BACK TO
TOP
Αγρόσχολος

Στη Νιρβάνα, όπως τα σκυλιά στο τυρόγαλο

Από τα 120 εκατ. ευρώ ξεκίνησε το πρόγραµµα των Συµβούλων, στα 70 το υπολογίζουν σήµερα οι έχοντες... έννοµο συµφέρον, δηλαδή τα παιδιά της µηχανοπαρέας! Σκεφθείτε τι θα µείνει αν... οι σύµβουλοι µπορεί να έρθουν µετά από 30 χρόνια, όπως ανέφερε, εν τη ρύµη του λόγου, στον «Αγρότη της Χρονιάς» ο Βακάµης.

Στη Νιρβάνα, όπως τα σκυλιά στο τυρόγαλο

0
0

Πάντως ο Βαγγέλης δεν βιάζεται. Οι εν λόγω δοµές, λέει, πρέπει να σχεδιαστούν µε σοβαρότητα και µέσα από δηµιουργική και γόνιµη δηµόσια διαβούλευσης. Στη Νιρβάνας πάντως, προχωράει η προκήρυξη διεθνούς (;) διαγωνισµού για το µηχανογραφικό, ενώ σε περίπτωση καθυστερήσεων θα γίνει... απευθείας αναθέση. Πάµε στοίχηµα ποιος θα το πάρει;

ΜΕΡΑ

Καλά νέα από το Συκούριο µε την υπόθεση των δασικών χαρτών. Φίλος της στήλης µας ενηµερώνει ότι δικαιώθηκε το αίτηµα του για πρόδηλο σφάλµα µε χωράφι που έβγαζε δάσος το ΥΠΕΝ.

ΝΥΧΤΑ

Το 2018 λέει ο Βαγγέλης και όχι η Λίτσα Πατέρα θα είναι έτος καινοτοµίας για τους αγρότες. Τι έχει άραγε στο  νου του; Γιατί δεν το λέει και στον Μπούτα να ησυχάσει;

 

Νο 94

Περί αυτοκριτικής ο λόγος, για το παλικάρι από το Φωτολίβο, που στην αγροτική ιστορία No 94, επ’ ευκαιρία των αγροτικών κινητοποιήσεων λέει τη δική του εκδοχή στο fb και µιλά για όρους και νέους κανόνες του παιχνιδιού. Μιλά για ροµαντισµό, αδικίες, ψευτιά, κορόιδα. Όπως και να ‘χει ο ιστορικός των µπλόκων θα αποφανθεί…

                   

Πακέτα

Τελικά τι συµβαίνει µε τις αποζηµιώσεις στο ροδάκινο για τις ζηµιές του Ιουλίου; Ως τώρα έψαχναν την τεχνική οδό για να µην πέσουν πρόστιµα. Βαγγέλης και Φάνης, λέει αντιπροσωπεία που τους συνάντησε, είπαν για χρήµα από ΕΛΓΑ, κατάθεση φακέλου στην ΕΕ και κάλυψη από ευρωπαϊκούς πόρους µέχρι και για de minimis, ΠΣΕΑ.

             

Συµφέρον

Τελικά ο ρόλος του ΕΛΓΑ ποιος είναι; Γιατί όπως φαίνεται η υπό σύσταση ∆ιεπαγγελµατική Πυρηνοκάρπων αναλαµβάνει και ρόλο εκτιµητή. Θα µαζεύει και θα καταχωρεί στοιχεία ροδακινοπαραγωγών µελών της και µη που υπέστησαν ζηµιά από τις βροχές Ιουλίου για να τα στείλει στον ΕΛΓΑ. Μόνο ζητά καλοπροαίρετη συνεργασία για το κοινό συµφέρον!

 

Υβρίδια

Απνευστί ο Καρασµάνης αποδοµεί ότι λέει ο υπουργός της πλατείας για τα πεπραγµένα του, µην αφήνοντας να πέσει τίποτα κάτω. Κόκκινο πανί για τον πρώην υπουργό οι χειρισµοί για τις ζηµιές στα ροδάκινα από τις βροχοπτώσεις του Ιουλίου.

Πιάστηκε, από µία αναφορά του υπουργού ότι η θεοµηνία χτύπησε την παραγωγή πάνω... στην ανθοφορία και την καρπόδεση για να µιλήσει για γκάφα ολκής. Μάλιστα, αν µπορούσε θα του αφαιρούσε και το πτυχίο του γεωπόνου.

 «Και η… «κουτσή Μαρία» ξέρει πως τα µέσα Ιουλίου είναι περίοδος συγκοµιδής και όχι… ανθοφορίας, ο κ. Αποστόλου πρέπει να είναι ο µοναδικός παγκοσµίως Υπουργός Γεωργίας που το αγνοεί. Κι επειδή είναι και γεωτεχνικός, ας κάνει µια επανάληψη», λέει.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία