BACK TO
TOP
Αγρόσχολος

Εκτός από επιδοτήσεις και κοινωνικό μέρισμα

Εντάξει µαζί µε τις επιδοτήσεις οι αγρότες θα πάρουν και το κοινωνικό µέρισµα, λέει ο Βαγγέλης, οπότε merry Christmas. Όπως είπε από το βήµα της Βουλής στη συζήτηση για τον προϋπολογισµό του 2018 «έχουν πληρωθεί για το 2017 µέχρι σήµερα περί το 1,6 δις ευρώ και µέχρι τέλους του χρόνου θα πληρωθούν άλλα 1,2 δις ευρώ.

Εκτός από επιδοτήσεις και κοινωνικό μέρισμα

2
0

Αν προσθέσουµε δε και το µέρισµα που αντιστοιχεί στον αγροτικό κόσµο, τότε θα ξεπεράσουµε τα συνολικά 3 δις ευρώ». Για δε τις πληρωµές των αποζηµιώσεων του ΕΛΓΑ, µειώθηκε ο χρόνος καταβολής τους στο µισό, τι παίρνουν όµως δεν µας λέει…

ΜΕΡΑ

Εγκρίθηκε η διάθεση 600.000 ευρώ στους δήµους για ενίσχυση των καταφυγίων αδέσποτων µε σκοπό την περισυλλογή, την ηλεκτρονική σήµανση, την καταγραφή, την κτηνιατρική εξέταση και ότι απαιτείται για να βρουν ιδιοκτήτη. Εύγε!

ΝΥΧΤΑ

Σώθηκε ο αγροτικός χώρος, αφού όπως είπε κι ο υπουργός της πλατείας αρχές 2018 ξεκινά η λειτουργία του Ο∆ΙΑΓΕ. Θα αξιοποιεί τη δηµόσια αγροτική περιουσία µε προτεραιότητα σε νέους, άνεργους και συλλογικούς φορείς. Αδηµονούµε!

Ανισορροπία

Όλα είναι ανοικτά σχετικά µε τις αλλαγές που θα φέρει η Κοινή Αγροτική Πολιτική µετά το 2020 λέει ο υπουργός της πλατείας. Πρόκληση όχι µόνο η διασφάλιση επαρκών πόρων αλλά τόσο η ισορροπία όσο και οι υποχρεώσεις που θα αναλάβει η ΚΑΠ, αλλά και οι ίδιοι οι γεωργοί. Αµυντική, πάντως, η στάση για µια προσέγγιση µε κοινωνικούς όρους.

Μικροκαλλιεργητές

Πολύτεκνοι αγρότες, µικροί καλλιεργητές, τη φετινή χρονιά, κινδυνεύουν να χάσουν την ιδιότητα του κατά κύριο επάγγελµα, λόγω θεοµηνιών και χαµηλών τιµών. Αποτέλεσµα το επίδοµα τέκνων που λαµβάνουν από τον ΟΓΑ, να χαρακτηρίζεται εξωγεωργικό εισόδηµα και το αγροτικό να εµφανίζεται χαµηλότερο απ’ αυτό. Μεριµνήστε, λέει ο Καρασµάνης.   

Kαταιγίδα

Σαν το χαλάζι έπεσαν τα σχόλια από τους αγρότες στην ανάρτηση του Αgronews για τα δικαιώµατα της βασικής ενίσχυσης από το εθνικό απόθεµα σε 30.935 γεωργούς συνολικής αξίας 28,5 εκατ. ευρώ που έβγαλε ο ΟΠΕΚΕΠΕ για το 2017. Λείπουν σχεδόν 50 εκατ. ευρώ φωνάζουν, κάνοντας λόγο για «καβάντζες» προς ηµετέρους.

 

ΥΒΡΙΔΙΑ

-Ο Αϊ Βασίλης ήρθε νωρίς φέτος για τη Σιδερούλα. Με εντολή ΑΑ∆Ε, µαθαίνουµε, οι δεσµευµένοι λογαριασµοί του λόγω «µπλεξιµάτων» µε τη δικαιοσύνη που είχαν παλιές διοικήσεις της ΕΑΣ Λάρισας, είναι προς ξεµπλοκάρισµα.

-Η δεύτερη καλή είδηση, ήρθε για τον γαλάζιο αγροτοσυνδικαλιστή από το δικαστήριο, που καταδίκασε πρώην υπάλληλο της ΕΑΣ µε 12 µήνες για ψευδή κατάθεση πρακτικού στη γενική συνέλευση της οργάνωσης, το 2012 που αποφάσιζε για την εκκαθάριση.

-Για την ιστορία, το χαρτί που προσκόµισε τότε ο υπάλληλος πήγε πίσω την διαδικασία. Συν τοις άλλοις ο εκκαθαριστής της ΕΑΣ µπορεί και αποπληρώνει τις υποχρεώσεις και τις οφειλές, οπότε ο Σιδερό µπορεί να κάνει γιορτές, µε ήσυχο το κεφάλι.

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία