Φωτεινή Αραμπατζή: Αντί για μπότες Louboutin

 29/05/2017 - 09:04 πμ
UPDATE 26/05/2017 , 01:18 μμ

Με καταγωγή από τον καθαρά αγροτικό νοµό των Σερρών, αλλά µε αέρα και στολή εργασίας… Κολωνακίου, η από το 2012 γαλάζια βουλευτής προτιµά να µην απαντά σε όσα τις καταλογίζουν οι εσωκοµµατικοί της άσπονδοι φίλοι.

Ανεβάζει αντιπολιτευτικές στροφές εσχάτως η Τομεάρχης Αγροτικού της ΝΔ

Ότι δηλαδή, «εκτός του ότι δεν γνωρίζει τα αγροτικά θέµατα σε βάθος, δεν «µιλάει» την γλώσσα των συντελεστών της αγροτικής οικονοµίας και του αλωνιού, παρά αυτή του σαλονιού».

Η δηµοσιογράφος στο επάγγελµα Φωτεινή, δεν φαίνεται να πτοείται από την κριτική των συναδέλφων της, που την «εγκαλούν», επίσης, ότι σε µια περίοδο «καυτή» για τον αγροτικό τοµέα, η Ν∆ δεν έχει καρπωθεί παρά ελάχιστα την δυσαρέσκεια που επικρατεί στην ύπαιθρο για την κυβέρνηση, λόγω των επαχθών µέτρων.
Οι ίδιοι χαρακτηρίζουν «αδύναµο» τον κοινοβουλευτικό λόγο και τις παρεµβάσεις της όµορφης Σερραίας, η οποία ξεχωρίζει σαν τη µύγα µες στο γάλα στη βουλή, από τις συναδέλφισσες της.∆εν φαίνεται να πτοείται όµως ούτε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος από τότε που ανέλαβε την ηγεσία, φρόντισε να την αναβαθµίσει δυο φορές, ανταµείβοντας τη στήριξη που του παρέσχε στις εσωκοµµατικές εκλογές.
Την πρώτη τo 2016, ορίζοντάς την υπεύθυνη της «βαριάς» βιοµηχανίας του τόπου, τον Τουρισµό και την δεύτερη, τον Φεβρουάριο του 2017, στον τοµέα Αγροτικού, αντικαθιστώντας το βουλευτή Κοζάνης Γιώργο Κασαπίδη.
Αυτό πάντως που δεν µπορεί ν’ αµφισβητήσει κανείς είναι ότι η ξανθιά βουλευτής έχει «γράψει χιλιόµετρα» σε ακαδηµαϊκό και επαγγελµατικό επίπεδο. Αρχής γενοµένης από το 1998, οπότε ολοκλήρωσε τις σπουδές της στη Νοµική Θεσσαλονίκης και το Λονδίνο, όπου µετέπειτα εργάστηκε ως δηµοσιογράφος στο πρακτορείο ειδήσεων της Κοµισιόν, για να επιστρέψει µετέπειτα µόνιµα στις Σέρρες.

Εκεί έστησε από το µηδέν τον τηλεοπτικό σταθµό «∆ίκτυο», που είχε αποκτήσει µόλις η οικογένειά της, που µεταξύ άλλων έχει στην κατοχή της δύο εφηµερίδες και έναν ραδιοφωνικό σταθµό.
Μάλιστα, θρυλείται ότι η εργασιοµανία της συνετέλεσαν στο διαζύγιο µε τον πρώην υφυπουργό Υποδοµών του ΠΑΣΟΚ, αφού οι αυξηµένες υποχρεώσεις των επιχειρήσεών της, κρατούσαν την Φωτεινή Αραµπατζή στις Σέρρες, ενώ τα καθήκοντα του Γιάννη Μαγκριώτη, τον ήθελαν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Πληροφορίες, την εποχή που άρχισε να διακινείται το σενάριο καθόδου της στις εκλογές µε τη Ν∆, λίγους µήνες πριν την πρώτη αναµέτρηση του 2012, ήθελαν την όµορφη βουλευτή να έχει δεχθεί προτάσεις, υποψηφιότητας το 2007 και το 2009, τις οποίες όµως απέρριπτε λόγω του γάµου της µε τον «πράσινο» υπουργό.
Το 2012, όµως, έχοντας πλέον τραβήξει χωριστούς δρόµους µε τον πρώην υπουργό αποδέχθηκε την πρόταση, εξελέγη βουλευτής, για να την... κερδίσει µετέπειτα ο αγροτικός χώρος.


Βιογραφικό
Εργάστηκε ως δηµοσιογράφος και παραγωγός στο Πρακτορείο Ειδήσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες, ως ανταποκρίτρια παραγωγός σε Mega, ANT1, Star, Alpha, Alter, ΕΡΤ3, από το 1998 δηµιούργησε το περιφερειακό κανάλι ∆ίκτυο στις Σέρρες, το οποίο και διηύθυνε ως το 2012. Είναι πτυχιούχος Νοµικής Σχολής του ΑΠΘ και κάτοχος µεταπτυχιακού ∆ιοίκησης Επιχειρήσεων. Παρακολούθησε εκπαιδευτικά προγράµµατα στο London School of Economics στις Πολιτικές Επιστήµες και το Ηλεκτρονικό Επιχειρείν. Πρώτη φορά εξελέγη βουλευτής µε τη Ν∆ το Μάιο του 2012 κι από τότε επανεκλέγεται έως και σήµερα.

ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ