BACK TO
TOP
Αγρόσχολος

Μιλάνε κι αυτοί που έστησαν παγίδα στους ροδακινοπαραγωγούς, λέει ο Νάσος

Παρεµβατικός ο Θανάσης Νασίκας, ο γνωστός αγροτοσυνδικαλιστής και πρώην δήµαρχος Τυρνάβου, που τα πήρε µε τις καταγγελίες των κονσερβοποιών. Μιλάνε λέει, µε απύθµενο θράσος, για παράνοµη διακίνηση φρούτων «αυτοί που αγοράζουν προϊόντα κάτω του κόστους και που κόβουν από τον κάθε παραγωγό σαν αποµείωση από 5-20%.»

Μιλάνε κι αυτοί που έστησαν παγίδα στους ροδακινοπαραγωγούς, λέει ο Νάσος

3
0

Απευθυνόµενος δε, προς το κράτος συστήνει να ελεγχθεί αν αυτό το µεγάλο ποσοστό της αποµείωσης πωλείται µε τιµολόγια ή όχι και τότε  θα βρεθεί ποιος κρύβεται πίσω από τη φοροδιαφυγή...

ΜΕΡΑ

Μπορεί οι αγρότες να παραµιλάνε µε τον καύσωνα, όµως οι ζυθοποιοί είναι ίσως οι µόνοι στη Γερµανία που δεν διαµαρτύρονται, αφού ο καιρός ανέβασε σηµαντικά τον τζίρο τους το πρώτο εξάµηνο του χρόνου.

ΝΥΧΤΑ

Στην Ηλεία οι σταφιδοπαραγωγοί ξεκίνησαν τρύγο, νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά, σε µια προσπάθεια να περισώσουν ότι µπορούν, αφού η σταφίδα «χτυπήθηκε» από τις βροχές. Σε πολλές περιπτώσεις η ζηµιά ξεπερνά το 80%.

 

Τσαπουρνιά

Μιας και είµαστε κάµπο µεριά, και ο γαλάζιος βουλευτής Μάξιµος (έδωσα τη µάχη στο γάλα), ζητάει να µάθει αν θα υπάρξει ασφαλιστική κάλυψη από τον ΕΛΓΑ για τις ζηµιές στις καλλιέργειες από τα αγριογούρουνα. Την ίδια ώρα.. µάχεται και για τον αγροτικό γιατρό στην Τσαπουρνιά Ελασσόνας!

8µηνήτες

Από προσλήψεις πάµε καλά, για ένα έργο όπως το Σύστηµα Αναγνώρισης Αγροτεµαχίων, που έπρεπε κυριολεκτικά να είναι εδώ και χρόνια στον αυτόµατο, και σε άλλα κράτη δεν αποτελεί αντικείµενο για απασχόληση 8µηνήτων. Κάπως έτσι, και στη ∆οµοκού, που θέλει 50 άτοµα για την επικαιροποίηση-ανανέωση του Συστήµατος µε χαρτογραφικά στοιχεία.

Σοφιστές

Με το δελτίο τύπου των νεολαίων για το συνέδριο στη Λιβαδειά, που θα κάνει λέει «...σοφότερους τους Νέους Αγρότες» µου ήρθε στο µυαλό «το σεµνά και ταπεινά» της κυβέρνησης Καραµανλή, που ήταν µόνο στα λόγια. Μια άλλη σοφία τους ήταν το σύνθηµα οι επιδοτήσεις µας στηρίζουν τα προϊόντα µας πλουτίζουν....

 

Υβρίδια

Μειωµένα «βλέπει» για πρώτη φορά από το 2013 τα παγκόσµια αποθέµατα σιτηρών το αµερικανικό υπουργείο Γεωργίας, ελέω και του καύσωνα, που σαρώνει Ευρώπη και Ασία. Μία τέτοια εξέλιξη θα µπορούσε να οδηγήσει ακόµη υψηλότερα τις τιµές αργότερα.

Οι ανατιµήσεις είναι καλοδεχούµενες από τους παραγωγούς διεθνώς, αλλά δηµιουργούν ανησυχία στις χώρες, που στηρίζονται στις εισαγωγές.

Στο Euronext το συµβόλαιο αναφοράς του µαλακού σίτου κυµαίνεται στα υψηλότερα επίπεδα της τελευταίας 4ετίας έχοντας κάνει «άλµα» 33% από τις αρχές του έτους, ενώ και στο Χρηµατιστήριο Εµπορευµάτων του Σικάγο τα αντίστοιχα προθεσµιακά συµβόλαια κινούνται σε υψηλά τριών ετών.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία