BACK TO
TOP
Αγρόσχολος

Του τα ‘πα του ανθρώπου ΑΤΑΚα κι επιτόπου

Αναµπουµπούλα έχει δηµιουργήσει στον αγροτικό κόσµο η υποχρέωση αναγραφής ΑΤΑΚ στις δηλώσεις ΟΣ∆Ε, θέµα που πρώτη ανέδειξε η Agrenda.

Του τα ‘πα του ανθρώπου ΑΤΑΚα κι επιτόπου

1
0

Πρόκειται για µια υποχρέωση που γεννήθηκε πρόχειρα χωρίς να έχουν λυθεί θέµατα κτηµατολογίου, χαρτογράφησης, πολυτεµαχισµένου κλήρου, αναδασµών κληρονοµικά, τα οποία όπως και µε τους δασικούς χάρτες (άλλο αλαλούµ), επιφέρει κινδύνους στην ενεργοποίηση δικαιωµάτων και εν τέλει πληρωµής του τσεκ. Με τούτα και ‘κείνα αναγκάστηκε ο Βαγγέλης και οι περί του ΟΠΕΚΕΠΕ να βγάλουν ανακοίνωση ότι κάποιες περιπτώσεις εξαιρούνται. Βέβαια, ο κατάλογος των εξαιρέσεων αρχίζει να µακραίνει…

ΜΕΡΑ

Σε όλα µέσα ο πρόεδρος του ΑΚΚΕΛ, µέχρι και σε εµπορικό µποϊκοτάζ απέναντι στην Τουρκία κάλεσε µετά τη σύλληψη και κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών. Μήπως ο Βάκης να άφηνε καλύτερα το διπλωµατικό σώµα να αναλάβει;

ΝΥΧΤΑ

Οι παραγωγοί τεύτλων ακόµη περιµένουν να πληρωθούν τα περσινά και δεν ξέρουν αν θα πρέπει να µπουν σε άλλες καλλιέργειες αφού η ΕΒΖ τους έχει στο περίµενε για τις τιµές του 2018. Η κερδοφορία του οµίλου το 2017 τι σχέση έχει;

Χαρές στ’ Αργυροπούλι

Μπορεί ο αγροτικός, και όχι µόνο, κόσµος να παραµιλά για τη φορολογία, όµως στο ΣΥΡΙΖΑ λένε ότι οι αγρότες µε τους οποίους συνοµιλούν οι βουλευτές του (βλέπε Αργυροπούλι) είναι ικανοποιηµένοι µε το νέο καθεστώς κάτι λιγουλάκι να µειωθεί και ο ΕΦΚΑ, να ισιώσει και ο ΕΛΓΑ και όλα… καλά.

             

Σούβλες

Ακόµη, λέει η Αραµπατζή δεν έχει διασαφηνιστεί ο τρόπος σήµανσης των αµνοεριφίων καθώς και των χοίρων και πουλερικών αν δηλαδή, θα γίνεται µε καρτελάκι, αυτοκόλλητο ή σφραγίδα. Ο δεσµευτικός κανονισµός της ΕΕ υφίσταται, αλλά στο Ελλάντα ακόµη τίποτα, και έρχεται Πάσχα…και σούβλες!

              

Χρησµός

Στο φόρουµ των ∆ελφών καλά τα ‘παν οι επιστήµονες ότι η έννοια της καινοτοµίας και της τεχνολογίας δεν θα πρέπει να είναι αφηρηµένη αλλά να ενσωµατωθεί στο παραγωγικό µοντέλο, όπως έκαναν στην Ολλανδία και στο Ισραήλ που κατάφεραν να παράξουν αγροτικό πλούτο παρά τις αδυναµίες τους. Εδώ, λείπει, όµως, σχέδιο και συνεννόηση.

 

Υβρίδια

-Τι την ήθελε την πεντασέλιδη απάντηση ο Βαγγέλης στους γαλάζιους βουλευτές για την κατρακύλα στις τιµές του αιγοπρόβειου µε αναφορές του τύπου ελεύθερη είναι η αγορά,  οι εισκοµίσεις για ΠΟΠ φθάνουν και δεν χρειάζονται εισαγωγές (δηλαδή αν δεν έφθαναν;), δεν φθάνει το προσωπικό στον ΕΛΓΟ.

-Ο Μάξιµος (έδωσα τη µάχη στο γάλα), µιλά για µπαγιάτικα στοιχεία και για στάση Πόντιου Πιλάτου στη ∆ιεπαγγελµατική Φέτας, αφού ισοζύγια ως τώρα δεν αποδίδουν, εισαγωγές φθηνού γάλακτος οργιάζουν και τιµές παραγωγού κατρακυλούν.

-«Με µια απάντηση 2.500 λέξεων προφανώς ο υπουργός προσπαθεί να κρύψει τη γύµνια της απραξίας του και να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα της πολιτικής του», λέει και ο θεσσαλός βουλευτής Κέλλας.

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία