BACK TO
TOP
Προσωπογραφίες

Πέτρος Κόκκαλης: Γητευτής Οικοσυστημάτων

Η αλήθεια είναι ότι ο Πέτρος Κόκκαλης, πρωτότοκος γιος του επιχειρηµατία Σωκράτη Κόκκαλη και εγγονός του γιατρού - υπουργού στην κυβέρνηση του βουνού, Πέτρου Κόκκαλη, δεν είναι σαν τ’ άλλα παιδιά. Έχει πάντα το δικό του τρόπο!

Πέτρος Κόκκαλης: Γητευτής Οικοσυστημάτων

2
1

Προτίµησε να σπουδάσει ιστορία στο πανεπιστήµιο του Hampshire και αργότερα δηµόσια διοίκηση στο Χάρβαρντ, παρά να εµπλακεί εξ αρχής µε τα οικονοµικά και τις business.

Για πολλούς θεωρείται ακτιβιστής. Ψάχνοντάς το λίγο βαθύτερα, θα µπορούσε να είναι και «κοινωνικός επιχειρηµατίας». Η Οργάνωση Γη, της οποίας διατελεί συνιδρυτής και εµψυχωτής, προωθεί την ιδέα της «Περιβαλλοντικής Κοινωνικής Νοηµοσύνης». Με άλλα λόγια, η οργάνωση πιστεύει ότι είναι απαραίτητη, η δικτύωση, η ενηµέρωση, η εκπαίδευση και η ευαισθητοποίηση της κοινωνίας πάνω στα σύγχρονα προβλήµατα που αντιµετωπίζει ο πλανήτης αλλά και των τρόπων που µπορεί ο σύγχρονος άνθρωπος, µέσα από την καθηµερινή δράση και πρακτική να συνεισφέρει στη διαφύλαξη των φυσικών πόρων και στην κοινωνική πρόοδο.

 Τι σχέση έχουν όλα αυτά µε τα αγροτικά; Εµείς εδώ, τον γνωρίσαµε από την εµπλοκή του στο Olive Challenge, έναν διαγωνισµό για την ελιά και το ελαιόλαδο που ξεκίνησε τον περασµένο Νοέµβριο και VitiVini LAB, µια αντίστοιχη προωτοβουλία για το αµπέλι και το κρασί, η οποία ανακοινώθηκε την Τετάρτη, από κοινού µε την Ε∆ΟΑΟ (∆ιεπαγγελµατική Οργάνωση του Οίνου).

Τι θα µείνει απ’ όλα αυτά δεν είναι εύκολο να εκτιµηθεί. Ωστόσο, ο τρόπος µε τον οποίο αυτές οι προσπάθειες φέρνουν κοντά τους συντελεστές του κάθε κλάδου, βάζοντάς τους µάλιστα σε έναν τελείως διαφορετικό τρόπο σκέψης, συνιστά µια ενδιαφέρουσα παρακαταθήκη. Άλλωστε, πριν απ’ αυτά που συνδέονται µε την αγροτική παραγωγή, έχει «τρέξει» το project «Blue Growth» για τη θαλάσσια οικονοµία στον Πειραιά, το οποίο µετράει ήδη στο ενεργητικό του 10 επιχειρήσεις, 55 θέσεις εργασίας και µια καινοτόµο δραστηριότητα που πήρε διαβατήριο για το Ρότερνταµ.

Οι ευκολόπιστοι, πάντως, πίσω απ’ όλη αυτή τη δραστηριότητα του Πέτρου Κόκκαλη, βλέπουν βλέψεις για την κεντρική πολιτική σκηνή. Άλλωστε δεν είναι καιρός που ο τύπος τον ήθελε να δέχεται πρόταση για να είναι υποψήφιος, σε εκλόγιµη θέση, µε το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ. Οι φιλικές σχέσεις µε το Μαξίµου είναι γνωστές τοις πάσι, αυτό όµως που δεν µπορούν να αντιληφθούν οι περισσότεροι είναι ότι ο Πέτρος Κόκκαλης δεν παίζει µε τους κλασικούς όρους και επιµένει να ακολουθεί το δικό του δρόµο (My Way). Σ’ αυτή τη βάση µάλλον θα έβλεπε µε πολύ µεγαλύτερο ενδιαφέρον µια πολύπλευρη συνεργασία όχι µόνο µε την Ε∆ΟΑΟ αλλά µε όλες τις ∆ιεπαγγελµατικές Οργανώσεις της αγροτικής παραγωγής, έτσι ώστε τα όνειρά του για τη Γη να γίνουν πράξη.  

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Πέτρος Κόκκαλης, γεννηµένος στην Αθήνα το 1970, είναι επιχειρηµατίας και παράγοντας του αθλητισµού. Σπούδασε ιστορία στο πανεπιστήµιο Hampshire και πραγµατοποίησε µεταπτυχιακές σπουδές στην δηµόσια διοίκηση στο Χάρβαρντ J.F.K. School of Government. Το 1994 τοποθετήθηκε διευθυντής Marketing στην ΠΑΕ Ολυµπιακός και το 1996 γενικός διευθυντής της εταιρείας. Αργότερα αναβαθµίστηκε στην θέση του αντιπροέδρου του OΣΦΠ (έως 2008). Την περίοδο 2000-2001 διετέλεσε διευθύνων σύµβουλος της ΘΡΥΛΟΣ Α.Ε. Επίσης είναι µέλος του ∆Σ της Intralot, αντιπρόεδρος στο ίδρυµα Κόκκαλη.

Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου

18-06-2018 13:21Νίκος

Εμπρός στο δρόμο που χαράζει ο Κόκκαλης για την ανάπτυξη της Ελληνικής Γεωργίας. Δύσμοιρε αγρότη. Δεν σου έφθαναν τα ερευνητικά ινστιτούτα που ρουφούν τα κοινοτικά κονδύλια - πάντα για το καλό σου_, ήλθαν, αυτοπροσώπως,και "νταβατζήδες".

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία