BACK TO
TOP
Αγρόσχολος

Φλυαρία στα απομεινάρια μιας φέτας

Πάνε και έρχονται τα βυτία που µεταφέρουν γάλα από γειτονικές χώρες µε τις ελεγκτικές αρχές απούσες και τους κτηνοτρόφους µάρτυρες των δροµολογίων. Κουβέντα, µέχρι τώρα για ισοζύγια, παρά µόνο ρητορική για «ασπίδες» προστασίας της Φέτας.

Φλυαρία στα απομεινάρια μιας φέτας

0
0

Την ίδια ώρα, οι τιµές στο αιγοπρόβειο είναι σε πτωτική πορεία, µε µεταποιητικές επιχειρήσεις να δηλώνουν απρόθυµες να συνεχίσουν ακόµη και µακροχρόνιες συνεργασίες, µε την αιτιολογία ότι δεν χρειάζονται γάλα. Το θέµα «καίει», αλλά κανείς από τους έχοντες την πολιτική ευθύνη δεν δείχνει πρόθυµος να το ακουµπήσει επί της ουσίας.

MEΡΑ

Διαθέσιμα από 1ης Δεκεμβρίου είναι σύμφωνα με τον εκτελεστικό κανονισμό της Κομισιόν 433 εκατ. ευρώ στους αγρότες από το αποθεματικό κρίσης έτους 2017. Περί τα 16 εκατ. αντιστοιχούν στην Ελλάδα, να δούμε όμως σε πότε θα τα πάρουν.

ΝΥΧΤΑ

Ο Βάκης λέει ότι δέχθηκε καταγγελίες πως στο Παρανέστι της Δράμας κυκλοφορούν λύκοι με κόκκινα λουριά … «Αφού δεν έχουν σημαία οικολόγων πράσινων πάμε καλά, έχει συνοχή η κυβέρνηση», σχολιάζει στο fb.

 

Περί γραψίµατος

Τη δαιδαλώδη διαδικασία κατάρτισης και έγκρισης των αγροτικών προγραµµάτων περιγράφει έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Πρωταθλήτρια η Ελλάδα, µε 1.192 σελίδες κύριων εγγράφων προγραµµατισµού. Η έκθεση χτυπάει καµπανάκι, να υπάρξει εκ νέου συσσώρευση αναλήψεων υποχρεώσεων και πληρωµών κατά τα προσεχή έτη.

Τσιχλόφουσκα

Όσο κοστίζει µια τσίχλα στο περίπτερο η αξία για 1 κιλό ροδάκινα... λένε µε απογοήτευση οι παραγωγοί για τις τιµές εκκαθάρισης στα συµπύρηνα. Γαργάρα το εµπάργκο, κουβέντα για αποζηµιώσεις. Κατά τα λοιπά στα περιφερειακά συνέδρια ξαναχτίζεται ο πρωτογενής τοµέας, σχολιάζουν καυστικά οι παραγωγοί µε αναρτήσεις τους στα µέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Στις ερηµιές

Αντιδράσεις προκαλεί στις τάξεις παραγωγών που πωλούν τα προϊόντα τους σε κωµοπόλεις, η διάταξη του νόµου για το υπαίθριο εµπόριο που απαγορεύει την πώληση σε πληθυσµό άνω των 5.000 ατόµων. «∆εν θέλουµε να πουλάµε στις ερηµιές» λέει φίλος της στήλης, ενώ άλλος µιλά για απόφαση που ευνοεί τα σούπερ µάρκετ.

 

Υβρίδια

Αναταράξεις στην πολιτική σκηνή της Γερµανίας προκάλεσε η απόφαση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Κρίστιαν Σµιντ, ο οποίος ανήκει στους Χριστιανοκοινωνιστές, να ψηφίσει στις Βρυξέλλες υπέρ της ανανέωσης της άδειας για την ουσία glyphosate.

Η Σοσιαλδηµοκράτης υπουργός Περιβάλλοντος Μπάρµπαρα Χέντρικς τον κατηγόρησε ότι έδρασε πίσω από την πλάτη της, προδίδοντας προγενέστερη συµφωνία τους που ήθελε τη Γερµανία να απόσχει από την ευρωπαϊκή ψηφοφορία, κίνηση που στην πράξη θα µπλόκαρε την αδειοδότηση του glyphosate.

 «Όποιος ενδιαφέρεται να οικοδοµήσει διάλογο µε βάση την εµπιστοσύνη δεν µπορεί να συµπεριφέρεται έτσι», είπε µε νόηµα η Χέντρικς.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία