BACK TO
TOP
Προσωπογραφίες

Σάκης Ρουβάς: Μεταγραφή στο Χtractor

Αλλάζει… πίστα ο Σάκης Ρουβάς; Κι όμως, ο δημοφιλής καλλιτέχνης της ποπ μουσικής σκηνής εξέπληξε τους πάντες όταν ανακοίνωσε τα σχέδια του να επενδύσει στον πρωτογενή τομέα και την ενέργεια επιλέγοντας, την Θεσσαλία για να τρέξει το νέο του επιχειρηματικό του εγχείρημα.

Σάκης Ρουβάς: Μεταγραφή στο Χtractor

6
0

Μπορεί ο ίδιος να κατάγεται από το Μαντούκι της Κέρκυρα, ωστόσο συνδέεται με τη Θεσσαλία καθώς η σύντροφος του κατάγεται από την ευρύτερη περιοχή (Βερδικούσα) και όπως είπε, σε πρόσφατη εκδήλωση σε κέντρο της Καρδίτσας όπου παρουσίασε το πρότζεκτ στους «συνάδελφους» του αγρότες-κτηνοτρόφους, είναι σαν να περιμένουν το …πέμπτο τους παιδί.

Το γεγονός ότι ο διάσημος ποπ σταρ αποφάσισε να ασχοληθεί με την γεωργία και δη με την παραγωγή βιοαερίου δείχνει αν  μη τι άλλο την κινητικότητα που παρατηρείται τελευταία προς αυτή την κατεύθυνση και που αναμένεται να κορυφωθεί μέσα στην επόμενη 10ετία με τους έχοντες… τα απαιτούμενα κεφάλαια να τοποθετούνται ήδη.

Η πρώτη κρούση πάντως για την επένδυση του Σάκη Ρουβά δεν έγινε τώρα. Από το 2013 ο καλλιτέχνης εξέταζε πιθανή επένδυση σε άλλη περιοχή της Καρδίτσας, όπου όμως δεν υπήρχε διαθέσιμο δίκτυο για την διοχέτευση της παραγόμενης ηλεκτρικής ενέργειας στο δίκτυο. Ωστόσο η αναζήτηση συνεχίστηκε και τελικά εντοπίστηκε η κατάλληλη τοποθεσία στον Άγιο Βησσάριο Καρδίτσας με τον Σάκη να αγοράζει 37 στρέμματα γης, στο Δήμο Σοφάδων. Όπως φαίνεται όμως θα υπάρξει και συνέχεια, καθώς βρίσκεται σε επαφές για αγορά επιπλέον εκτάσεων.

Εξάλλου, προ μηνών προχώρησε στην ίδρυση της «SK ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» με έδρα τη Νέα Μάκρη Αττικής με κύρια δραστηριότητα στον τομέα της πρωτογενούς παραγωγής και ενέργειας και μετοχικό κεφάλαιο 24.000 ευρώ, όπως αναφέρεται στο ΦΕΚ, όπου δημοσιεύτηκε το καταστατικό.

Μάλιστα, όπως αναφέρεται στο καταστατικό, η μονάδα του Σάκη Ρουβά θα είναι «πράσινη» και απόλυτα καθετοποιημένη (παραγωγή, μεταποίηση, εξαγωγές, κλπ) και αυτοτροφοδοτούμενη ενεργειακά, ενώ η εταιρεία θα ασχολείται με την ανάπτυξη μελέτη, κατασκευή και εν γένει λειτουργία και εκμετάλλευση βιολογικών και συμβατικών αγροκτημάτων για την καλλιέργεια οπωροκηπευτικών και εκτροφή ζώων, θερμοκηπίων με σκοπό την εμπορία ή μη (φάρμες) αλλά και πρότζεκτ για δημιουργία φωτοβολταϊκών και αιολικών πάρκων και πάσης φύσεως σταθμών παραγωγής και πώλησης ενέργειας, αξιοποίηση γεωθερμικής ενέργειας και οι επενδύσεις θερμαλιστικών κέντρων κλπ.

«Μετά από 25 χρόνια σε έναν τελείως διαφορετικό χώρο αυτό είναι το πρώτο μου εγχείρημα και θέλω την βοήθειά σας. Ο πρωτογενής τομέας είναι η ραχοκοκαλιά της οικονομίας της χώρας. Χρειάζεται μεγάλη υποστήριξη και όσοι περισσότεροι νέοι ασχοληθούν μπορούν να δώσουν μια καινούρια πνοή» είπε χαρακτηριστικά στους νέους του συναδέλφους, ενώ αναφερόμενος δε στις συχνές επισκέψεις στην περιοχή είπε, ότι αποφάσισε κατά ένα τρόπο να γίνει δευτεροδημότης, ενώ χαριτολογώντας είπε προς το Δήμαρχο Σοφάδων «Μήπως πρέπει να φέρω και τα εκλογικά μου δικαιώματα;» Βέβαια κάτι, τέτοιος δεν φαίνεται να ενοχλεί την τοπική κοινωνία που εκτός από θέσεις εργασίας που δημιουργεί το όλο εγχείρημα, δίνει και άλλη λάμψη στην περιοχή.

 

Τη νέα επιχειρηματική του προσπάθεια θέλησε να μοιραστεί o Σάκης Ρουβάς με τους χιλιάδες ακολούθους του στο Instagram όπου ανάρτησε ένα video στο οποίο εμφανίζεται να οδηγεί έναν εκσκαφέα με τον οποίο κάνει τις πρώτες εργασίες προκειμένου να ξεκινήσει η ανέγερση της μονάδας βιοαερίου. «Ένα όνειρο μου αρχίζει να γίνεται πραγματικότητα με οδηγό την πίστη μου στην δύναμη και στις δυνατότητες της ελληνικής γης να «παράγει» οικολογικά βιώσιμη ανάπτυξη. #BackToTheRoots», έγραψε.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία