BACK TO
TOP
Προσωπογραφίες

Βασίλης Παναγιωτακόπουλος: Σου δίνει να καταλάβεις

Αν θες να µάθεις τι παίζεται µε την υπόθεση της κάνναβης στη χώρα µας, ο Βασίλης Παναγιωτακόπουλος, σου δίνει να καταλάβεις. Μετανάστης δεύτερης γενιάς στο Οντάριο του Καναδά, οι γονείς του έχουν ρίζες από την Καλαµάτα, αποφάσισε πριν από λίγα χρόνια να επενδύσει σε µια εταιρία που επικεντρώνεται στην παραγωγή και αξιοποίηση των προϊόντων κάνναβης.

Βασίλης Παναγιωτακόπουλος: Σου δίνει να καταλάβεις

0
0

Η εταιρεία του, Beleave, Kannabis Inc, θεωρείται µικρή σε σχέση µε άλλες που δραστηριοποιούνται σ’ αυτό το αντικείµενο στο Καναδά, ωστόσο, ξεκίνησε πριν από 5 χρόνια µε 2 εκατοµµύρια δολάρια και σήµερα η αξία της φτάνει, όπως λέει, τα 100 εκατοµµύρια δολάρια. Υπάρχουν και άλλες που σήµερα η αξία τους προσεγγίζει τα 8 δις.

Βέβαια, ο Καναδάς, τονίζει ο κ. Παναγιωτακόπουλος, ήταν από τις πρώτες χώρες που επένδυσε στην κάνναβη. Η προσπάθεια ξεκίνησε το ’99 για να φτάσει πρόσφατα στην κατάθεση νοµοσχεδίου για τη νοµιµοποίηση και της χρήσης κάνναβης για ψυχαγωγικούς σκοπούς. Ο νέος νόµος στον Καναδά, αναµένεται να τεθεί σε ισχύ προς το τέλος του καλοκαιριού.

Στην Ελλάδα, λέει, είχε έρθει και πριν από δύο χρόνια, αλλά τότε το νοµικό πλαίσιο στη χώρα µας, όσον αφορά στην κάνναβη, ήταν ακόµα µπερδεµένο. Μέσα σ’ αυτά τα δύο, τρία χρόνια, βέβαια, άλλαξαν πολλά.

Η Ελλάδα έχει κάνει σηµαντικά βήµατα για να ρυθµίσει την αγορά, µια αγορά που παγκοσµίως αναπτύσσεται µε ραγδαίους ρυθµούς. Η σηµερινή κυβέρνηση δείχνει να αντιλαµβάνεται τι συµβαίνει διεθνώς και προσπαθεί να προσελκύσει µέρος των κεφαλαίων. Είναι πολύ σωστή κίνηση από µέρους της, πιστεύει ο Ελληνοκαναδός.

Επειδή παρακολουθεί λέει τις εξελίξεις διεθνώς, αν η Ελλάδα καταφέρει να κινηθεί έξυπνα τα επόµενα χρόνια, θα ωφεληθεί πολλαπλά. Γιατί το θέµα σήµερα, έτσι όπως διαµορφώνεται το περιβάλλον παγκοσµίως, δεν είναι αν θα µεγαλώσει και άλλο η αγορά της κάνναβης, αυτό είναι δεδοµένο, το θέµα είναι ποιος θα προλάβει να πάρει καλύτερη θέση στον αγώνα.   Η Ελλάδα βέβαια, είναι ένας µοναδικός τουριστικός προορισµός και εκτιµά πως στο µέλλον, τόσο ο τουρισµός όσο και η κάνναβη θα αποτελέσουν συνδυαστικά δύο δυνατά χαρτιά της οικονοµίας.

Ήδη βλέπω, τονίζει, πολλές χώρες στην Ευρώπη να αλλάζουν στάση, λόγω του µεγάλου επενδυτικού ενδιαφέροντος και να νοµοθετούν υπέρ της φαρµακευτικής κάνναβης. Μιλάµε για µια αγορά που σήµερα ξεπερνά τα 100 δις,  κι ακόµα δεν έχει ανοίξει η χρήση της ψυχαγωγικής. Όταν συµβεί κι αυτό, το νούµερο θα πενταπλασιαστεί. Και ο νοών νοείτω!

Σηµείωση: Με στοιχεία συνέντευξης από το Vice Greece 

 

Βιογραφικό

Ο Βασίλης Παναγιωτακόπουλος γεννήθηκε (1976) στο Οντάριο του Καναδά από Έλληνες γονείς. Είναι διευθύνων σύµβουλος στην εταιρεία Beleave Inc από το 2015. Πέρασε πρώτα 10 χρόνια στον κλάδο αποκατάστασης εδάφους, ως ιδιοκτήτης και διευθύνων σύµβουλος του τµήµατος Earth Works του Cardinal Group, που εξειδικεύεται στην αποκατάσταση των υπόγειων υδάτων. Επιπλέον, διετέλεσε χρέη προέδρου στην εταιρεία Hamilton Solar για πάνω από µία πενταετία, χτίζοντας το πρώτο µεγάλου µεγέθους υπερυψωµένο ηλιακό πάρκο σε εµπορική γη στο Οντάριο. Έχει σπουδάσει στο Πανεπιστήµιο York του Τορόντο, βιολογικές επιστήµες.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία