BACK TO
TOP
Αγρόσχολος

Εντατικά για αλλαγή νοοτροπίας

Ο Χανιώτης των Βρυξελλών κλείνει την καριέρα του µε 6 αναθεωρήσεις της ΚΑΠ, λέγοντας και ξαναλέγοντας στους συμπατριώτες του που χειρίζονται τα εθνικά σχέδια ότι πέρασαν πολλά λεφτά για τον τοµέα αλλά πολλά εξ αυτών χάθηκαν όπως και οι υδάτινοι πόροι, ελλείψει εγγειοβελτιωτικών έργων.

Εντατικά για αλλαγή νοοτροπίας

2
0

Αυτό που ανησυχεί τώρα κάποιους είναι όχι µόνο ότι τα λεφτά θα είναι λιγότερα, αλλά το ότι δεν θα ξέρουν σε... ποιους να τα µοιράσουν. Στην ηµερίδα της Λάρισας, πάντως η φράση κλειδί ήταν «αλλαγή νοοτροπίας», λέξεις όµως που κι αυτοί που τις εκφέρουν δεν τις πολυπιστεύουν.

ΜΕΡΑ

Ο οικολόγος της πλατείας στο Βερολίνο καλά τα ‘πε για την ελληνική κρίση και πως ο αγροτικός τοµέας είναι αυτός που πάντα βάζει πλάτη, στο εσωτερικό κάτι παθαίνει και µπλέκεται µε το ελληνικό ακροατήριο.

ΝΥΧΤΑ

Με την απορία (λέµε τώρα), έµεινε το λαρισαϊκό ακροατήριο στην ηµερίδα για την ΚΑΠ αφού κάποιοι πρόγκιξαν τον τοπικό βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ για το Μακεδονικό και όπου φύγει-φύγει, αφήνοντας αναπάντητα ερωτήµατα....

Στάκαµαν

Ο γενικός καλά τα ‘πε στο φεστιβάλ της Βέροιας για τα «στέκια» στο ροδάκινο. «Ας το σκεφθούν καλά αυτοί που διακινούν χωρίς παραστατικά προϊόντα. Θα έρθει η ώρα να κληθούν να δώσουν εξηγήσεις», είπε χαρακτηριστικά. Όµως, πέρα από τις προθέσεις, καλό θα ήταν να έχουµε και πράξεις, γιατί ως τώρα µόνο σε επίπεδο ρητορικής έχουµε... ενέργειες.

Κρασοκατάνυξη

Το σύντοµα, σύµφωνα µε τον υπουργό Βαγγέλη, πόσα έτη µετράει (φαντάζοµαι όχι φωτός), γιατί τότε προσδιόρισε χρονικά από τη Βοιωτία όπου βρέθηκε τις προάλλες ότι θα καταργηθεί ο ειδικός φόρος στο κρασί. Πρόκειται για θέµα, για το οποίο όµως από την επίσκεψή του εκεί, δεν µπορούσε να πει περισσότερα, για να µη χαθεί η... έκπληξη.  

Μάζωξη

Από όλα θα ‘χει λένε οι νεολαίοι το 25ο συνέδριο τους, αγρότες, στελέχη της αγοράς, συνεταιριστές, στελέχη του Δηµοσίου, πανεπιστηµιακούς, ερευνητές, από την Ελλάδα και το εξωτερικό για να µεταφέρουν την εµπειρία και την τεχνογνωσία τους και να παρουσιάσουν επιτυχηµένες πρακτικές στον αγροτικό τοµέα. Ραντεβού το Σεπτέµβρη!

 

Υβρίδια

Οι Θεσσαλοί αγρότες (κι όχι µόνο) µπορεί να «καίγονται» από τις οφειλές των ΤΟΕΒ στη ∆ΕΗ, όµως ο Λαρισαίος υφυπουργός της πλατείας σε σύσκεψη έδωσε σταγόνες δροσιάς, ότι η περιφέρεια θα είναι η πρώτη στη χώρα όπου πιλοτικά κινούνται διαδικασίες ένταξης ΓΟΕΒ σε πρόγραµµα κοινοτικής χρηµατοδότησης.

Αυτό, εφόσον περπατήσει το πράγµα, θα αποφέρει κατά τους υπολογισµούς του υφυπουργού οι αγρότες να πληρώνουν περίπου 75% µε 80% λιγότερα αρδευτικά τέλη, ενώ θα έχουν µόνο το κόστος συντήρησης.

Είναι λέει σε διαρκή επαφή µε τον ΓΟΕΒ Θεσσαλίας αλλά και µε τα αρµόδια υπουργεία, ώστε µε την προκήρυξη του µέτρου, να γίνει άµεσα η ένταξη της περιοχής. Η τροπολογία της Bράντζα πάντως έκανε δουλειά.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία