BACK TO
TOP
Αγρόσχολος

Τάξε μου να σου πω το ριζικό σου

Αντί λέει για µακροχρόνιο σχέδιο επιλέγαµε τις επιδοτήσεις αποφάνθηκαν στη λαρισαϊκή σύνοδο, ως εκ τούτου οι απολαβές κατέληγαν σε κουβά χωρίς πάτο. Τώρα που τα λεφτά τις ΚΑΠ, ακούγεται όλο και πιο συχνά από παντού τελειώνουν, κάποιοι αναζητούν ρόλο συµβουλευτικό (όχι τσάµπα) για να δείξουν το δρόµο για να µην γίνουν λέει λανθασµένες κινήσεις.

Τάξε μου να σου πω το ριζικό σου

1
0

Ευτυχώς, οι αγρότες που ήταν πάντα µε την αγορά, τα µηνύµατα τα έχουν δει από καιρό και το µόνο που θέλουν είναι να µην µπαίνουν στο δρόµο τους φορολογικά εµπόδια και γραφειοκρατικές αγκίδες. Τώρα, για τους υπόλοιπους ας περιµένουν τις… µελέτες.

ΜΕΡΑ

Πλέον η υπόθεση των εξαγωγών του κρόκου Κοζάνης βρίσκεται στα χέρια της αρμόδιας αρχής της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας και μένει η έγκριση του. Το θέμα λέει το δούλεψαν στενά οι εκπρόσωποι του ομώνυμου Συνεταιρισμού με τον βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Θεοφύλακτο.

ΝΥΧΤΑ

Κάτι περίεργα έφθασαν στα αυτιά μου για κάποια αιτήματα περί επεξεργασίας του γάλακτος γαϊδούρας σε σκόνη. Έχουμε τόση μεγάλη ποσότητα που το νωπό σούπερ υγιεινό προϊόν, θα μπορούσε να κατευθυνθεί και για άλλες χρήσεις;

 

Αλισβερίσι

Τι συµβαίνει τελικά και ενώ στην ανακοίνωση του υπουργείου της πλατείας για την «τοµή» µε το νόµο στα νωπά και τις πληρωµές στις 60 ηµέρες λέει καθαρά ότι τα σούπερ µάρκετ περιλαµβάνονται στην σχετική υποχρέωση έναντι των αγροτών-κτηνοτρόφων, στο ψηφισθέν όµως κείµενο δεν υπάρχει ξεκάθαρη αναφορά του ονόµατος όπως ζητούσαν οι παραγωγοί.

                    

Προµετωπίδα

Με το νόµο του Βαγγέλη ο αδύναµος κρίκος θα τα βάλει µε τους ισχυρούς του χώρου τις αλυσίδες και τους χονδρέµπορους, αρκεί να λέει να αναλάβει δράση για να µπορέσει να εφαρµοστεί. Αναρωτιέµαι γιατί αυτή τη δράση δεν την αναλαµβάνει από µόνο του το κράτος και µπαίνει µόνο ως προµετωπίδα.

                    

Πιστοποιητικό

Αφού… πιστοποίησαν την αυθεντικότητα σε γάλα-κρέας µε το νόµο για τα νωπά, σειρά έχει αυτή του επαγγέλµατος του αγρότη ώστε, όπως είπε κι ο υφυπουργός Βασίλης ο αληθινός παραγωγός να έχει διαφορετική αντιµετώπιση τόσο από την πολιτεία όσο και από τους καταναλωτές. Το από την πολιτεία ακούγεται λίγο ανησυχητικό!

 

Υβρίδια

-Ποια CETA, ποια νοµοσχέδια για σήµανση, η νοθεία καλά κρατεί. Είπε κάποιος στη Βουλή στη συζήτηση στην Επιτροπή Παραγωγής και Εµπορίου για το νοµοσχέδιο για τα νωπά ότι τίποτα δεν µπορεί να δουλέψει χωρίς ελεγκτικό µηχανισµό.

-Ενδεικτικά είναι τα στοιχεία του Πανελληνίου Κέντρου Οικολογικών Ερευνών ότι σε διάφορα δείγµατα τροφίµων από σηµεία πώλησης, το 64% των δειγµάτων βρέθηκε νοθευµένο ή ακατάλληλο για κατανάλωση.

-Παρατηρήθηκε νοθεία και στη φέτα που σερβίρεται σε ταβέρνες και εστιατόρια, η οποία παρότι είναι λευκό τυρί, πωλείται ως τυρί φέτα από αιγοπρόβειο. Ποιος να πει ρε παιδιά για ποιο φρέσκο γάλα και γιαούρτι αιγοπρόβειο πουλάτε καλοκαίρι και Νοέµβριο αφού αυτή την περίοδο δεν γαλακτοφορούν τα ζώα

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία