BACK TO
TOP
Αγρόσχολος

Κοινός παρανομαστής καταλογισμοί, συμψηφισμοί

Εντάξει ο Βαγγέλης προπαραμονές της 28ης έβγαλε τον πανηγυρικό για «πληρωμές 2,8 δις στους αγρότες μέσα στο 2017, χωρίς πρόστιμα και καταλογισμούς», δεν συμπλήρωσε όμως επί το ορθότερον με «περικοπές και συμψηφισμούς», άνω του 8,5%, ήτοι μείωση πλέον των 88 εκατ. ευρώ (από τα 790 εκατ. του 70%).

Κοινός παρανομαστής καταλογισμοί, συμψηφισμοί

2
0

Ο ίδιος μίλαγε για «μεγάλη ανάσα» στην ύπαιθρο, που καθώς φαίνεται δεν την εξέλαβε έτσι ένα μεγάλο μέρος δικαιούχων που είδε ψίχουλα στους λογαριασμούς του από τη γραμμική μείωση στα ποσά των προκαταβολών της βασικής ενίσχυσης, ώστε όπως αιτιολόγησε και ο ΟΠΕΚΕΠΕ «…να αναπροσαρμοσθεί η ετήσια αξία των δικαιωμάτων βασικής ενίσχυσης, ώστε να εξασφαλισθούν οι απαιτούμενοι πόροι για την άσκηση πολιτικών…».

ΜΕΡΑ

Μία ακόμη διάκριση για τον «Αγρότη της Χρονιάς 2017» που ανέδειξε η Αgrenda, τον  Δημήτρη Σχοινοπλακάκη, ο οποίος απέσπασε την 6η θέση στην καινοτομία, του  διαγωνισμού για την ανάδειξη του καλύτερου Νέου Αγρότης της Ευρώπης.

ΝΥΧΤΑ

Μία ακόμη ελληνική πατέντα, αντί να επιχειρηθεί να αυξηθούν τα διαθέσιμα κονδύλια για μία παροχή όπως της εξισωτικής αποζημίωσης στους κτηνοτρόφους, γίνονται περικοπές σε αυτά, για να μπουν περισσότεροι…

Ακάλυπτος

Το «φυσάνε και δεν κρυώνουν» αγρότες από την περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας το… φέσι που τους φόρεσε μεγαλέμπορος πορτοκαλιών, με έδρα σε νομό της περιοχής. Υπάρχουν παραγωγοί που κλαίνε τα λεφτά τους, αφού έδωσαν μεγάλες ποσότητες, καθότι μονοκαλλιεργητές, όταν μαζεύονταν τα πορτοκάλια και τώρα που ήταν να εξαργυρώσουν τις επιταγές διαπίστωσαν ότι ήταν χωρίς αντίκρισμα.

Λύκαινα

ΜΚΟ ζητάει από κτηνοτροφικούς συλλόγους την υπογραφή τους ώστε να πάρουν κονδύλιο για την συνύπαρξη λύκου κτηνοτροφών. «Προσοχή συνάδελφοι μην υπογράφετε τίποτα τέτοιο και μην πέφτετε στην παγίδα. Την συνύπαρξη μας θα την δώσουν τα ελληνικά πανεπιστήμια», λέει η Μυρτώ με ανάρτηση της στο fb.

Γαλακτοφέτες

Την κτηνοτροφία στο «κάδρο» ή στον «πάγο» αναρωτιούνται οι παραγωγοί ότι την θέλουν οι κυβερνώντες, αφού όπως λένε μαίνονται ανεξέλεγκτες εισαγωγές κρέατος και γάλακτος. Την ίδια ώρα, οι τιμές παραγωγού ειδικά στο αιγοπρόβειο γάλα από 1,2 ευρώ το κιλό πέσανε στα 90 λεπτά. Όσο για τις ζωοτροφές στα ύψη ελέω ξηρασίας…

 

Υβρίδια

Απόφαση για πλαφόν συνδεδεμένης πριν υπάρξει «μαύρη» διακίνηση βάμβακος, λέει ο Μάξιμος, με αφορμή την επέλαση του πράσινου σκουληκιού σε βαμβακοχώραφα του Κιλελέρ και των Φαρσάλων και την αδυναμία συμπλήρωσης του πολυπόθητου ορίου των 265 κιλών το στρέμμα.

Με δεδομένα τα τόσα προβλήματα των αγροτών, δεν υπάρχει περιθώριο για απώλεια της συνδεδεμένης, λέει ο Θεσσαλός γαλάζιος βουλευτής, ζητώντας τα ρεφλέξ της πολιτείας να είναι άμεσα.

Το 2012, λέει, που επί κυβερνήσεώς του παρουσιάστηκε ανάλογο πρόβλημα δόθηκε εγκαίρως η ενδεδειγμένη λύση, ενώ σήμερα ο αρμόδιος υπουργός πέραν της μνημόνευσης των δυνατοτήτων που το θεσμικό πλαίσιο θέτει, δε δίνει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, ώστε και οι παραγωγοί να γνωρίζουν τι μέλει γενέσθαι.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία