BACK TO
TOP
Αγρόσχολος

Οι χονδρέμποροι και οι παπατζήδες του κρέατος

Μέσα σε ένα μήνα με μόλις 24 σχόλια, ολοκληρώνεται η διαβούλευση επί του νομοσχεδίου για τη διακίνηση και εμπορία ευάλωτων αγροτικών προϊόντων. Σχεδόν μηδενικά τα σχόλια για τις έγκαιρες πληρωμές, με τα περισσότερα να αφορούν το θέμα της σήμανσης στο κρέας.

Οι χονδρέμποροι και οι παπατζήδες του κρέατος

2
0

Ξετυλίχτε το κουβάρι των ελληνοποιήσεων από την αρχή, δηλαδή από τους χονδρεμπόρους του κρέατος, συστήνει στους αρμόδιους ένας φίλος, που λέει ότι ουδείς ασχολείται με το πώς πρέπει να στηριχτεί ο Έλληνας κτηνοτρόφος που παλεύει 365 μέρες και ο παραδοσιακός κρεοπώλης. Κατά τον ίδιο, έγινε παράδοση η εκμετάλλευση του κρέατος από τις μεγάλες αλυσίδες, οι οποίες και φέτος το Πάσχα σαν άλλοι «παπατζήδες» έβαλαν κράχτη το κρέας σε τιμές, κάτω του κόστους.

ΜΕΡΑ

Νομοσχέδιο για την ανάπτυξη των startups, το οποίο θα κοινοποιηθεί στους αρμόδιους φορείς εν ευθέτω χρόνω, εξετάζει το υπουργείο Οικονομίας. Βέβαια, μένει να στρώσει και το φορολογικό περιβάλλον που μέχρι τώρα είναι αφιλόξενο προς το επιχειρείν.

ΝΥΧΤΑ

Ενέχυρο τα αρνιά που σφάζουν το Πάσχα βάζουν από το χειμώνα οι κτηνοτρόφοι για να  αποκτήσουν λίγη ρευστότητα και να παραμείνουν ενεργοί στο επάγγελμα. Την ίδια ώρα η συγκέντρωση από το χονδρεμπόριο σβήνει τα περιθώρια κέρδους για τους παραγωγούς.

 

Δεν χαϊδεύει

«Οι Συνεταιριστικές Οργανώσεις υπάρχουν για να βοηθούν τον αγρότη και όχι να προσπαθούν να επιβιώσουν μέσω των αγροτών», δηλώνει ενοχλημένος ο Νικήτας με αφορμή σχόλια του πρόεδρου του Αγροτικού Συνεταιρισμού Πηλίου ότι οι δωρεάν δηλώσεις ΟΣΔΕ έγιναν για τους πάρει την ψήφο. «Ούτε είχα, ούτε έχω την επιθυμία να γίνω δημοτικός σύμβουλος, δήμαρχος, περιφερειάρχης, βουλευτής», ξεκαθαρίζει ο Νέστωρας.

Δεν τραπεζώνεται

Έξαλλη η Βράντζα με το ολίσθημα Γίτσα, τον οποίο κατηγορεί ότι διέσπειρε σε βάρος της ψευδείς και ποινικά κολάσιμες «πληροφορίες» και ότι κατάφερε, δήθεν, να την πείσει να αλλάξει άποψη για την αναγραφή της χώρας προέλευσης του κρέατος στην ταμειακή μηχανή των κρεοπωλείων, δωροδοκώντας με, τάχα, με «τραπεζώματα» και «ξενοδοχεία».

Δεν λογαριάζουν

Καλά ξεμπερδέματα σχετικά με τις ασφαλιστικές εισφορές β’ εξαμήνου του 2017 που καθώς φαίνεται θα υπολογιστούν με βάση τα εισοδήματα που δήλωσαν οι αγρότες το 2015 κι όχι αυτά του 2016, που ήταν και λιγότερα. Αιτία; Τα λογισμικά, που δεν είναι ακόμα έτοιμα, δεδομένου ότι οι δύο διαγωνισμοί προκηρυχθήκαν λίγο πριν το Πάσχα.

 

Υβρίδια

Συνεχίζεται το αλαλούμ με τους δασικούς χάρτες και τις αγροτικές εκτάσεις που βρίσκονται εντός δασικών περιοχών και έναντι κάποιου τιμήματος μπορούν να τακτοποιηθούν.

Το θέμα λόγω του θορύβου που δημιούργησε φαίνεται να έφθασε και στις Βρυξέλλες, με τους τεχνοκράτες της Γενικής Διεύθυνσης Γεωργίας να ψάχνουν να βρουν τι ακριβώς έχει συμβεί ειδικά στο σκέλος που οι εκτάσεις αυτές ακουμπούν και στις ενισχύσεις της ΚΑΠ.

Η έρευνα λέει, συνεχίζεται, και ζητούνται εξηγήσεις από την ελληνική πλευρά προκειμένου να μην κληθούν οι αγρότες για μία ακόμη φορά, για λόγους μικροπολιτικής, να βγάλουν τα… κάστανα από τη φωτιά. Η Βράντζα πάντως στη Βουλή ξεκαθάρισε ότι τα δάση δεν είναι μουσεία, και ότι ο βοσκότοπος μπορεί να είναι και δάσος.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία