Nτε και καλά «τροχονόµος» µε το αζηµίωτο

αγρόσχολος|  15/05/2017 - 09:00 πμ
UPDATE 12/05/2017 , 11:51 πμ

Στην αλυσίδα που ανεβάζει το κόστος για τον παραγωγό ψάχνει να προσθέσει άλλον έναν κρίκο η µηχανοπαρέα µε τα µαγαζάκια που έχει στήσει, για αυτό εξάλλου χύνει µελάνι, για αποπροσανατολισµό.

Δεν ξέρω για τους υπουργούς, πάντως τα αγροτάκια στην Αμερική μοιάζουν ευτυχισμένα.Δεν ξέρω για τους υπουργούς, πάντως τα αγροτάκια στην Αμερική μοιάζουν ευτυχισμένα.

Ευτυχώς η αγορά γνωρίζει... για τους Σώρρες που ψάχνουν κορόιδα. Όπως και να ‘χει οι καιροί είναι πονηροί και δεν είναι λίγοι αυτοί που προσπαθούν να πατήσουν στις ευαίσθητες χορδές κάποιων ανυποψίαστων αγροτών και τους υπόσχονται προνόµια και εξυπηρετήσεις έναντι ενός µικρού αντίτιµου που στη συνέχεια µεγαλώνει για µια άλλη...παροχή κ.ο.κ. Το έργο είναι χιλιοπαιγµένο!


ΜΕΡΑ

Πάλι καλά, που ήρε τις επιφυλάξεις της η Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Κομισιόν και απομακρύνθηκε ο κίνδυνος προστίμου για τα 30 εκατ. που δόθηκαν στην ΕΒΖ την άνοιξη του 2015 από κεφάλαια του ειδικού εκκαθαριστή της πρώην ΑΤΕ.

ΝΥΧΤΑ
Είπα-ξειπα η κυβέρνηση για την άρση του ΕΦΚ στο κρασί. Σαν να το ‘ξερε ο ΣΕΟ, που κρατούσε επιφυλάξεις παρά την χαρμόσυνη φημολογία των προηγούμενων ημερών. «Τα σχόλια περιττεύουν, όπως το ψέμα, η απρέπεια και η ανοησία», λέει ο Σύνδεσμος που μιλά για εμπαιγμό


Κουρτινόξυλα
Αυτά είναι όταν βλέπεις αναρτημένες στη διαύγεια αποφάσεις του τύπου εγκρίνουμε δέσμευση πίστωσης 7.000 ευρώ για να κατέβουν, καθαριστούν, επανατοποθετούν και αν χρειαστεί αντικατασταθούν οι κουρτίνες για τα γραφεία της πολιτικής ηγεσίας στης Βάθη, τότε λες «τρελαίνομαι» α λα Stavento. Στο σχετικό λογαριασμό υπάρχει υπόλοιπο προς ανάληψη 29.000 μάλλον για μπογιατζήδες και τα συναφή...

     

Φωστήρες

Αλλά αν κοιτάς να αλλάξεις τις κουρτίνες, που μυαλό να στείλεις τα σωστά στοιχεία για την έκπτωση φόρου στους κατ’ επάγγελμα αγρότες με αποτέλεσμα το taxisnet να μην τους αναγνωρίζει την εν λόγω ιδιότητα. Σε συνδυασμό με την αύξηση του συντελεστή φόρου εισοδήματος στο 45% και της προκαταβολής φόρου στο 100% μιλάμε για μη survivor καταστάσεις…


Ότι να ‘ναι


Τελικά, κατά τον ίδιο τρόπο που… θα καταργηθούν οι πανελλαδικές θα καταργηθεί και ο ΕΦΚ στο κρασί.  Είναι αυτό που λέμε εξαγγελίες ήταν και πέρασαν, έτσι για να αλλάζουμε την ατζέντα. Για την μεν πρώτη εξαγγελία, αναγνωρίστηκε ήδη ότι δεν υπάρχει συγκεκριμένο σχέδιο. Αντίθετα, για την επιβολή του φόρου στο κρασί το σχέδιο για αύξηση των δημοσιονομικών εσόδων, ναυάγησε εξ ου και η εξαγγελία περί άρσης, που πήγε όμως περίπατο.


Υβρίδια
Αντί για ειδοποιητήρια σύνταξης παραγωγοί που γεννήθηκαν το 1950 , τους έρχονται ειδοποιητήρια για να πληρώσουν εισφορές του 2017, αν και η ασφάλιση τους έχει λήξει από το τέλος του 2016. Αυτό αποκαλύπτει ο Καρασμάνης, με ερώτηση στη Βουλή, κατηγορώντας την κυβέρνηση για ερασιτεχνισμό στο θέμα του ΕΦΚΑ.

Ένα ολόκληρο χρόνο από την ψήφιση του Νόμου τον Μάιο του 2016 δεν έχει εκδοθεί η σχετική εγκύκλιος για τις διαδικασίες έκδοσης συνταξιοδοτικών αποφάσεων, ενώ ένα ακόμη μείζον ζήτημα, είναι  οι ασάφειες σχετικά με τον «κόφτη» κατά 60% στην σύνταξη των νέων συνταξιούχων αγροτών και κτηνοτρόφων που συνεχίζουν να έχουν επαγγελματική δραστηριότητα.

«Η έλλειψη των σχετικών εγκυκλίων, η σύγχυση και ο φόβος, αναγκάζουν πολλούς να σπεύδουν να μεταβιβάσουν δικαιώματα που κατείχαν ή ακόμη να πουλάνε τη γη τους ώστε να μην έχουν το 2017 άλλο εισόδημα πλην της σύνταξης και να αποφύγουν τα χειρότερα», λέει ο πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης.   
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

 • ΤΙΜΕΣ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΩΝ

  Εμπόρευμα ΤΕΛ.ΤΙΜΗ ΜΕΤΑΒΟΛΗ
  Βαμβάκι 73,43   σεντς/λίμπρα 3,45%
  Καλαμπόκι 177,00   ευρώ/τόνος 0,00%
  Σκληρό σιτάρι 235,00   ευρώ/τόνος 0,00%
  Μαλακό σιτάρι 192,00   ευρώ/τόνος 0,00%
  Ρύζι 124,10   σεντς/μπούσελ 0,20%
  Ελαιόλαδο 3,58   ευρώ/κιλό 0,28%
  Γάλα αγελαδινό 14,48   σεντς/λίμπρα -6,63%
  Κρέας χοιρινό 71,40   σεντς/λίμπρα 3,36%

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ


ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΙΚΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ