BACK TO
TOP
Προσωπογραφίες

Γιάννης Τσιρώνης: Ένας πολυσχιδής πολιτικός

Μια προσεκτική ανάγνωση του βιογραφικού που έχει αναρτήσει στην προσωπική του ιστοσελίδα ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννης Τσιρώνης, είναι αρκετή για να γίνει κατανοητό µε πόση δεξιοτεχνία προσπαθεί να ισορροπήσει ανάµεσα στην απαιτητική συµµετοχή στο κίνηµα των «Οικολόγων Πράσινων», στην κοινή πορεία µε το πολυσυλλεκτικό στρατόπεδο της Κουµουνδούρου και στη ζωηρή, εδώ και καιρό, παρουσία στο ιδιότυπο έως και ετερόκλητο κυβερνητικό σχήµα όπως είναι αυτό των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Γιάννης Τσιρώνης: Ένας πολυσχιδής πολιτικός

4
0
Όλα αυτά δεν σηµαίνουν πως ο πολυσχιδής πολιτικός άγεται και φέρεται. Ίσως µάλιστα το αντίθετο. Ο Γιάννης Τσιρώνης τιµά σε κάθε του έκφανση το χώρο της πολιτικής οικολογίας στον οποίο ανδρώθηκε ως πολιτικό ον, συντηρεί όσο καλύτερα µπορεί τις «γέφυρες» µε τον ΣΥΡΙΖΑ και ανταποκρίνεται επάξια στα υπουργικά του καθήκοντα

Κυβερνητική αναστάτωσηΑυτό φάνηκε και στη µίνι ενδοκυβερνητική αναστάτωση η οποία προκλήθηκε µε αφορµή το θέµα των δασικών χαρτών και η οποία υποχρέωσε τον πρωθυπουργό να συγκαλέσει ανάλογη κυβερνητική σύσκεψη στο Μαξίµου, προκειµένου να αµβλυνθούν οι προσωπικές αντιθέσεις και να προχωρήσει η υλοποίηση του κυβερνητικού έργου. Θα περίµενε κανείς ότι σ’ αυτήν τη συνάντηση, ο «µοναχικός καουµπόης», όπως θεωρείται από πολλούς συναδέλφους του ο Γιάννης Τσιρώνης, θα ήταν το «εύκολο θύµα» ή αλλιώς ο «αποδιοποµπαίος τράγος».    

Έργο υποδοµής, οι χάρτεςΤα πράγµατα εξελίχθηκαν µάλλον διαφορετικά. Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας όχι µόνο έδειξε να στηρίζει τις µέχρι σήµερα επιλογές του υπουργού σε σχέση µε τους δασικούς χάρτες αλλά κατηύθυνε κατά τέτοιο τρόπο τις εξελίξεις επί του θέµατος, ώστε ο «πράσινος» αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης να βγει από τη σύσκεψη ατσάκιστος. Κι αυτό δεν έχει να κάνει µόνο µε το αίσθηµα αυτοσυντήρησης που κυριαρχεί στις επιλογές του Μαξίµου, από τη στιγµή που η κυβερνητική πλειοψηφία παραµένει εύθραυστη. Έχει να κάνει και µε το γεγονός ότι οι δασικοί χάρτες είναι ένα έργο υποδοµής το οποίο η χώρα έχει ανάγκη, αν θέλει να προχωρήσει στο δρόµο του διοικητικού εκσυγχρονισµού.
Αναµφίβολα οι δασικοί χάρτες θα πρέπει να επικαιροποιηθούν και να απεικονίζουν τη σηµερινή πραγµατικότητα απαλλαγµένοι από τις αεροφωτογραφίες του ‘45, ώστε, ό,τι σήµερα έχει αποδοθεί σε αγροτική χρήση, να µπορεί να ενεργοποιήσει και δικαιώµατα επί κοινοτικών ενισχύσεων. Αυτό είναι άλλο και είναι άλλο η επιµονή των «ρεαλιστών» για πλήρη αναστολή της διαδικασίας κατάρτισης και ανάρτησης των δασικών χαρτών.    
    
BIOΓΡΑΦΙΚΟΓεννήθηκε στην Αθήνα το 1958. Σπούδασε Χηµικός
Είναι παντρεµένος και πατέρας 3 παιδιών. ∆ραστηριοποιήθηκε στο φοιτητικό κίνηµα µέσα στον «Ρήγα Φεραίο» Είναι ιδρυτικό µέλος των Οικολόγων Πράσινων και διετέλεσε συντονιστής της Εκτελεστικής Γραµµατείας. ∆ιετέλεσε επίσης αναπληρωτής υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας και στον ανασχηµατισµό του Νοεµβρίου του 2016 πήρε το χαρτοφυλάκιο του αναπληρωτή υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίµων.
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία