Στο νέο βιβλίο Ιστορίας και η λύση για τα βοσκοτόπια

αγρόσχολος|  17/07/2017 - 09:09 πμ

Ας ελπίσουµε ότι η ιστορικής σηµασίας λύση µε τα διαχειριστικά σχέδια για τα βοσκοτόπια κατά τον κινηµατία οικολόγο αναπληρωτή της πλατείας δεν θα έχει την ίδια εξέλιξη σε σχέση µε την ταλαιπωρία που δηµιούργησαν στον αγροτικό κόσµο οι δασικοί χάρτες και οι ζώνες natura στη Βιολογική.

Όταν εγώ γράφω ιστορία, ο σύντροφος Νίκος βόσκει την ταπετσαρία.Όταν εγώ γράφω ιστορία, ο σύντροφος Νίκος βόσκει την ταπετσαρία.
Η τεχνική λύση, λέει είναι ανεξάρτητη των ∆ιαχειριστικών Σχεδίων Βόσκησης και δεν θα γίνει κατάργησή της αλλά ελαχιστοποίησή των επιδράσεών της. Το θέµα αυτό το έχει αναλάβει ο ΟΠΕΚΕΠΕ και βρίσκεται σε καλό δρόµο είπε τις προάλλες ο οικολόγος υπουργός, που φαίνεται δεν ξέρει από λακκούβες.


ΜΕΡΑ
Ξανά στο παροχολόγιο της κυβέρνησης, που ξεκινά περιοδείες στα περιφερειακά συµβούλια ανά τη χώρα, τα 20 δις της ΚΑΠ για την παραγωγική ανασυγκρότηση, που την ακούµε αλλά δεν την βλέπουµε…


ΝΥΧΤΑ
Στη τρίµηνη πάντως διαβούλευση για την ΚΑΠ µετά το 2020, η Ελλάδα έλαµψε δια της απουσίας της. Με το ζόρι 0,5% αυτοί που έστειλαν τις παρατηρήσεις τους για το πώς την θέλουν.


Ακαδηµία Τόµι
Oύτε στα φροντιστήρια οι υποψήφιοι δεν είχαν 100% επιτυχία, όµως στη σχολή του Τόµι οι υποψήφιοι για το πρόγραµµα των Νέων Αγροτών πέρασαν όλοι στην αξιολόγηση! Τώρα λέει, µε «διάχυση τεχνογνωσίας» από την Οργάνωσή του θα τους καθοδηγήσουν στα επόµενα βήµατα τους, για να µην χάσουν το δάσος.

Σούσι µε φέτα
Όταν υπάρχει σχέδιο λέει ο Αλέξης µέχρι και συµφωνίες για την προστασία της Φέτας στην Ιαπωνία κλείνεις εκεί που δεν το περιµένεις. Βαστάτε να γίνει και η ∆ιεπαγγελµατική γιατί ο υπουργός Βαγγέλης αγχώθηκε ότι θα υπάρξει τέτοια ζήτηση που δεν θα µπορούν να καλυφθούν οι παραγγελίες. Τα αιγοπρόβατα εξάλλου είναι µετρηµένα…
    
Καλαθούνα
Τον Σκανδαλίδη µε τα περιφερειακά αγροτικά καλάθια θυµίζει ο Βαγγέλης, που ξεκίνησε την Τετάρτη (πήρε και 160 ευρώ οδοιπορικά), από την Κοζάνη τη διαφήµιση µέσω
περιφερειακών συµβουλίων των αγροτικών πλεονεκτηµάτων κάθε περιοχής. Από κοντά µε τον Αλέξη... µην προκύψει κανένας αιφνιδιασµός.


Υβρίδια

Σε λίγο θα µας πουν ότι οι γεωπόνοι είναι υπεύθυνοι για το… ανθρώπινο είδος. Αφού λέει ο πρόεδρος Νίκος, «είναι αυτοί που έφεραν τη σιτάρκεια και την αυτάρκεια σε πολλά αγροτικά προϊόντα στη ρηµαγµένη από τον πόλεµο Ελλάδα».

Ήταν, λέει η εποχή κατά την οποία οι τότε πολιτικοί δεν είχαν ανακαλύψει τρόπους για να µοιράζουν θέσεις διδασκόντων ΤΕΙ σε κάθε πόλη αλλά και πτυχία σε ανθρώπους τάζοντάς τους λαγούς µε πετραχήλια χωρίς αντίκρισµα.

Κι επειδή περί δηµιουργών ο λόγος, ο πρόεδρος προειδοποιεί να µην ασχολούνται επιλεκτικά και επιφανειακά µε τους γεωτεχνικούς της πλατείας γιατί εκτός από το ότι ανήκουν στο εκλογικό σώµα όσοι πολιτικοί τους πήγαν κόντρα σήµερα είναι ακόµα άνεργοι.

ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

 • ΤΙΜΕΣ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΩΝ

  Εμπόρευμα ΤΕΛ.ΤΙΜΗ ΜΕΤΑΒΟΛΗ
  Βαμβάκι 73,43   σεντς/λίμπρα 3,45%
  Καλαμπόκι 177,00   ευρώ/τόνος 0,00%
  Σκληρό σιτάρι 235,00   ευρώ/τόνος 0,00%
  Μαλακό σιτάρι 192,00   ευρώ/τόνος 0,00%
  Ρύζι 124,10   σεντς/μπούσελ 0,20%
  Ελαιόλαδο 3,58   ευρώ/κιλό 0,28%
  Γάλα αγελαδινό 14,48   σεντς/λίμπρα -6,63%
  Κρέας χοιρινό 71,40   σεντς/λίμπρα 3,36%

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ


ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΙΚΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ