BACK TO
TOP
Αγρόσχολος

Εξόριστα τα κοπάδια από τους βοσκότοπους

Στα σχέδια των εκάστοτε υπουργών Αγροτικής Ανάπτυξης είναι κάθε φορά η ανάσχεση της σχέσης φυτικής έναντι της ζωικής παραγωγής (70-30%), θέλοντας να τονίσουν την σπουδαιότητα που έχει ο κτηνοτροφικός τομέας.

Εξόριστα τα κοπάδια από τους βοσκότοπους

3
0

Όμως πως μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο, όταν υπονομεύονται οι παραγωγοί με ελλιπή προστασία σε προϊόντα ναυαρχίδες όπως η Φέτα, με τις τιμές στο πρόβειο γάλα να κατρακυλούν κάτω από το 1 ευρώ ή στο κρέας κάτω από τα 4,50 ευρώ το κιλό. Ακόμη και στο θέμα των δασικών χαρτών τα βοσκοτόπια τα ‘κάναν δάσος, με κίνδυνο να χαθούν ζωτικές για τους κτηνοτρόφους επιδοτήσεις.

ΜΕΡΑ

Έκτακτα προβλήματα που απαιτούν ρευστότητα για τη διαχείριση τους μπορούν να αντιμετωπίσουν οι αγρότες με το νέο τραπεζικό προϊόν της Πειραιώς που προσφέρει «μικροχρηματοδότηση» ως 5.000 ευρώ.

ΝΥΧΤΑ

Ο παγετός των προηγούμενων ημερών έπληξε την παραγωγή αρκετών αγροτών στο νομό Λάρισας. Όμως στις επανειλημμένες κρούσεις της ΕΟΑΣΝΛ, για καταγραφή και αποζημιώσεις ο ΕΛΓΑ λέει κάνει τον.. Αλέκο. Θα μου πεις που είναι το περίεργο...


Μονταζιέρα

Σιγά που υπάρχει κρίση. Ο Αλέξης ακούσαμε να λέει στον ΑΝΤ1 ότι κυκλοφόρησε φέτος το Πάσχα και είδε τόση μεγάλη κίνηση σε δρόμους και αγορά που δεν δικαιολογεί τέτοια μεμψιμοιρία και συγκρίσεις με καλοκαίρια του 2015 και δεν ήταν, όπως είπε, η μονταζιέρα του Μαξίμου.

Μανόλο

Δεν φοβήθηκε ρε παιδιά, ο Μανόλης τους αγανακτισμένους κτηνοτρόφους για το θέμα της στάσης του γύρω από την προστασία της Φέτας, και για αυτό δεν πήγε στην αγροτική εκδήλωση στη Λάρισα ,αλλά ένεκεν του δημοψηφίσματος της Τουρκίας αναγκάστηκε όπως είπε να είναι στις Βρυξέλλες. Βέβαια, οι τσελιγκάδες του ‘χαν διαμηνύσει ότι είναι ανεπιθύμητος.

Πανωπροίκι

«Το ’13 δέχθηκα άδικη κριτική από λαϊκίζοντες βουλευτές, δημάρχους, συνεταιριστές, αγροτοσυνδικαλιστές, συμβούλους, για το «πανωπροίκι» στις δηλώσεις ΟΣΔΕ, από μια σύμβαση που ήταν σε ισχύ και είχε την υπογραφή του προηγουμένου υπουργού Σκανδαλίδη. Δεν απήντησα. Σήμερα, πού είναι όλοι αυτοί όταν πλέον διαφημίζονται οι επ’ αμοιβή υπηρεσίες των φορέων που υλοποιούν το ΟΣΔΕ;», ρωτά ο Μάξιμος.

 

Υβρίδια

Στα πρόδηλα λάθη δεν θα έχει κανένα κόστος ο παραγωγός ενώ στις περιπτώσεις καλλιεργήσιμης γης από εκχερσώσεις ή αναδασμούς το ‘χουν ελαχιστοποιήσει, λέει ο αναπληρωτής οικολόγος για την υπόθεση των δασικών χαρτών.

Ο ίδιος κάνει λόγο για τοξική βόμβα που κρυβόταν επί δεκαετίες κάτω από το χαλί, γιατί κανείς δεν ήθελε να αναλάβει το πολιτικό κόστος. Τώρα;

«Κανένας δεν ισχυρίζεται να πάρουμε τις ελιές και να τις κάνουμε πεύκα», υπογραμμίζει και δεσμεύεται πως η μεταρρύθμιση είναι σε όφελος των αγροτών και των κτηνοτρόφων και πως για κανέναν λόγο δεν θα χαθούν επιδοτήσεις. Για να δούμε...

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία