BACK TO
TOP
Προσωπογραφίες

Βασίλης Μάρκου: Σε σφάζει με το βαμβάκι

∆εν υπάρχει Θεσσαλός που να ακούσει το όνοµα Βασίλης Μάρκου και να µην έχει κάτι να πει! Γνωστός σε όλους για τη δραστηριότητά του στο εµπόριο βάµβακος αλλά και σιτηρών, όλο το χρόνο βρίσκεται στα χείλη των παραγωγών. Άλλωστε, αφοί Μάρκου και αφοί Καραγιώργου είναι τα δύο µεγάλα «σπίτια» που δίνουν τον τόνο στην εγχώρια αγορά αγροτικών εµπορευµάτων.

Βασίλης Μάρκου: Σε σφάζει με το βαμβάκι

2
0

Οι βαµβακοπαραγωγοί βολιδοσκοπούν από την έναρξη της καλλιεργητικής σεζόν τις προθέσεις του, ωστόσο, ανοίγει πάντα σχεδόν τελευταία στιγµή τα χαρτιά του, ανακοινώνοντας τιµές, αφού βάλει κάτω τα στοιχεία της παραγωγής τόσο στη χώρα µας όσο και σε διεθνές επίπεδο, σε συνδυασµό µε τα χρηµατιστήρια, αλλά και τις προβλέψεις µεγάλων οίκων και αναλυτών σχετικά µε την πορεία του προϊόντος µέσο-µακροπρόθεσµα. Επιχειρηµατίας από τα γεννοφάσκια του, κουβαλά την εµπειρία της προηγούµενης γενιάς της οικογένειας Μάρκου που έστησε το 1955 την πρώτη επιχείρηση στη Λιβαδειά.

Το «πονάει» το βαµβάκι, λένε οι Θεσσαλοί, ωστόσο έχει να διαχειριστεί και µια επιχείρηση, από την οποία ζει αυτός και η οικογένειά του, οπότε λάθη και επιπολαιότητες δεν επιτρέπονται. Αυτοί που τον γνωρίζουν καλά, λένε πως είναι ιδιαίτερα προσεκτικός στα επιχειρηµατικά του ανοίγµατα και φροντίζει να κάνει πάντα ασφαλείς τοποθετήσεις, χωρίς οικονοµικό ρίσκο. Ίσως γι’ αυτό και το ταµείο της επιχείρησης είναι πάντα γεµάτο, µε τους παραγωγούς να τονίζουν ότι δε φηµίζεται για την «απλοχεριά» του! Άλλωστε και οι τιµές που ανακοινώνει είναι τόσο όσο… χωρίς κάτι παραπάνω για την ποιότητα, που ο ίδιος έχει κάνει «σηµαία», λόγω και του θεσµικού του ρόλου στη Διεπαγγελµατική.

Ως πρόεδρος της οργάνωσης, αναµένεται να κερδίσει «έξτρα πόντους», αλλά και παραγωγούς µε την πρόταση που επεξεργάζεται η Κοµισιόν για επιπλέον πριµ στη συνδεδεµένη ενίσχυση βάµβακος για όσους βαµβακοκαλλιεργητές είναι µέλη διεπαγγελµατικών.

Από την άλλη, βέβαια, οι συνάδερφοί του εκκοκκιστές φαίνεται να πιστεύουν στις ικανότητές του, καθώς δεν είναι λίγοι που του πιστώνουν το «σουλούπωµα» της ∆ιεπαγγελµατικής, το τελευταίο διάστηµα. Κάπως έτσι αναδείχτηκε µάλλον εύκολα για δεύτερη διετία και πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Εκκοκκιστών και Εξαγωγέων Βάµβακος στις εκλογές της Πέµπτης 10ης Μαΐου.

Πάντως, ο ίδιος δείχνει να έχει πάρει πολύ ζεστά το θέµα της ∆ιεπαγγελµατικής Βάµβακος, τονίζοντας ότι πρόκειται για µία ένωση, έναν συνεταιρισµό βαµβακοπαραγωγών από όλη τη χώρα (από τον Έβρο έως το Μεσολόγγι) και όλων των Ελλήνων εκκοκκιστών, µε τα µέλη της να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους αµισθί και τις αποφάσεις να λαµβάνονται µόνο οµόφωνα και όχι πλειοψηφικά.

Χαρακτηριστικό το µότο του «το βαµβάκι είναι ο βασιλιάς του κάµπου και έχει πολλά να προσφέρει σε όποιον µας ακολουθήσει».

 

Βιογραφικό

Ο Βασίλης Μάρκου γεννήθηκε στη Λάρισα το 1970 και σπούδασε ∆ιοίκηση Επιχειρήσεων στην ΑΣΟΕΕ. Είναι πρόεδρος του ∆ιοικητικού Συµβουλίου της εταιρείας ΒΙΟΛΑΡ Α.Ε. και µιλάει αγγλικά και γαλλικά. Είναι παντρεµένος και πατέρας τριών παιδιών. Τη διετία 2014-2016 ήταν αντιπρόεδρος της Ένωσης. Από το 2016 είναι πρόεδρος του ∆ιοικητικού Συµβουλίου της Πανελλήνιας Ένωσης Εκκοκκιστών και Εξαγωγέων Βάµβακος (ΠΕΕΕΒ), θέση στην οποία επανεξελέγη και για τη διετία 2018-2020.

 


Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία