BACK TO
TOP
Προσωπογραφίες

Χρήστος Γιαννακάκης: Τόλμησε να μπει ανάμεσα στις μυλόπετρες

Αν ρωτήσεις στο… τρίγωνο του ροδάκινου (στις πρώτες τάξεις του γυµνασίου η µονοήµερη εκδροµή µας ήταν Βέροια – Νάουσα – Έδεσσα) για τον Χρήστο Γιαννακάκη, διευθυντή για πολλά χρόνια της συνεταιριστικής βιοµηχανίας ΑΛ.ΜΜ.Ε. και τώρα στέλεχος της Κοινοπραξίας Venus Growers, από κανέναν δεν θα ακούσεις κακή λέξη.

Χρήστος Γιαννακάκης: Τόλμησε να μπει ανάμεσα στις μυλόπετρες

1
1

Όλοι έχουν να πουν έναν καλό λόγο, για το χαµόγελο που έχει πάντα στα χείλη, για την υποµονή µε την οποία διαχειρίζεται τα πράγµατα, για τη µαχητικότητα την οποία καρτερικά δείχνει, ακόµα και για υποθέσεις που θεωρούνται χαµένες.

Μια τέτοια υπόθεση ήταν τον τελευταίο καιρό κι αυτή των αποζηµιώσεων στους ροδακινοπαραγωγούς. Αν ήταν άλλος στη θέση του δεν θα έµπαινε καν στον κόπο να ηγηθεί µιας τέτοιας προσπάθειας.

Πρώτον, γιατί, όλοι ήξεραν, είτε το οµολογούν είτε όχι, πως αξιόπιστο αίτιο, δηλαδή κακοκαιρία, απ’ αυτές που δύναται να αποζηµιώσει ο Κανονισµός του ΕΛΓΑ, δεν υπήρχε.

Δεύτερον, γιατί, ακόµα και να υπήρχε κάποιο θέµα έντονων βροχοπτώσεων που επηρέασε την παραγωγή, δεν ακολουθήθηκε η δέουσα διαδικασία, δεν άνοιξε δηλαδή έγκαιρα η διαδικασία των ενστάσεων, εποµένως, όλα άρχισαν… κατόπιν εορτής.

Τρίτον, γιατί, µετά απ’ αυτό που µε χίλια βάσανα πέτυχε ο Καρασµάνης, παραµονές εκλογών, τον Ιανουάριο του 2015, δηλαδή λίγο πριν η κυβέρνηση της Νέας ∆ηµοκρατίας παραδώσει την εξουσία, µια φορά γίνεται. Χώρια που οι Ευρωπαίοι σε περιµένουν στη γωνία!

Για κάποιους λόγους, ίσως, όχι µόνο γιατί είναι στο χαρακτήρα του, ο Χρήστος Γιαννακάκης το πάλεψε. Κι έχασε! Η επιστολή την οποία έλαβε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου, στο αίτηµα της χώρας για έκτακτες αποζηµιώσεις στα ροδάκινα, ήταν…  πατσαβούρα στη µούρη. Τώρα, κάποιοι, βέβαια, λένε πως ουδέποτε ο Αποστόλου ενδιαφέρθηκε πραγµατικά να στηρίξει αυτό τον φάκελο. Οι αγρότες της περιοχής θεωρούν ότι η πρωτοφανής αντιπαλότητα Αποστόλου – Καρασµάνη, δεν άφηνε εξ αρχής περιθώρια στον πρώτο, να κινηθεί στο δρόµο που άνοιξε ο δεύτερος.

Γιατί ο Χρήστος Γιαννακάκης τόλµησε να µπει ανάµεσα στις «µυλόπετρες», είναι µια άλλη υπόθεση. Ίσως γιατί πονάει πολύ αυτή την περιοχή, ίσως γιατί έχει δώσει µεγάλο κοµµάτι της ζωής του σ’ αυτό τον κλάδο. Βέβαια, το γεγονός ότι, παράλληλα µε τη βοήθεια στους παραγωγούς προσπάθησε να «πουλήσει» εξυπηρέτηση στον Αποστόλου, την ώρα µάλιστα που κατέχει θεσµική θέση, ως σύµβουλος, επί των αγροτικών, του γραµµατέα της Νέας ∆ηµοκρατίας, καθιστά το όλο εγχείρηµα από τολµηρό έως επιπόλαιο. Διαλέγετε και παίρνετε.

Βιογραφικό

Ο Χρήστος Γιαννακάκης γεννήθηκε το 1957 και είναι πτυχιούχος της Παντείου Ανωτάτης Σχολής Πολιτικών Επιστηµών. Διετέλεσε Αντιπρόεδρος ΔΣ της ΣΥ∆ΑΣΕ, γενικός διευθυντής της ΑΛΜΜΕ ΑΕ, µέλος ΔΣ του ΕΛΓΑ, µέλος ΔΣ του Οργανισµού Πιστοποιήσεων ΟΠΕΠΕΠ και µέλος ΔΣ της ΠΑΣΕΓΕΣ. Σήµερα είναι στέλεχος της συνεταιριστικής βιοµηχανίας VENUS GROWERS, µέλος ΔΣ του Συνδέσµου Βιοµηχανιών Βορείου Ελλάδος, µέλος του Επιµελητηρίου νοµού Ηµαθίας, µέλος ΔΣ του Συνδέσµου Αγροτικών Συνεταιριστικών Οργανώσεων και Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΑΣΟΕΕ) και πρόεδρος της Κοινοπραξίας Οµάδων Παραγωγών Ηµαθίας.

Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου

26-03-2018 13:20ΝΤΙΝΟΣ

ΜΗ ΒΙΑΖΕΣΤΕ. ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΚΟΜΗ ΥΠΟΜΟΝΗ,,,,

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία