BACK TO
TOP
Αγρόσχολος

Ψάχνουν µπλάνκο για τους δασικούς χάρτες

Τα ‘χουν κάνει κουλουβάχατα µε το θέµα των δασικών χαρτών που πήρε παραµάζωµα χωράφια, βοσκοτόπια και λοιπές περιουσίες και τώρα δυσκολεύονται να κάνουν την κυβίστηση, γιατί το καρούµπαλο θα είναι µεγάλο.

Ψάχνουν µπλάνκο για τους δασικούς χάρτες

0
0

Στη διϋπουργική, µια βδοµάδα πριν, κατάλαβαν την πατάτα που πάει να γίνει, µε τον οικολόγο αναπληρωτής της πλατείας να διαβεβαιώνει ότι… θα γίνουν νοµοτεχνικές βελτιώσεις και οι αγρότες δεν θα πρέπει να ανησυχούν για τις επιδοτήσεις τους. Ο νοµικός υφυπουργός Κόκκαλης, όµως επιµένει ότι µόνο µε αναστολή της ανάρτησης των χαρτών οι αγρότες θα µπορούν να κοιµούνται ήσυχοι.

ΜΕΡΑ

Ο αγώνας µας δεν είναι µιας και έξω, αλλά πολύµορφος, λέει ο απολογισµός του Πανελλαδικού των Μπλόκων του Βαγγέλη, που ετοιµάζεται για ένα βροντερό «παρών» την Κυριακή 19 Μαρτίου για τον εορτασµό του Κιλελέρ.

ΝΥΧΤΑ

Εργαλείο δουλειάς είναι τα εταιρικά αυτοκίνητα λέει ο ΣΠΕΛ, που αντιδρά στη φορολόγηση τους, καθώς οι γεωπόνοι-πωλητές τα χρησιµοποιούν για να βρίσκονται ανά πάσα στιγµή στα γεωργικά καταστήµατα και κοντά στον παραγωγό.

 

Για χαµπίµπι

Οι αγρότες έφυγαν από τις εθνικές οδούς και ο Βαγγέλης, πριν αναχωρήσει για Σαουδική Αραβία επανέλαβε ότι µε µπλόκα ή χωρίς οι πόρτες του υπουργείου είναι ανοικτές για τους παραγωγούς και τους εκπροσώπους τους για βρεθούν λύσεις στα προβλήµατά τους. Προς το παρόν έρχεται µειωµένο αφορολόγητο.

Φέτες

Αλήθεια είναι επιτυχία ότι ο Καναδάς, µε τη CETA δεν θα µπορεί να εξάγει τη… δική του φέτα στην Ευρώπη, όχι όµως και στον υπόλοιπο κόσµο. Οι Έλληνες κτηνοτρόφοι πάντως ζητούν άµεση διαγραφή των 8 Ελλήνων ευρωβουλευτών που ψήφισαν υπέρ. Οι Συριζαίοι είπαν όχι, πάντως, κι ας πανηγυρίζει ο υπουργός της πλατείας.

Εξώδικο

Εξώδικο κατά του υπουργού Βαγγέλη και του προέδρου Θάνου ετοιµάζει ο πρόεδρος Βάκης µε το Συνήγορο του Αγρότη, για την άρνησή τους να εκδίδουν βεβαίωση προέλευσης των επιδοτήσεων που, αν τις προσκοµίσει ο παραγωγός στην τράπεζα, που προχωρά σε παρακρατήσεις, τα χρήµατα αποδεσµεύονται αυτόµατα.


Υβρίδια

Το «υπογραφόσηµο» τον 5 ευρώ που προτείνουν οι νεολαίοι από το Φωτολίβος δεν είναι κάπως µεγάλο για τα έξοδα προσφυγής στο ΣτΕ κατά του φορολογικού-ασφαλιστικού, που όπως λένε υπολογίζονται σε 6.000 ευρώ (έξτρα δαπάνες µετακίνησης  µάλλον για Χάγη µεριά).

Μέχρι πρότινος οι υπογραφές άγγιζαν τις 60.000, τουτέστιν 300.000 ευρώ µε το υπογραφόσηµο, ενώ αν φθάσουν τις 100.000 που έλεγαν πως απαιτούνται για κατάθεση προσφυγής, το ποσό φτάνει 500.000 ευρώ.

Τον τραπεζικό λογαριασµό πάντως, τον έχουν αναρτήσει στο facebook και ανήκει σε συνεταιρισµό άνθεων! Όµως, οι εµπνευστές της ιδέας δεν έχουν πει τι θα κάνουν τα ευρώ που θα περισσέψουν...

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία