BACK TO
TOP
Προσωπογραφίες

Δημήτρης Μελάς, ο ειδικός των επιδοτήσεων

Ευκαιρία να καταπιαστεί και πάλι µε τον τοµέα που τόσο καλά γνωρίζει, αυτό της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής και των επιδοτήσεων, θα έχει για µια ακόµη φορά ο κτηνίατρος ∆ηµήτρης Μελάς, που επιστρέφει στο µέγαρο της Αχαρνών, αυτή τη φορά ως υπηρεσιακός υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας Agrenda.

Δημήτρης Μελάς, ο ειδικός των επιδοτήσεων

1
0

Αν και µε δεξιές καταβολές, το ανοιχτό µυαλό του και οι γνώσεις του στάθηκαν ικανές να επιτρέψουν την παραµονή του στο υπουργείο ως γραµµατέας στα πλαίσια διαφορετικών κυβερνήσεων και πολιτικών προϊσταµένων.

Πλέον, στα πλαίσια τοποθέτησής του στην ηγεσία του υπουργείου του «πολύπαθου» αγροτικού τοµέα, ο οποίος αγωνία για τα µέτρα που πρόκειται να θεσπιστούν εναντίον του το επόµενο διάστηµα, ως υπηρεσιακός που θα φέρει την ευθύνη του χώρου ως τις επερχόµενες κάλπες, µόνο τυπική δεν είναι η νέα του αναβάθµιση.

Το αντίθετο µάλιστα θα λεγε κανείς, καθώς γεννά στους κόλπους των παραγωγών ελπίδες πως ο τεχνοκράτης, που γνωρίζει σαν την παλάµη του τα των κοινοτικών επιδοτήσεων και της αγροτικής πολιτικής σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, µπορεί να βάλει το τρένο στη ράγα, ιδίως σε θέµατα πληρωµών, που τόσο πολύ πονάνε τους επαγγελµατίες του χώρου, τη συγκεκριµένη χρονική περίοδο. ∆εδοµένου ότι έχει στελεχώσει θέσεις ευθύνης από το 2012, όποτε ανέλαβε τη γραµµατεία Αγροτικής Πολιτικής και ∆ιαχείρισης Κοινοτικών Πόρων του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίµων, ως και τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους, λίγο πριν τις προηγούµενες εκλογές, οπότε πήρε επιπλέον αρµοδιότητες.

Λύση για τα βοσκοτόπια

Μεγαλύτερες, ίσως, προσδοκίες φέρνει η επιστροφή του επί τετραετία προϊστάµενου της Οργανικής Μονάδας του Αγροτικού Τοµέα στη Μόνιµη Ελληνική Αντιπροσωπεία της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ∆ηµήτρη Μελά, στους κτηνοτρόφους, οι οποίοι ταλαιπωρούνται για χρόνια από τις παλινωδίες της ελληνικής πολιτείας στο θέµα των βοσκότοπων, µε το επόµενο µάλιστα διάστηµα να θεωρείται ιδιαίτερα κρίσιµο καθώς κρίνονται επιδοτήσεις πενταετίας για χιλιάδες παραγωγούς.

Το µόνο που µένει να αποδειχθεί είναι αν ο κ. Μελάς, θα προλάβει να θέσει ακόµη ένα λιθαράκι στην κατεύθυνση ανάπτυξης του πρωτογενούς τοµέα, καθότι πέρα από τεχνοκρατικό παρελθόν, διαθέτει και αγροτικές επιστηµονικές καταβολές µιας και είναι πτυχιούχος της Κτηνιατρικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστηµίου Θεσσαλονίκης. Εργάσθηκε µάλιστα ως κύριος ερευνητής σε προγράµµατα του τοµέα Υγιεινής και Τεχνολογίας Τροφίµων Ζωϊκής Προέλευσης του Πανεπιστηµίου.

Βιογραφικό

Ο ∆ηµήτριος Μελάς είναι πτυχιούχος της Κτηνιατρικής Σχολής του ΑΠΘ. ∆ιετέλεσε προϊστάµενος για τα αγροτικά στη ΜΕΑ της Ελλάδας στην ΕΕ από το 2009 έως το 2012. Στην αρχή της καριέρας του εργάστηκε ως επικεφαλής αξιολογητής στο Εθνικό Σύστηµα ∆ιαπίστευσης Α.Ε., έχει περάσει από διάφορες θέσεις στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, ενώ υπήρξε γενικός διευθυντής και πρόεδρος στον ΟΠΕΚΕΠΕ.

Δείτε το βίντεο εδώ

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία