Εξίσωση µε απλή µέθοδο πολιτικών ισορροπιών

 13/11/2017 - 09:28 πμ

Σε πολιτικές εξισώσεις που οδηγούν σε µαθηµατικές επιδίδεται ο Βαγγέλης, που έχει πάρει ζεστά το θέµα της σύγκλισης των ιστορικών δικαιωµάτων. Την πρότασή του, την έχει κατεβάσει και στους οµολόγους του στις Βρυξέλλες, προκειµένου να τεθεί σε εφαρµογή πριν την εφαρµογή της ΚΑΠ µετά το 2020.

Ξέρεις κάτι για τον Αλέκο που δεν το ξέρω;Ξέρεις κάτι για τον Αλέκο που δεν το ξέρω;
Όπως και να ‘χει το θέµα απαιτεί λεπτούς χειρισµούς και όχι µικροκοµµατικές… επιδιορθώσεις που δήθεν ευνοούν νεοεισερχόµενους. Από την άλλη η απότοµη προσγείωση δικαιούχων υψηλών δικαιωµάτων µπορεί να είναι αντιπαραγωγική, πυροδοτώντας ελέω υψηλού κόστους, την έξοδο καλλιεργητών όπως ντοµάτας, τεύτλων, ελαιολάδου, σταφίδας.


ΜΕΡΑ
Kαλός ο Φιλ (φίλος Βαγγέλη), που πήρε µαζί του στην Αραβία και στην Ινδία και Έλληνες επιχειρηµατίες της αγροδιατροφής για να προµοτάρουν τα ευρωπαϊκά αγροτικά προϊόντα. Ο καιρός θα δείξει αν θα καρπορφορήσει µε ντηλ το ταξίδι του Επιτρόπου.

ΝΥΧΤΑ

Με 5 χιλιάρικα ευρώ για ζέσταµα στους διαµεσολαβητές, κάποια ζύµωση θα γίνει για να βρεθούν πιο κοντά όλοι οι κρίκοι της αλυσίδας µαζί µε τους αγρότες µπας και βγει καµιά καινοτόµα ιδέα να µπει σε πρόγραµµα.


Cotton club

Ο υπουργός Βαγγέλης προετοιµάζει το έδαφος για τα µαντάτα στο βαµβάκι ενόψει της συνόδου στο Μπουένος Άιρες το ∆εκέµβρη για τις στρεβλές αγροτικές επιδοτήσεις. Καµία κουβέντα, λέει, για περικοπές από την Ευρωπαϊκή Ένωση, που δεν ξέρουµε κατά πόσο θα βάλει… πλάτη για ένα προϊόν που υπάρχει µόνο στην Ελλάδα.


Σφεντόνα
«Έστω και µε την σφεντόνα παλεύουµε και νικάµε θηρία», λέει ο πρόεδρος Βάκης στο Fb, που δουλεύει για το κτηνοτροφικό κόµµα µέσα από έναν στάβλο, ένα κινητό και τη νοµική συµβολή δύο δικηγόρων. Τελευταία… έχει βάλει στο σηµάδι να σταµατήσει τις κατασχέσεις των αγροτικών επιδοτήσεων. Λέτε, να πετύχει;
   

Στις πόλεις
«Γιατί κύριοι µας φέρεστε έτσι, θέλετε να εγκαταλείψουµε το χωριό µας και τα βουνά και να µετακοµίσουµε στις πόλεις; ∆εν είναι µεγάλη αδικία αυτό;» αναρωτιούνται, οι Ελασσονίτες αγρότες από το Λιβάδι, µε αφορµή την µοριοδότηση για τα γεωργοπεριβαλλοντικά που πετάει κόσµο έξω.


Υβρίδια

Το θέµα της ανακατανοµής των δικαιωµάτων έχει πυροδοτήσει πλήθος σχολίων στα µέσα κοινωνικής δικτύωσης. Στο θεσσαλικό κάµπο βράζουν, και όπως λέει σε ανάρτηση του ο Σιδερόπουλος η κουβέντα κατά την γνώµη του, άνοιξε προκλητικά από την κυβέρνηση µε στόχο την αναταραχή και την αντιπαλότητα των αγροτών.

Και σήµερα, λέει να πάρει το ΟΚ, πρέπει να επιλέξει 3ετία ή 5ετία για να διαφυλαχτεί το δίκαιο των κατανοµών στους καλλιεργητές και οι παραγωγές.

«Αν το κάνει χωρίς να υπολογίσει κόστος παραγωγής και δυναµικό του προϊόντος θα γκρεµίσει επενδύσεις της τελευταίας 5ετίας», σηµειώνει.

ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

 • ΤΙΜΕΣ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΩΝ

  Εμπόρευμα ΤΕΛ.ΤΙΜΗ ΜΕΤΑΒΟΛΗ
  Βαμβάκι 73,43   σεντς/λίμπρα 3,45%
  Καλαμπόκι 177,00   ευρώ/τόνος 0,00%
  Σκληρό σιτάρι 235,00   ευρώ/τόνος 0,00%
  Μαλακό σιτάρι 192,00   ευρώ/τόνος 0,00%
  Ρύζι 124,10   σεντς/μπούσελ 0,20%
  Ελαιόλαδο 3,58   ευρώ/κιλό 0,28%
  Γάλα αγελαδινό 14,48   σεντς/λίμπρα -6,63%
  Κρέας χοιρινό 71,40   σεντς/λίμπρα 3,36%

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ


ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΙΚΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ