BACK TO
TOP
Προσωπογραφίες

Ντίνος Στεργίδης: Λέει να μετακομίσει στο Τέξας

Από µουρµούρες σχόλια και κριτικές άλλο τίποτα, όµως στο τέλος, οι περισσότεροι του βγάζουν το καπέλο! Ο λόγος για τον Ντίνο Στεργίδη, τον άνθρωπο που ξέρει όσο λίγοι το κρασί, που έχει συµβάλει περισσότερο από τον καθένα στην αναδιάταξη του αµπελοοινικού κλάδου στη χώρα µας και που έχει πάντα έναν τρόπο να εκπλήσσει µε το ανήσυχο πνεύµα του.

Ντίνος Στεργίδης: Λέει να μετακομίσει στο Τέξας

3
0

Μάλλον είναι δύσκολο να του βρεις έναν τίτλο, άλλωστε και ο ίδιος περιφρονεί τις ταµπέλες, σε κάθε περίπτωση ωστόσο το κρασί είναι κάτι που τον ακολουθεί, όπου σταθεί κι όπου βρεθεί.

Γεννήθηκε στην Αυστραλία, γαλουχήθηκε στη Γαλλία, ζει και εργάζεται στην Ελλάδα. Έχει συνδέσει το όνοµά του µε το Οινόραµα, µια έκθεση που γίνεται αυτό το σαββατοκύριακο (10 µε 12 Μαρτίου) στο Ζάππειο και η οποία ενώνει εδώ και χρόνια τα ανοιχτά µυαλά του αµπελοοινικού τοµέα, δίνοντας κάθε φορά την υπόσχεση ότι το ελληνικό κρασί µπορεί να κατακτήσει ολόκληρο τον κόσµο.

Παρ’ ότι άνθρωπος του κρασιού, εικάζεται πως ο Ντίνος Στεργίδης… χύνει συχνά την καρδάρα µε το γάλα, την οποία, βέβαια, έχει πάντα τον τρόπο να ξαναγεµίζει και µάλιστα εκεί που δεν το περιµένεις. Όπως αυτές τις µέρες µε το Οινόραµα 2018 στο Ζάππειο, όπου τον ακολουθούν περί τα 350 οινοποιεία και κάπου 2.000 ετικέτες.     

Κονταροχτυπήθηκε µε έναν δεξιοτέχνη των εκθέσεων

Σηµειωτέον ότι για να φθάσει σ’ αυτό το αποτέλεσµα «κονταροχτυπήθηκε» όλο το προηγούµενο διάστηµα µε έναν «δεξιοτέχνη» των εκθέσεων, ο οποίος εδώ και 2-3 χρόνια, µέσα σε µια µαζική έκθεση τροφίµων, θέλησε να εντάξει και µια θεµατική του κρασιού! Απ’ ό,τι φαίνεται, στην αναµέτρηση µε τον Στεργίδη, ο δεύτερος έχασε πανηγυρικά! 

Ο πραγµατικός κόσµος του κρασιού έδωσε για µια ακόµη φορά ψήφο εµπιστοσύνης στον δύστροπο, γαλλοαναθρεµένο, οινόφιλο, οινολόγο και οινοταξιδευτή. Αποτυπώνει στο χαρτί τις σκέψεις του για το κρασί από το 1987, «τρέχει» το Οινόραµα από το 1994, έχει συµβάλει όσο πολύ λίγοι άνθρωποι, σ’ αυτόν τον τόπο, στην «αναγέννηση του ελληνικού κρασιού».

∆εν θα ήταν υπερβολή να πει κανείς ότι µαζί µε την Σταυρούλα Κουράκου και τον Γιάννη Μπουτάρη, ο Ντίνος Στεργίδης, ανήκει στην «αγία τριάδα» που… δοξάζει το ελληνικό κρασί.

Κι όπως ο ίδιος πάλι λέει, όταν αυτό θα πάψει να είναι διασκεδαστικό, σκοπεύει να µετακοµίσει στο Τέξας, όπου όλοι οπλοφορούν, πίνουν µπύρες και ακούν Toby Keith. Hallelujah!  

 

Βιογραφικό

Ο Ντίνος Στεργίδης όπως ο ίδιος λέει «ξεκίνησε να αποτυπώνει στο χαρτί σκέψεις για το κρασί από το 1987». ∆ιευθύνει την εταιρία Vinetum που εξειδικεύεται στην οινική επικοινωνία σε όλους τους τοµείς (από την διοργάνωση εκθέσεων µέχρι την έκδοση της εφηµερίδας Αµπελοτόπι). Σπούδασε πολιτικές επιστήµες στην Αµερική και χωροταξία στη Γαλλία. Ενδιαφέρον παρουσιάζει και το συγγραφικό του έργο καθώς έχει δηµοσιεύσει τρία βιβλία µε τον τίτλο: Το Ευρετήριο του Κρασιού για τα έτη 1996-1997, 2003-2004 και 2010-2011.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία