BACK TO
TOP
Αγρόσχολος

Ποιητής Φανφάρας στα δικαιώματα

Σε κουβέντα να βρισκόµαστε ή πράγµατι υπάρχει ψωµί στα περί αναθεώρησης των ιστορικών δικαιωµάτων. Όπως και να ‘χει το θέµα έχει πυροδοτήσει αντιδράσεις όχι µόνο αρνητικές, εντούτοις χρήζει ιδιαίτερης προσοχής αφού επί της ουσίας αφορά την επόµενη γενιά αγροτών και δεν πρέπει να αντιµετωπιστεί µε µικροκοµµατικά κριτήρια α λα παλαιά…

Ποιητής Φανφάρας στα δικαιώματα

4
0

Τώρα, αν θα προλάβει να τρέξει ως το 2019 κοµµάτι δύσκολο, ενώ θα πρέπει να συνυπολογιστούν οι παράµετροι στην αιτιολογική εισήγηση που θα υποβάλλει η Ελλάδα στην ΕΕ ώστε να µην υπάρξουν παρατράγουδα προσφυγών από αδικηµένους. Ο Καρασµάνης πάντως βλέπει επικοινωνιακού στυλ φανφάρες.

ΜΕΡΑ

Για την επιτυχία της χώρας να θέσει σε πλήρες καθεστώς προστασίας τη Φέτα ΠΟΠ στην αγορά της Ιαπωνίας σε συµφωνία µε την ΕΕ, πανηγύρισε ο Βαγγέλης στο αναπτυξιακό της Θράκης. Για την προστασία της στο εσωτερικό όµως;

ΝΥΧΤΑ

Τελικά ο υπουργός της πλατείας… µπλέχτηκε µε την υπόθεση του πορίσµατος για τις αποζηµιώσεις στα ροδάκινα. Και για να µην βγει ως ένας ακόµη που δίνει «πακέτα», τρενάρει την υπόθεση, διατάσσει Ε∆Ε, ενώ οι παραγωγοί είναι στον αέρα.

 

ΜΟΜΑ τεύτλων

Μόνο από το κοινωνικό µέρισµα, δεν δώσανε για να σώσουν τη ζαχαροβιοµηχανία. Ο αναπληρωτής Οικονοµίας πάντως µίλησε για 2,5 εκατ. για εξόφληση τευτλοπαραγωγών, ενώ ικανοποιήθηκε το αίτηµα της διοίκησης, για µεταφόρτωση τεύτλων που έχουν συγκοµιστεί και είναι στα χωράφια, µε φορτηγά ελληνικού στρατού. H ΜΟΜΑ των τεύτλων!

Γιαουρτλού

∆εν λέω, καλές οι δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου της Κοµισιόν στο EURACTIV, ότι η ονοµασία «ελληνικό γιαούρτι» δεν µπορεί να χρησιµοποιηθεί σε προϊόντα που παράγονται εκτός Ελλάδας (βλέπε Τσεχία). Το θέµα είναι να κινηθεί και σε νοµικό επίπεδο η ΕΕ για να άρει η Τσεχία και το σχετικό νόµο για το παραπλανητικό «greek yogurt».

Οµοτράπεζοι

Απασφάλισε για µία ακόµη φορά ο Βάκης, µε αφορµή την παρουσία του υπουργού της πλατείας σε εγκαίνια τυροκοµείου. Κόκκινο πανί, για τον πρόεδρο του ΑΚΚΕΛ, η παρουσία του Βαγγέλη στον Έβρο, τον οποίο θεωρεί υπεύθυνο για τις κατασχέσεις επιδοτήσεων και τις περικοπές στο τσεκ, στις εξισωτικές, τις αποζηµιώσεις κλπ, κλπ.

 

Υβρίδια

-Στο υπουργείο της πλατείας φαίνεται ότι ασχολούνται µε την σύγκλιση (λέµε τώρα), και όλα τα άλλα είναι στον αυτόµατο πιλότο. «Μέι ντέι Μέι ντέι...».

∆ιαµαρτύρεται και ο Παλάσκας γιατί δεν πήραν στα σοβαρά την υπόθεση των ελέγχων στις εισαγωγές αιγοπρόβειου γάλακτος και αµνοεριφίων.

-Καµία απάντηση εδώ και ένα πεντάµηνο, λέει ο πρόεδρος, µε τις αθρόες εισαγωγές να βουλιάζουν τις τιµές του αιγοπρόβειου γάλακτος και να οδηγούνται για την παρασκευή Φέτας.

 «Το έχουµε φωνάξει πολλές φορές ότι η Φέτα µας κρατάει στο επάγγελµα και εσείς µε την ανυπαρξία σας θα µας κάνετε να το εγκαταλείψουµε», φωνάζει µπας και κινητοποιηθεί ο ελεγκτικός µηχανισµός…

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία