Ο εξωδικαστικός άργησε μια μέρα

αγρόσχολος|  19/06/2017 - 09:04 πμ

Τους αγρότες τους φορολογούν πλέον σαν µεγαλο-επιχειρηµατίες όµως στη ρύθµιση για διαγραφή χρεών προς τράπεζες, ταµεία, εφορία κλπ, µέσω του εξωδικαστικού συµβιβασµού τους πετάνε απέξω. Το επιχείρηµα είναι ότι οι αγρότες κατά κανόνα δεν έχουν την εµπορική ιδιότητα, ως εκ τούτου στη µόνη ρύθµιση που µπορούν να ενταχθούν είναι στο νόµο για τα υπερχρεωµένα νοικοκυριά.

Σκέφτομαι να ρωτήσω τον Γίτσα για την εισφορά που θα πληρώνετε στη Διεπαγγελματική της Φέτας!Σκέφτομαι να ρωτήσω τον Γίτσα για την εισφορά που θα πληρώνετε στη Διεπαγγελματική της Φέτας!
Κατά τα λοιπά, η επανεκκίνηση της οικονοµίας, όπως µεγαλόστοµα ακούγεται µε κάθε ευκαιρία και αφορµή, θα γίνει και από τον πρωτογενή τοµέα, που πλην όµως οι βασικοί του συντελεστές είναι... υπερχρεωµένοι και φορολογικά δαρµένοι.

ΜΕΡΑ

Αυτά είναι. Ο Τόμι δεν είναι κανείς τυχαίος. Απόδειξη, τον επισκέφθηκε ξανά ο γενικός σε μια συνάντηση εφ’ όλης της ύλης, που ‘χε από Ελιά Καλαμών (εξελίξεις λέει προσεχώς), μέχρι προγράμματα και τα της Νέας ΠΑΣΕΓΕΣ.


ΝΥΧΤΑ

Κτηνοτρόφος από τα Καμάρια Αγράφων έχασε μέσα σε μια στιγμή όλη του την εκμετάλλευση, εξαιτίας μιας ξαφνικής καταιγίδας που έφερε κεραυνούς και σκότωσε το ζωικό του κεφάλαιο. Τώρα, το λόγο έχει ο ΕΛΓΑ!


Ομαδικό σπορ

Στο υπουργείο της πλατείας είναι υπέρ της οµαδικής... δουλειάς. Εξού και τόσες οµάδες εργασίας που συστήνονται κατά καιρούς για να παρακολουθούν τα προγράµµατα και να προτείνουν λύσεις. Το θέµα είναι ότι µέχρι τώρα χειροπιαστά αποτελέσµατα δεν έχουµε δει, µόνο τα ονόµατα διευθυντών και γενικών ακόµη και πρώην να φιγουράρουν στη µαρκίζα των αποφάσεων.

Ατμομάγειρας

Σαν να µην πέρασε µια µέρα, όταν προ διετίας µε καµάρι προαναγγέλθηκε η σύσταση της πρώτης διεπαγγελµατικής
πυρηνόκαρπων, ως ατµοµηχανή ανάταξης αγροτοπαραγωγικού συστήµατος, σύµφωνα µε τους εµπνευστές. Επειδή, όµως το καλό πράµα αργεί… να γίνει, το καταστατικό θα υπογραφεί το Σάββατο (24 Ιουνίου) στο Φεστιβάλ Ροδάκινου.


Ferrero Rocher


Καλή κίνηση η συγκρότηση Επιτροπής για την Οικονοµική ∆ιπλωµατία, που σε συνεργασία µε τις γραφεία ανά τον κόσµο των ελληνικών πρεσβειών, θα βοηθήσει και στην τόνωση των εξαγωγών αγροτικών προϊόντων σε αγορές στόχους. Βέβαια, καλό θα ήταν η προσπάθεια αυτή να µην ατονήσει σε βάθος χρόνου, όπως έγινε σε άλλες περιπτώσεις κατά το παρελθόν…


Υβρίδια

Άλλο τα τερτίπια του καιρού κι άλλο η κλιματική αλλαγή λένε οι ειδικοί επιστήμονες που εκφράζουν ανησυχία για τα όσα θα επικρατήσουν στα μέσα του 21ου αιώνα (2045-2065).

Ενδιαφέρουσα η μελέτη του καθηγητή Καρτάλη για λογαριασμό του οργανισμού «διαΝΕΟσις», που βλέπει για τη χώρα αύξηση της θερμοκρασίας κατά 2,5oC, περισσότερες ημέρες με καύσωνα τον χρόνο, λιγότερες βροχές (12%) και άνοδο κατά 20-50 εκατοστά της στάθμης της θάλασσας.

Οι επιπτώσεις εκτιμάται ότι θα είναι ιδιαίτερα έντονες στη γεωργία με ενισχυμένη τάση μετατροπής των εδαφών σε ξηρικά στο 60% των καλλιεργήσιμων εκτάσεων. Στις πληγείσες περιοχές η Θεσσαλία και Κεντρική Μακεδονία, ενώ κάποια σενάρια προβλέπουν θετικές συνέπειες σε πιο εύκρατες περιοχές όπως η Κρήτη.


ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

 • ΤΙΜΕΣ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΩΝ

  Εμπόρευμα ΤΕΛ.ΤΙΜΗ ΜΕΤΑΒΟΛΗ
  Βαμβάκι 73,43   σεντς/λίμπρα 3,45%
  Καλαμπόκι 177,00   ευρώ/τόνος 0,00%
  Σκληρό σιτάρι 235,00   ευρώ/τόνος 0,00%
  Μαλακό σιτάρι 192,00   ευρώ/τόνος 0,00%
  Ρύζι 124,10   σεντς/μπούσελ 0,20%
  Ελαιόλαδο 3,58   ευρώ/κιλό 0,28%
  Γάλα αγελαδινό 14,48   σεντς/λίμπρα -6,63%
  Κρέας χοιρινό 71,40   σεντς/λίμπρα 3,36%

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ


ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΙΚΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ