Ραντεβού το Σεπτέµβρη για δασικούς χάρτες

αγρόσχολος|  31/07/2017 - 09:03 πμ

Υψηλές θερµοκρασίες επικρατούν σε όλες τις αγροτικές περιοχές καθώς οι δασικοί χάρτες «καίνε» χωράφια. Η νέα παράταση Φάµελλου ως 7 Σεπτέµβρη αµβλύνει κάπως τις αντιδράσεις των αγροτών αφού σύµφωνα µε στελέχη των περιφερειών αν κλείσει το σύστηµα και κυρωθούν οι χάρτες θα «καταστραφεί κόσµος» και το µόνο ένδικο µέσο που θα έχουν στη διάθεσή τους οι παραγωγοί θα είναι το Συµβούλιο Επικρατείας κι εκεί δεν θα προσφύγει κανείς γιατί το κόστος είναι τόσο που θα πρέπει να πουλήσουν τα χωράφια τους.

Τον έπεισε η μελέτη του καθηγητή ή απλώς βιάζεται να επιστρέψει στα πάτρια για καμία αυτοψία;Τον έπεισε η μελέτη του καθηγητή ή απλώς βιάζεται να επιστρέψει στα πάτρια για καμία αυτοψία;
Εκτός άλλων, αν οι δασικοί χάρτες… πουν ότι δηλωµένα αγροτεµάχια στο ΟΣ∆Ε είναι δάση τότε αντίο αγροτικές επιδοτήσεις για τρία χρόνια.


ΜΕΡΑ
Στους κήπους του Προεδρικού Μεγάρου βρέθηκε στις 24 Ιουλίου ο πρόεδρος Σατολιάς της ΝΕΑΣ ΠΑΣΕΓΕΣ για τον εορτασµό της αποκατάστασης της ∆ηµοκρατίας κι όπως είπε πολλά θα ήταν καλύτερα µε το µοντέλο των συνεταιρισµών.

ΝΥΧΤΑ
Βέβαια, και το µοντέλο των συνεταιρισµών όπως εφαρµόστηκε κατά καιρούς χρεοκόπησε, όπως και η χώρα εξου και τα µνηµόνια. Το θέµα τώρα είναι τα σχήµατα που δηµιουργούνται να µην µεγαλώσουν κι άλλο την τρύπα…


Χυµόπουλος
Καλά τα ‘πε ο Βαγγέλης στους εκπροσώπους της ελληνικής διασποράς ότι τα προϊόντα της Ελλάδας πρέπει να καθιερωθούν ως µπράντες στις διεθνείς αγορές και να µη σκοντάφτουν στην µεταποιητική οκνηρία και στην αντίληψη του χύµα. Όµως, ο κινηµατίας οικολόγος της πλατείας κάνει προσπάθειες να πωλούνται προϊόντα όπως το µέλι µε το κιλό ανώνυµα σε πλαστικό βαζάκι!  
    
Save τσίπουρο
Ο Μάξιµος το ‘χει πάρει ζεστά µε το τσίπουρο και το ούζο (Θεσσαλός γαρ) και χτυπάει καµπανάκια για να µην ζήσουµε µε τον νέο ευρωπαϊκό κανονισµό για τα αλκοολούχα ποτά γεωγραφικής ένδειξης τα χειρότερα µε την εµφυάλωση τσίπουρου στην Ιταλία, όπως γίνεται µε το χύµα λάδι… Με επιστολή στον πρόεδρο Γιούνκερ προσπαθεί να κλείσει …παράθυρα εµφιάλωσης εκτός Ελλάδος.
     
Πάει παντού
Αεικίνητος ο Λαρισαίος υφυπουργός της πλατείας. Εκεί που τον πετυχαίνεις σε απανταχού κοσµικά στέκια, τον βρίσκεις (ατσαλάκωτο) και στα χωράφια. Τελευταίο εσταντανέ µε τους Καρδιτσιώτες παραγωγούς βάµβακος και σιτηρών, στους οποίους έδειξε… αµέριστη συµπαράσταση. ∆εσµεύθηκε δε, και για ενιαία αποκατάσταση στραγγιστικού δικτύου. Τόσο large!

Υβρίδια

«Ακόµα µια φορά η ζωή µας διαψεύδει» λένε κονσερβοποιοί που επικαλούνται απρόσµενες καιρικές συνθήκες και ανεπαρκείς πολλές φορές, καλλιεργητικές φροντίδες για την προσβολή των ροδάκινων από ασθένειες, κυρίως µονίλια.
 
Κατά τους ίδιους, τελευταίες µέρες, τα ροδάκινα που φτάνουν στη µεταποίηση είναι σε µεγάλο ποσοστό ακατάλληλα (µικρόκαρπα, άρρωστα, πράσινα), και δεν µπορούν να πληρωθούν όπως πρέπει…

Όµως πως θα κρατήσουν στο ύψος του το συµπήρυνο, όταν όπως λένε οι παραγωγοί για όσα παραδίδουν στους µεταποιητές έχοντας κάνει οι ίδιοι διαλογή, που δεν παρουσιάζει προβλήµατα, δεν το πληρώνονται όπως πρέπει. Έτσι, κι αυτούς για µία ακόµη φορά η ζωή τους… διαψεύδει.


ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

 • ΤΙΜΕΣ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΩΝ

  Εμπόρευμα ΤΕΛ.ΤΙΜΗ ΜΕΤΑΒΟΛΗ
  Βαμβάκι 73,43   σεντς/λίμπρα 3,45%
  Καλαμπόκι 177,00   ευρώ/τόνος 0,00%
  Σκληρό σιτάρι 235,00   ευρώ/τόνος 0,00%
  Μαλακό σιτάρι 192,00   ευρώ/τόνος 0,00%
  Ρύζι 124,10   σεντς/μπούσελ 0,20%
  Ελαιόλαδο 3,58   ευρώ/κιλό 0,28%
  Γάλα αγελαδινό 14,48   σεντς/λίμπρα -6,63%
  Κρέας χοιρινό 71,40   σεντς/λίμπρα 3,36%

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ


ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΙΚΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ