BACK TO
TOP
Προσωπογραφίες

Παύλος Σατολιάς: Καμιά σχέση με τους άλλους

Για όλους βρίσκει χρόνο ο Παύλος Σατολιάς, όµως η πρώτη και µεγαλύτερή του φροντίδα του είναι η παραδοσιακή µονάδα αιγοπροβάτων που διαχειρίζεται µε την οικογένειά του στα Καλάβρυτα, όπου περνάει βέβαια και τις περισσότερες ώρες του 24ωρου.

Παύλος Σατολιάς: Καμιά σχέση με τους άλλους

2
2
Όταν είσαι για περισσότερα από 10 χρόνια πρόεδρος σε έναν Συνεταιρισµό που προσεγγίζει τα 20 εκατ. ευρώ τζίρο το χρόνο, εµφανίζει µόνιµα θετικές χρήσεις µε πάνω από 2 εκατ. ευρώ, έχει δηµιουργήσει θαυµάσιες υποδοµές (µονάδα γαλακτοκοµικών, ζωοτροφάδικο, καταστήµατα αγροτικών εφοδίων κ.α.) παράγοντας µάλιστα ένα προϊόν του οποίου η φήµη φθάνει µέχρι τα ράφια των σούπερ µάρκετ της Αµερικής, κάτι ξέρεις

Σηµειωτέον ότι όλα αυτά, είναι επιτεύγµατα µιας περιοχής όπου το µεγαλύτερο δέντρο είναι η ρίγανη και φυσικά κατακτήσεις µιας οµάδας ανθρώπων που έχουν µάθει να δουλεύουν σαν το µυρµήγκι. Μεθοδικά, αγόγγυστα, συλλογικά, χωρίς φιλαρέσκεια, χωρίς µαταιοδοξία, χωρίς φανφάρες. Σ’ όλα αυτά, ο Παύλος Σατολιάς έχει βάλει τη σφραγίδα του

Πρώτος αυτός ξηµεροβραδιάζεται στο κοπάδι, πρώτος αυτός ξέρει µέχρι και την τελευταία βίδα στο εργοστάσιο, πρώτος αυτός δίνει το παράδειγµα σε παραγωγούς-µέλη και εργαζόµενους.

Κάποιοι λένε, ότι ο Παύλος, είναι καλός αλλά παραµένει παιδί. Είναι καλός παραγωγός, είναι καλός συνεταιριστής, είναι άξιος πρόεδρος των Καλαβρύτων, δεν έχει όµως «ψηθεί» για την κορυφή της συνεταιριστικής πυραµίδας και για τις απαιτήσεις που έχει η διαχείριση των αγροτικών θεµάτων στην Αθήνα.





Φάνηκε αυτό στις συναντήσεις που έγιναν το περασµένο καλοκαίρι µε αφορµή τις ζυµώσεις για τη διάδοχη λύση της ΠΑΣΕΓΕΣ, φαίνεται κι αυτές τις µέρες µε αφορµή τις συζητήσεις για τη ∆ιεπαγγελµατική Οργάνωση της Φέτας.

Φαίνεται εδώ, ότι, «παιδιά» σαν τον Παύλο Σατολιά, κάποιες από τις «παλιές καραβάνες» του αγροτικού χώρου… τα πουλάν και τ’ αγοράζουν. ∆εν είναι τυχαίο το γεγονός ότι κάποιοι επιτήδειοι του απέσπασαν νωρίς τη σύµφωνη γνώµη και τον εγκλώβισαν στα σχέδιά τους για µια κατ’ επίφαση διεπαγγελµατική, σαν κι αυτή που είχε γίνει νωρίτερα για το κρέας
 
Μια ∆ιεπαγγελµατική για τη Φέτα, κατ’ αρχήν δεν έχει να ξεχωρίσει Βορρά και Νότο. Καλείται να προασπίσει τη θεσµική κατοχύρωση της Φέτας, κυρίως δε, να περιφρουρήσει την τήρηση της παραγωγικής διαδικασίας, σύµφωνα µε τις προβλεπόµενες προδιαγραφές. Όσο για την καµπάνια προβολής που κάποιοι κόπτονται, θα βρεθεί τρόπος και χωρίς τη συνεισφορά των γνωστών γυρολόγων που περιµένουν, κάθε φορά, σαν τα σκυλιά στο τυρόγαλο! 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚ

Ο εδώ και παραπάνω από δέκα χρόνια πρόεδρος στον Αγροτικό Γαλακτοκοµικό Συνεταιρισµό (πρώην ΕΑΣ) Καλαβρύτων είναι επαγγελµατίας αιγοπροβατοτρόφος.
Μεταξύ, άλλων, έχει διατελέσει πρόεδρος στην Ένωση Νέων Συνεταιρισµένων Αγροτών (ΕΝΣΑ), στα πλαίσια της Πανελλήνιας Συνοµοσπονδίας Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισµών (ΠΑΣΕΓΕΣ).
Σχόλια (2)
Προσθήκη σχολίου

06-11-2017 09:31Unknown

Δεν τον γνωρίζω τον κ. Σατολιά, αλλά διαβάζοντας το σχόλιό του στην διαβούλευση του υπουργείου για τις Διεπαγγελματικές, αντιλαμβάνομαι ότι επιθυμεί να "ράψει κουστουμάκι" στα μέτρα του! Κατά πόσο είναι κατάλληλο ένα τέτοιο άτομο να εκπροσωπήσει κάποιους άλλους και να συμμετέχει σε ένα συλλογικό όργανο; Οι Διεπαγγελματικές γίνονται για την προώθηση και την στήριξη ενός κλάδου στην αγορά κι όχι για τα ατομικά συμφέροντα κάποιων!

Απάντηση

10-05-2017 17:06Κυριακοπούλου Διαμάντω

Διαβάζοντας προσεχτικά ,και για να ειμαι ειλικρινής περισσότερο απο μια φορές ,το άρθρο σας αυτό για τον κύριο Παύλο Σατολιά , αισθάνομαι την ανάγκη να δηλώσω ότι : μακάρι να επιτρεπόταν σε τέτοια "παιδιά" να δείξουν το ΠΟΣΟ "ψημένα" είναι και το ΠΟΣΟ ακόμα περισσότερο έχουν την ΘΕΛΗΣΗ να "ψηθούν" για την βελτίωση της Αγροτικής Ανάπτυξης και Οχι μόνο της χώρας μας!!!!! Επίσης, όσοι τον γνωρίζουν ξέρουν παρα πολύ καλά ότι σε καμμία περίπτωση δεν μπορεί "να αγοραστεί και να πουληθεί " απο οποιαδήποτε , παλιά ή καινούργια "καραβάνα"!!!!!!!! Με εκτίμηση !!!!!!!

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία