BACK TO
TOP
Αγρόσχολος

Ό,τι µου πεις αφεντικό στο ροδάκινο

O Φάνης και έτσι και γιουβέτσι, αφού - όπως εµµέσως πλην σαφώς - έχει παραδεχθεί θα πράξει ό,τι του πουν άνωθεν, µε τις αποζηµιώσεις που δεν καλύπτονται από τον κανονισµό. Ως εκ τούτου και οι διαρρέουσες αποφάσεις για εθνικούς πόρους, για να µην πέσουν ...χαλάζι οι καρπαζιές από τους πληγέντες αγρότες.

Ό,τι µου πεις αφεντικό στο ροδάκινο

1
0

∆ια της περιφοράς βέβαια τα αιτήµατα των παραγωγών από βουλευτή σε βουλευτή και από τοπικούς παράγοντες σε κέντρα και παράκεντρα εξουσίας, που όλοι θα πουν ότι...έλυσαν το θέµα. Βέβαια, τα παρατράγουδα θα συνεχιστούν µε την µοιρασιά αφού το κονδύλι έπεσε στο µισό ήτοι στα 8,5 εκατ.

ΜΕΡΑ

Αν τελικά εγκριθούν οι αποζηµιώσεις στα πυρηνόκαρπα, δικαιωµένος θα νιώσει και ο πρόεδρος Βάκης που υπέβαλε αναφορά στο Ευρωκοινοβούλιο για τον ΕΛΓΑ και την πληρωµή ασφαλίστρων χωρίς ουσιαστικές καλύψεις.

ΝΥΧΤΑ

Ένα 40χίλιαρο ενέκρινε ο γενικός Χάρι για οργάνωση λέει εκδηλώσεων-συνεδριάσεων-συσκέψεων του τρέχοντος προγράµµατος αγροτικής ανάπτυξης. Θα µου πεις, που θες να γίνουν στο πόδι ή σε αντίσκηνο;

 

Με δώρα

Τα χαρµόσυνα για τα de minimis στους παραγωγούς ροδάκινου προανήγγειλε µέσω FB και η βουλευτής Πέλλας Σύριζα, Θοδώρα Τζάκρη τοποθετώντας την πληρωµή µέχρι το τέλος της εποµένης εβδοµάδας. Βέβαια, και ο συντοπίτης της «γαλάζιος» βουλευτής Καρασµάνης θα ‘χει να λέει ότι οι δικές του πιέσεις έπιασαν εν µέρει τόπο.

                    

Εικοσαετία

Χαµός µε τις άδειες χρήσης νερού και τα δικαιολογητικά που ζητά η ∆ΕΗ από τους παραγωγούς για να επικαιροποιήσει το αγροτικό τιµολόγιο σε διάφορες περιφερειακές ενότητες ανά τη χώρα, για να µην «καούν» από τις αυξήσεις. Την ίδια ώρα, χιλιάδες οι εκκρεµείς φάκελοι που για να εξεταστούν θέλουν τουλάχιστον δυο δεκαετίες.

                    

Σφιγγοφωλιά

Επανήλθε ο Μάξιµος (έδωσα τη µάχη στο γάλα) και µε αφορµή τις ανακοινώσεις της Νιρβάνα µιλά για ετεροχρονισµένους και για τα... µάτια ελέγχους στο αιγοπρόβειο γάλα, για άφαντα ισοζύγια, µικρά πρόστιµα και γενικότερα για «πάρτι» σε βάρος των κτηνοτρόφων. «Μην κάνετε τη “σφίγγα” για την πτώση στο γάλα», λέει προς την ηγεσία της πλατείας.

 

Υβρίδια

Στη ∆ΕΘ, ο πρωθυπουργός είχε υποσχεθεί λύσεις για την σωτηρία της ΕΒΖ, που συνεχίζει να µετρά απώλειες σε διοικητικό επίπεδο για να µην πούµε σε παραγωγικό.

Ο επενδυτής ακόµη αναζητείται όπως και ο πρόεδρος και διευθύνων, την ώρα που οι παραγωγοί τεύτλων παραµένουν στο απόλυτο σκοτάδι για την νέα καµπάνια.

Χάνεται µια ακόµα καλλιέργεια, φοβούνται οι παραγωγοί από την Κεντρική Μακεδονία, που βλέπουν ότι πλησιάζει η περίοδος που πρέπει να αρχίσει η συντήρηση στο εργοστάσιο του Πλατέος και δεν «κουνιέται φύλλο» και δεν υπάρχει κάποιος διοικητικός για να βάλει την υπογραφή του, για τίποτα.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία