BACK TO
TOP
Προσωπογραφίες

Θάνος Καπρέλης: Κατασκηνωτής του ΟΣΔΕ

Οι… παλιές αγάπες δύσκολα ξεχνιούνται! Αυτό σηµαίνει ότι ο Θάνος Καπρέλης θα ήταν πολύ δύσκολο να βάλει στην άκρη τη σχέση που είχε καλλιεργήσει µε τους «κατασκηνωτές» του ΟΣ∆Ε. Ακόµα κι αν οι άνωθεν εντολές τον υποχρέωναν να ξεκαθαρίσει το τοπίο και να απελευθερώσει τη διαδικασία των δηλώσεων.

Θάνος Καπρέλης: Κατασκηνωτής του ΟΣΔΕ

2
0
Έτσι, όσο περνούσε ο καιρός και στέριωνε στην καρέκλα του προέδρου του ΟΠΕΚΕΠΕ, τόσο και ξεστράτιζε από τις κατευθύνσεις του πολιτικού του προϊσταµένου. Τόσο και καθυστερούσε την αλλαγή πλεύσης στο ΟΣ∆Ε, τόσο και κουβαλούσε νερό στο µύλο της Κοινοπραξίας

∆εν περίµενε πως ο Βαγγέλης Αποστόλου θα έπαιρνε κάποια στιγµή την κατάσταση στα χέρια του. Ίσως γι’ αυτό καθόταν σαν τη βρεγµένη γάτα στη συνέντευξη Τύπου του υπουργού.

Ίσως γι’ αυτό να αισθανόταν εκτεθειµένος απέναντι στους «εργολάβους» της ∆οµοκού, ακόµα και απέναντι στους υφισταµένους του στον Οργανισµό. Γιατί, άλλα τους έλεγε το βράδυ και άλλα ανέλαβε να υλοποιήσει το πρωί.

Ο «πόλεµος» δεν έχει ολοκληρωτικά κριθεί, ωστόσο οι δυνάµεις της µηχανοπαρέας και µαζί και ο πρόεδρος που τις υπερασπίστηκε σθεναρά τελευταία, υπέστησαν στρατηγική ήττα.

Ο Βαγγέλης Αποστόλου απέδειξε ότι µπορεί η χώρα να αστυνοµεύεται από τους πιστωτές, να έχει απολέσει, ένεκα της οικονοµικής της αδυναµίας, µέρος της πολιτικής της κυριαρχίας, ωστόσο, η υπουργική ισχύς παραµένει ακµαία, τουλάχιστον όπου δεν εµπλέκονται οι «θεσµοί». Έχει αποδειχθεί, άλλωστε, ότι συνήθως δεν είναι η ισχύς των συµφερόντων που στρεβλώνει τη λειτουργία της αγοράς, όσο ο φόβος του πολιτικού προσωπικού που οδηγείται στην «αυτολογοκρισία» µε όλα τα συνεπακόλουθα. Σε κάθε περίπτωση, το επόµενο διάστηµα, η διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ (κι αν έχει δισταγµούς ο πρόεδρος, προβλέπεται και αντικατάσταση), θα κληθεί να αποδείξει ότι δεν χρειάζεται να εφευρίσκουµε ανάγκες. Οι υπηρεσίες τρίτων αµείβονται µόνο όταν δεν γίνεται διαφορετικά. Η πρακτική  µε τις ∆ηλώσεις Εισοδήµατος στο TAXIS, αποδεικνύει ότι υπάρχει κι άλλος δρόµος. Κι όταν ακόµη προκύπτει αντικείµενο για αµοιβές τρίτων, ο καταβάλλων το τίµηµα έχει τη δυνατότητα να επιλέγει την υποστήριξη της αρεσκείας του.

Οι παρέχοντες λύσεις λογισµικού στο TAXIS π.χ. ουδέποτε διανοήθηκαν να αναλάβουν εργολαβικά και τη σύνταξη των φορολογικών δηλώσεων, υποκαθιστώντας τους λογιστές. Μόνο στο ΟΣ∆Ε οι παρέχοντες, αµφιβόλου µάλιστα ποιότητας, µηχανογραφικό υπόβαθρο, ενεπλάκησαν προνοµιακά, ήτοι µε πολιτικές πλάτες και όρους τριτοκοσµικούς, στο έργο των δηλώσεων. Κι όλο αυτό, αντίθετα στη λογική, αντίθετα στην οικονοµικότητα του πράγµατος, αντίθετα στους κανόνες της αγοράς, αντίθετα στους ηθικούς κώδικες που απαγορεύουν την εκµετάλλευση των αδυνάτων, εν προκειµένω των αγροτών. 

Εκτός κι αν στο εδώ «δοβλέτι» της δηµόσιας διοίκησης, οι αποφάσεις υπαγορεύονται κάθε φορά από το ποιος βρίσκει το φλουρί της βασιλόπιτας στα φανταχτερά όσο και κακόγουστα events του κάθε εργολάβου.    

  

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

O 62χρονος Αθανάσιος Καπρέλης έχει σπουδάσει οικονοµικά στη Γαλλία. ∆ιατέλεσε επί 10 χρόνια ∆ιευθυντής στο Ινστιτούτο Μάνατζµεντ και Πληροφορικής του ΕΛΚΕΠΑ, µετά επί 5 χρόνια γενικός διευθυντής στον ΕΟΜΜΕΧ. Στη συνέχεια επί 5 χρόνια υπήρξε γενικός διευθυντής στη Μονάδα ∆ιαχείρισης του Κοινοτικού Πλαισίου. ∆ιετέλεσε πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ την περίοδο 2010-2013, µετά ήταν διευθύνων του ΕΛΓΟ ∆ήµητρα και από τον Ιούνιο του 2016 επανήλθε στον ΟΠΕΚΕΠΕ ξανά από τη θέση του προέδρου, όπου βρίσκεται ως σήµερα.

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία