BACK TO
TOP
Προσωπογραφίες

Φώτης Παπαδόπουλος: Αυτό που λέμε νοικοκύρης

Όποιον και να ρωτήσεις στο θεσσαλικό κάµπο για τον Φώτη Παπαδόπουλο θα σου πει ότι πρόκειται για έναν αγρότη από καλή πάστα, δουλευταρά, έντιµο και περήφανο. Γόνος προσφυγικής οικογένειας από τη Μάνδρα της Λάρισας, ξεκίνησε από έναν µικρό οικογενειακό κλήρο και έχει φθάσει να καλλιεργεί, δικά του και νοικιασµένα, κοντά στα 800 στρέµµατα.

Φώτης Παπαδόπουλος: Αυτό που λέμε νοικοκύρης

3
1

«Λύκος» στη δουλειά, παθιασµένος µε τη γη, ξεκλέβει χρόνο µόνο για την οικογένειά του, για τα παιδιά  του. Σπουδαγµένα και τα τρία, µιλάει γι’ αυτά και το στόµα του στάζει µέλι. ∆εν θα τον έλεγες παθιασµένο συνεταιριστή. Πως έµπλεξε µε τον Συνεταιρισµό Λαρισαίων; Πρώτον γιατί ξέρει ότι ένας ίσον κανένας και δεύτερον γιατί είχε πεισµώσει µε τα µεγάλα λάθη της «συντροφιάς» Κοκκινούλη.

Οι συγκυρίες τα ‘φεραν, σε µια δεύτερη φάση να δεθεί και µε το άρµα της «Νέας Ένωσης». Πήγαινε για µαλλί και παρά λίγο να βγει κουρεµένος, µε τα καµώµατα του δαιµόνιου Σιδερόπουλου τον οποίο παραδόξως εµπιστεύθηκε.

Εδώ όµως πείσµωσε για τα καλά. Όταν είδε ότι κινδυνεύει να εκτεθεί ανεπανόρθωτα µε τα λάθη του Χρηστάκου, πήρε την υπόθεση πάνω του.

Σήµερα είναι πολλοί αυτοί που τον εµπιστεύονται σαν πρόεδρο της πολύπαθης οργάνωσης, γιατί όπως λένε, ο Φώτης Παπαδόπουλος αποτελεί την ιδανική επιλογή ανθρώπου που θα µπορούσε να φέρει στα ίσα του το συνεταιρισµό.

Είναι µπεσαλής, κι έχει πάρει πατριωτικά το ζήτηµα της «αναστήλωσης» της Ένωσης. Και ο ίδιος όπως φαίνεται από τις «κινήσεις» του κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να πείσει αφενός την πολιτική ηγεσία του υπουργείου και αφετέρου τους συντοπίτες του, ότι τώρα οι συνθήκες έχουν αλλάξει. Ότι δηλαδή, η οργάνωση διοικείται από σοβαρούς επαγγελµατίες που έχουν το όραµα να την κάνουν ξανά µεγάλη, όπως τη δεκαετία του 1990 όταν µεσουρανούσε όχι µόνο στη Θεσσαλία, αλλά και σε ολόκληρο το συνεταιριστικό στερέωµα της χώρας.

Και µπορεί να προέρχεται από διαφορετικό πολιτικό χώρο, ωστόσο δείχνει να έχει καλή επαφή µε τους επιτελείς της πλατείας Βάθη, µε ενδιάµεσο και «κρίκο» τον συµπατριώτη υφυπουργό Βασίλη Κόκκαλη. Στα µέσα της εβδοµάδας ο Φώτης Παπαδόπουλος και η οµάδα του από τον συνεταιρισµό ΑΣ Λαρισαίων, µε αφορµή το Περιφερειακό Συνέδριο δείπνησαν µε το επιτελείο της Βάθη και τον υπουργό Βαγγέλη Αποστόλου, µε τον τελευταίο, λένε, να σχηµατίζει καλή γνώµη για τις πρωτοβουλίες που αναπτύσσουν.

Στόχος του σήµερα, ως πρόεδρος του ΑΣ Λαρισαίων, να νοικοκυρέψει την οργάνωση και να την επαναφέρει στην παλιά της αίγλη. Μπορεί εν µία νυκτί, µε την «αποποµπή» Σιδερόπουλου να ήρθαν τα πάνω κάτω και να βρέθηκε ξαφνικά στο τιµόνι της Ένωσης, ωστόσο πρόκειται για άνθρωπο περήφανο, που δεν θα αφήσει τα πράγµατα στην τύχη τους.

Ο κάµπος χρειάζεται όσο ποτέ µια ισχυρή συνεταιριστική φωνή, η κυβέρνηση ψάχνει εναγωνίως για στηρίγµατα στον αγροτικό χώρο, οι συνθήκες είναι αρκούντως ευνοϊκές για ένα δηµιουργικό καινούργιο ξεκίνηµα.

 

Βιογραφικό

Ο Φώτης Παπαδόπουλος γεννήθηκε και µεγάλωσε στη Μάνδρα Λάρισας, από αγροτική οικογένεια και σήµερα κατέχει περί τα 800 στρέµµατα µε εκτατικές καλλιέργειες στο θεσσαλικό κάµπο. Είναι παντρεµένος, έχει τρία παιδιά που σπουδάζουν. Ασχολείται πολλά χρόνια µε τα συνεταιριστικά, υπήρξε αντιπρόεδρος στην

Ένωση Λάρισας και σήµερα είναι πρόεδρος της οργάνωσης, αλλά και τοπικός σύµβουλος Μάνδρας, µε τον συνδυασµό της Ρένας Καραλαριώτου.

Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου

16-10-2017 15:52Σιδεροπουλος χρηστος

Ο Δαιμονικός Σιδεροπουλος ειχε ισολογισμό 2016 ..1.9εκατ. τζιρο ! ο νοικοκύρης λιγότερα κατα 8οοοοοχιλ .λιγότερα το γιατί θα μάθετε σύντομα ! ΟΣΔΕ 2016 δηλώσεις 10800 σε επίπεδο νομού ... 2017 ..οσδε 2017 κοντά 800.και μόνο το γιατί χάθηκαν 10000χιλ ..δηλώσεις κλάπηκαν απο τον εργολάβο ντογκουλη απο χαλκη ! τώρα με κατηγόρησε για ελειμα οικονομικό μετα 130 ημερες ακομα ψάχνει και δεν απαντά αν βρέθηκαν κατι ! τώρα θα εχει λογο η δικαιοσύνη .... Συκοφάντης για να γίνει πρόεδρος κατά παραγγελιά καταγομένων απο χωρίων χαλκη ..... τα καλά έρχονται

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία