BACK TO
TOP
Αγρόσχολος

Στον κανονισµό ΕΛΓΑ η πετρελαιοκηλίδα;

Για την πετρελαιοκηλίδα φταίνε τα λόµπι του πετρελαίου που λέει ο οικολόγος της πλατείας, όµως το θέµα είναι ότι την ζηµιά την πληρώνει το περιβάλλον, οι πολίτες και επαγγελµατίες όπως οι ψαράδες. Το λιµανάκι των ψαράδων στο Σαρωνικό… µαύρισε από το µαζούτ, ενώ στα ψαράδικα της περιοχής δεν πατάει πλέον ψυχή.

Στον κανονισµό ΕΛΓΑ η πετρελαιοκηλίδα;

3
0

O Βαγγέλης πάντως, για να κατευνάσει τις ανησυχίες των αλιέων, λέει ότι λεφτά υπάρχουν για αποζηµιώσεις. Πέραν δηλαδή αυτών που θα ρίξει το καράβι θα απελευθερώσει και αυτός µέτρα και δράσεις του ΕΠΑλ. Μόνο µην είναι σαν τα ΠΣΕΑ, που στην καλύτερη πληρώνουν σε τρία χρόνια.

ΜΕΡΑ

Στη Γερµανία για δουλειές ο Τόµι, την περασµένη βδοµάδα, µπας και κλείσει καµιά συµφωνία µε µεγάλες αλυσίδες για εφοδιασµό µε ελαιοκοµικά, τυροκοµικά και οπωροκηπευτικά προϊόντα της Αιτωλοακαρνανίας. Για να δούµε!

ΝΥΧΤΑ

Πολύφερνος νύφη ο αγροδιατροφικός τοµέας στα χρόνια της κρίσης είπε προσφάτως ο Χάρυ ο γενικός, το θέµα είναι να µην µας µείνει στο ράφι, όπως και τόσα άλλα πρότζεκτ που δεν περπατάνε…

 

Συνωστισµός

Φωτιά έχουν πάρει τα τηλέφωνα και οι παρασκηνιακές συναντήσεις, µεταξύ των µελών του νέου 15µελούς διοικητικού της ΠΕΚ. Η επικείµενη, συγκρότηση του συνδικαλιστικού οργάνου των κτηνοτρόφων σε σώµα, έχει κινητοποιήσει κόσµο και κοσµάκη. Κρυφοί και φανεροί µνηστήρες, µετράνε «κουκιά» κι επιχειρούν να διαµορφώσουν συσχετισµούς στο νέο ∆Σ.

               

Ούτε στην ΔΕΔ

«Πως θα ήταν για µένα οι ονειρεµένες διακοπές....2-3 µέρες µακριά από κόσµο, απόλυτη ησυχία. ∆υστυχώς ρεπό δεν µου δίνουν ούτε τα πρόβατα, ούτε οι οικογενειακές υποχρεώσεις, ούτε το κόµµα, ούτε το πορτοφόλι µου.....», λέει ο Βάκης που δεν πρόλαβε να πάει στη ∆ΕΘ αλλά ούτε στην ∆Ε∆… (∆ηµοτική Εµποροπανήγυρης ∆ιδυµοτείχου).

 

Πεντο...ζάλη

Λίγο πριν πάει στην Κρήτη για το αναπτυξιακό συνέδριο, και υπό το φόβο να χορέψει… πεντοζάλη σε αναµµένα κάρβουνα από τους αγρότες του νησιού, ο Βαγγέλης άρχισε να µιλάει για ένα πιο light φορολογικό σύστηµα. Πότε; Τον Αύγουστο του 2018, που θα βγούµε και στις αγορές…, όχι φαντάζοµαι για νέα δανεικά, όπως προεξοφλούν κάποιοι.

 

Υβρίδια

Οι τευτλοπαραγωγοί στη χώρα µας από 20.000 που καλλιεργούσαν και µπορούσαν να ζήσουν τις οικογένειές τους αξιοπρεπώς, έχουν φτάσει σήµερα να είναι µόνο 2.000.

Η ποσόστωση που ήταν 160.000 τόνοι περίπου, στην ουσία δεν λειτουργεί ούτε αυτή και φέτος µε το σταµάτηµά της παράγονται περίπου µόνο 36-40.000 τόνοι ζαχαρότευτλων, µε αποτέλεσµα όλα αυτά να επιδρούν και στη βιοµηχανία.

«∆εν είναι δυνατόν σήµερα η Γερµανία να έχει το 46% του µεριδίου αγοράς ζάχαρης, η Γαλλία, του «φίλου µας» του κ. Μακρόν, να έχει 18% και η Ελλάδα να βρίσκεται στον πάτο και να αναγκάζεται ο Έλληνας να αγοράζει απ’ τα σούπερ µάρκετ γερµανική ζάχαρη, κακής ποιότητας ή από άλλες χώρες», λέει ο γραµµατέας Κουτσούµπας.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία