Aν δεν ήταν κι ο χυµός, θα τρώγανε κουκούτσια

 11/09/2017 - 09:03 πμ

Εκεί που πήγαν να χαρούν οι ροδακινοπαραγωγοί, µε το ΟΚ της Κοµισιόν να στείλουν όλες τις ποσότητες της δωρεάν διανοµής στο χυµό, όπως τους είπε τις προάλλες ο υπουργός, τους έσκασαν και τα υπόλοιπα νέα και «µαζεύτηκαν» πάλι!

Από... Μακρόν κι αγαπημένoι!Από... Μακρόν κι αγαπημένoι!
Ο δε φάκελος για απώλεια εισοδήµατος, λόγω κατάρρευσης της τιµής στο ροδάκινο θα σταλεί µεν, όπως τους είπε, αλλά µετά τον Γενάρη 2018, που θα έχουν πλήρη εικόνα και εφόσον συµπεριληφθεί στο εισόδηµα και το φετινό τσεκ. Όσο για την εκδοχή των de minimis ο υπουργός την απέκλεισε, αφού αφενός δεν υπάρχουν λεφτά και αφετέρου θα βρει απέναντί του τους κτηνοτρόφους, όπως είπε.

ΜΕΡΑ

Είναι ξεκάθαρο, στην Ελλάδα το µερίδιο των άµεσων ενισχύσεων στα συνολικά έσοδα της γεωργικής εκµετάλλευσης είναι υψηλό και οι αγρότες το εκλαµβάνουν ως απαραίτητο συµπλήρωµα και όχι ως «κάλυψη κινδύνου».

ΝΥΧΤΑ
Στις Βρυξέλλες το τόνισαν µετ’ επιτάσεως. Χρειάζονται επιπλέον πόροι για τη δηµιουργία ταµείου διαχείρισης κινδύνου και όχι να καλυφθούν από τις άµεσες ενισχύσεις! Στο τέλος, ας έχει χαρακτήρα εθελοντικό, όχι υποχρεωτικό!

 
Κόλλησε στο δόντι
Στις εγκαταστάσεις της Apivita ξεναγήθηκε ο πρωθυπουργός, τονίζοντας ότι το πέρασµα σε µια άλλη εποχή για την επιχειρηµατικότητα πρέπει να έρθει µέσα από τα συγκριτικά πλεονεκτήµατα της ελληνικής γης. ∆οκίµασε τσάι, κερήθρα, του κόλλησε και στα δόντια και αστειεύτηκε λέγοντας «ό,τι είναι η Μπάρτσα για το ποδόσφαιρο είναι η Apivita για τα προϊόντα».
    
Τους ξεπέταξε

∆ιεξοδικό ραντεβού µετά τη ∆ΕΘ υποσχέθηκε ο υπουργός της Βάθη σε αγελαδοτρόφους φυλής Χολστάιν, τους οποίους και ξεπέταξε µε µια δεκάλεπτη συζήτηση στο «πόδι» την Πέµπτη στη Θεσσαλονίκη, αν και η σύσκεψη ήταν προκαθορισµένη. Επικαλέστηκε άλλη υποχρέωση, που κάποιοι λένε, αφορούσε παρουσία του σε τηλεοπτική εκποµπή. Απίστευτο;
    
Σειρήνες
Σπεύδει ο πρόεδρος της ΠΕΣ να προλάβει τους παραγωγούς να µην δώσουν σταφίδα σε «καλοθελητές» εκφραστές άλλων συµφερόντων, όπως τους χαρακτηρίζει, µε 1,25 ευρώ, που ακούγεται, γιατί η Ένωση -λέει- θα δώσει πολύ καλύτερη τιµή. Ήρθε η ώρα η σταφίδα να κερδίσει το χαµένο έδαφος; Ή είναι τόσο λίγη που τρέχουν και δε φτάνουν φέτος;


Υβρίδια
Με την παράταση του εµπάργκο στα αγροτικά προϊόντα της Ευρώπης µέχρι και τις 31 ∆εκεµβρίου του 2018 απάντησε η Ρωσία στην απόφαση για την παράταση των ευρωπαϊκών κυρώσεων µέχρι και τις 31 Ιανουαρίου 2018 κατά της.

Μια απόφαση που συνοδεύεται για άλλη µια χρονιά από µια χαµένη αγορά εκατ. ευρώ και για τους Έλληνες αγρότες, που ειδικά φέτος έχουν να καλύψουν τεράστιες οικονοµικές ζηµιές στην παραγωγή τους, λόγω των έκτακτων και ακραίων καιρικών φαινοµένων.

Την ίδια ώρα, τα υπόλοιπα προγράµµατα, όπως η διανοµή φρούτων, απλά δεν καλύπτουν τις απώλειες του εισοδήµατός τους, λένε οι ίδιοι οι καλλιεργητές.


ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

 • ΤΙΜΕΣ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΩΝ

  Εμπόρευμα ΤΕΛ.ΤΙΜΗ ΜΕΤΑΒΟΛΗ
  Βαμβάκι 73,43   σεντς/λίμπρα 3,45%
  Καλαμπόκι 177,00   ευρώ/τόνος 0,00%
  Σκληρό σιτάρι 235,00   ευρώ/τόνος 0,00%
  Μαλακό σιτάρι 192,00   ευρώ/τόνος 0,00%
  Ρύζι 124,10   σεντς/μπούσελ 0,20%
  Ελαιόλαδο 3,58   ευρώ/κιλό 0,28%
  Γάλα αγελαδινό 14,48   σεντς/λίμπρα -6,63%
  Κρέας χοιρινό 71,40   σεντς/λίμπρα 3,36%

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ


ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΙΚΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ