BACK TO
TOP
Αγρόσχολος

Ψαλιδοχέρης στα βιολογικά

Καταλάβανε εκεί στην πλατεία την πατάτα που έχει γίνει στο μέτρο για τα Βιολογικά και πάνε να διορθώσουν την κατάσταση με νέα τσουρούτικη πρόσκληση. «Κόψαμε πολύ κόσμο που δεν πληρούσε τα κριτήρια που έθετε το μέτρο» - (μπάχαλο με ζώνες Natura) - είπε ο Βαγγέλης περιχαρής θριαμβολογώντας για το μεγάλο ενδιαφέρον που προσέγγισε το 1,5 δις.

Ψαλιδοχέρης στα βιολογικά

1
0

Σου λέει πορευτείτε τώρα παλιοί και νέοι μάξιμουμ με 600 εκατ., ενώ τα κριτήρια ένταξης εκεί που ήταν μπάτε όλοι θα... επαναπροσδιοριστούν. Η ΠΟΓΕΔΥ, πάντως λέει ότι «οι βιοκαλλιεργητές, οι γεωπόνοι και οι σύμβουλοι τους πιάστηκαν κορόιδα από τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα».

ΜΕΡΑ

«Οι νόμοι δε φταίνε αν δεν τους εφαρμόζουμε εμείς. Πρέπει να κάνουμε την αυτοκριτική μας και να αναζητήσουμε αν υπάρχουν ευθύνες όσον αφορά στο ερώτημα.», είπε ο Γιαννακάκης. Αλήθεια αυτός την έκανε;

ΝΥΧΤΑ

Το ‘πε ο Μάξιμος το επανέλαβε και ο Νικήτας η συμφωνία της ceta, θα αδρανοποιήσει την παραγωγή φέτας. Ήδη η τιμή στο αιγοπρόβειο γάλα έπεσε 0,03 ευρώ το κιλό από την ανακοίνωση της συμφωνίας.

 

Ποιό αφορολόγητο;

«Την ανάπτυξη την υπηρέτησαν οι αγρότες που ενώ μπορούσαν από το 2006 έως το 2015 βάσει της ΚΑΠ να εγκαταλείψουν τα χωράφια τους, επέμειναν να παράγουν», Αντ’ αυτού η πολιτεία απάντησε με φόρους ειπώθηκε στο συνέδριο της Ναυτεμπορικής. Όσο για τη μνεία Παπανάτσιου στο αφορολόγητο. Ποιό αφορολόγητο, που θα ‘λεγαν τα παιδιά της Amstel.

Έλα Αλέκο

Αλήθεια τι περιμένουν στην κυβέρνηση (το αυτό ρωτάει και ο Μάξιμος «έδωσα τη μάχη στο γάλα») για να πουν στους συνταξιούχους αν θα συνεχίσουν να καλλιεργούν χωρίς να περικοπούν οι συντάξεις τους. Πέρασε ένα καλοκαίρι και όπως πάει θα περάσει και άλλο, όμως στο Εργασίας ακόμη κάνουν τον Αλέκο. Γιατί άραγε;

Ελλαδιστάν

Πρόταση κανονισμού δίνει υπερεξουσίες στην Κομισιόν και μπορεί να θέσει υπό αμφισβήτηση το καθεστώς προστασίας ΠΓΕ αλκοολούχων, άρα και ελληνικών (τσίπουρο, τσικουδιά, ούζο, κλπ). Το καμπανάκι χτύπησε στη Βουλή. Μέχρι να ‘ρθει λένε κάποιοι, θα περάσουν το λιγότερο δυο χρόνια και έπειτα υπάρχουν κι άλλες χώρες που αντιδρούν και ίσως η Επιτροπή αναδιπλωθεί. Καλό, ε!!

Υβρίδια

Στο αγροτικό συνέδριο της Ναυτεμπορικής καταγράφηκε για μία ακόμη φορά το εθνικό έλλειμμα στρατηγικής στον αγροτικό τομέα, που οδηγείται διαρκώς σε συρρίκνωση, χωρίς ωστόσο επί της ουσίας να παρουσιαστούν πέρα από τις κοινότυπες διαπιστώσεις προτάσεις και όχι τίτλοι, του τύπου: οργάνωση της παραγωγής

Κατά τα λοιπά, ο αγροτικός τομέας, ξανακούσαμε από κυβερνητικά στελέχη, έχει τις δυνατότητες να καταστεί μοχλός ανάπτυξης και κινητήριος δύναμη. Βέβαια, σε συνθήκες διωγμού (φορολογικό-ασφαλιστικό) πως θα καταστεί αυτό δεν εξηγήθηκε εξού μάλλον και τα περί… αγρανάπαυσης.

Ας είναι καλά η ΚΑΠ, πάντως, που όπως επεσήμανε σκωπτικά ο νέστορας των συνεταιριστών Νικήτας Πρίντζος. Το κράτος μετά το 1980 αντί να χαράξει εθνική πολιτική και να εντάξει την ΚΑΠ μέσα σε αυτή, ανακηρύχτηκε η ίδια η ΚΑΠ εθνική πολιτική…

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία