BACK TO
TOP
Αγρόσχολος

Βρέξε κατά το φέξε στα αντλιοστάσια

Αλλαγές στο θεσµικό πλαίσιο που διέπει τους Οργανισµούς Εγγείων Βελτιώσεων και υπόσχεται να φέρει στη Βουλή ο υφυπουργός της πλατείας, βάσει των οποίων θα δίνεται η δυνατότητα πληρωµής των χρεών από τους αγρότες σε δόσεις στους ΤΟΕΒ.

Βρέξε κατά το φέξε στα αντλιοστάσια

0
0

Βέβαια, δεν ξεκαθαρίζει επ’ ακριβώς για ποια αρδευτική περίοδο προγραµµατίζει τις ρυθµίσεις, γιατί ο κίνδυνος διακοπής της παροχής νερού λόγω χρεών στην ∆ΕΗ είναι κάτι παραπάνω από υπαρκτός. Μην περιµένουν οι αγρότες να ανοίξει και εκεί καµιά πλατφόρµα (βλέπε: εξωδικαστικός άργησε µια µέρα) και χάσουν και την ποµόνα...

ΜΕΡΑ

Στη Βάθη στους επάνω ορόφους φαίνεται να αγνοούν τις νοµοθετικές παρεµβάσεις του υφυπουργού για τις οφειλές των ΤΟΕΒ, το µόνο που ξέρουν είναι για τη βιολογική καταπολέµηση «σφήκας της καστανιάς».

 

ΝΥΧΤΑ

Ισχύει ότι η ∆ΕΗ προχωρά σε «διακοπή» ρεύµατος λόγω χρεών και στη συνέχεια µετά τη ρύθµιση ή την εξόφληση γίνεται η επανασύνδεση για «επαγγελµατικό» και όχι για «αγροτικό» τιµολόγιο σε όσους δεν έχουν άδεια χρήσης νερού;

 

Επανάσταση

Τι απέγινε η «επανάσταση» του υπουργού και του αναπληρωτή της πλατείας Βάθη µε τα βοσκοτόπια και τα διαχειριστικά σχέδια βόσκησης; Γιατί ακόµη σε µεταβατικό στάδιο βρισκόµαστε µε τις κατανοµές και τις επιλέξιµες προς επιδότηση εκτάσεις. Μην ξεχνάµε, βέβαια, και τις ... επαναστάσεις µε τους δασικούς χάρτες και το ΑΤΑΚ.

               

Ελληνοτουρκικό

Αναρωτιόµασταν στην παραδιπλανή στήλη τι απέγινε το πρότζεκτ Νικήτα-Αλέκου για τα αρωµατικά και άµεσα ήρθε η ενηµέρωση ότι το θέµα αυτό «πάγωσε» λόγω των µεγάλων εθνικών θεµάτων που υπάρχουν µε την Τουρκία και ως εκ τούτου αναζητούνται άλλες αγορές για έναρξη των διαδικασιών του εγχειρήµατος.

               

Μαλλιοκούβαρα

Το θέµα µε τα κακώς κείµενα στην αιγοπροβατοτροφία, το γάλα και τη φέτα απασχολεί εδώ και καιρό ηµερίδες, συσκέψεις, συλλαλητήρια. Όµως, όπως είπε τελευταία και ο περιφερειάρχης Αγοραστός σε εκδήλωση στον Αλµυρό «πρέπει να πιάσουµε το κουβάρι απ’ την αρχή», για να δούµε γιατί οι τιµές κατρακυλούν, τα κοπάδια λιγοστεύουν, το κόστος αυξάνει.

 

Υβρίδια

-Τα νεότερα για την κατάργηση του φόρου στο κρασί θα έρθουν το καλοκαίρι. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει η υφυπουργός Παπανάτσιου, η οποία από τη Βουλή ανέφερε ότι αυτό θα συµβεί µόλις φύγουµε από την επιτροπεία...

-«Μέχρι το καλοκαίρι θα έχουµε καταφέρει να φύγουµε από την επιτροπεία και µετά θα µπορούµε να πάρουµε από µόνοι µας αντίµετρα, ώστε να έχουµε το ίδιο δηµοσιονοµικό αποτέλεσµα. Θα δούµε τα ισοδύναµα, ώστε να καταργηθεί ο φόρος στο κρασί», είπε µιλώντας για αποφάσεις στα πλαίσια της επιτήρησης.

-Επί του παρόντος, λέει, το Οικονοµικών επεξεργάζεται τα µέτρα εκείνα τα οποία θα αντικαταστήσουν τα εν λόγω έσοδα. ∆εν εννοεί φαντάζοµαι το φόρο στους διήµερους;

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία