BACK TO
TOP
Προσωπογραφίες

Σταύρος Αραχωβίτης: Μεγάλος για ν’ αλλάξει

Ο Σταύρος Αραχωβίτης αποδεικνύεται µέχρι στιγµής, αν µη τι άλλο, άνθρωπος µε υποµονή και επιµονή. «Στρατιώτης» κοµµατικά αλλά και πατριώτης πολιτικά, στα αγροτικά πράγµατα, δείχνει να αντιλαµβάνεται την πολιτική ως µέσον για την ευηµερία της κοινωνίας.

Σταύρος Αραχωβίτης: Μεγάλος για ν’ αλλάξει

1
1

Οι γεωπονικές του σπουδές αλλά και η επαγγελµατική του σταδιοδροµία στην καρδιά της αγροτικής οικονοµίας του επιτρέπουν να γνωρίζει από πρώτο χέρι τις ανάγκες. Ταυτόχρονα, η πολιτική του παρουσία στη Βουλή και στο κόµµα, του έδωσαν αυτά τα χρόνια τις απαραίτητες προσλαµβάνουσες, ώστε να καθίσει στην καρέκλα του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, χωρίς να ζει µε την εντύπωση ότι κάθεται σε αναµµένα κάρβουνα, όπως ενδεχοµένως συνέβαινε µε πολλούς από τους προκατόχους του.

Το ότι δεν έσπευσε να διεκδικήσει νωρίς και µε «κλειστά µάτια» κάποιο χαρτοφυλάκιο και περίµενε υποµονετικά, µέχρι την τελευταία στιγµή, να αναγνωριστούν οι δυνατότητές του, του επιτρέπει σήµερα να µπορεί να λειτουργήσει µε λυµένα τα χέρια.

Ξέρει τις δυνατότητες του αγροτικού τοµέα, γνωρίζει καλά τους συντελεστές της αγροτικής παραγωγής, µιλάει την ίδια γλώσσα µε το στελεχιακό δυναµικό του υπουργείου, µπορεί να µανατζάρει αποτελεσµατικά αυτό το χώρο.

Έχοντας υπηρετήσει παλιότερα σαν επαγγελµατίας γεωπόνος και στην ΕΑΣ Λακωνίας, έχει προσωπική εικόνα και των αδυναµιών και των δυνατοτήτων που έχουν οι συνεταιρισµοί. Σε κάθε περίπτωση, είναι σε θέση να αντιλαµβάνεται πολύ καλά ότι βελτίωση της θέσης των αγροτών, χωρίς συνεταιριστικές οργανώσεις σηµατωρούς που θα δίνουν τον τόνο τους στην αγορά, δεν µπορεί να υπάρξει.

Ξέρει επίσης ότι οργανωτικά, αυτά τα χρόνια, τα πράγµατα έχουν πάει πολύ πίσω. Η οικονοµική κρίση και τα µνηµόνια, έδωσαν αφορµές για την εγκατάλειψη αρχικά και τη λαφυραγώγηση στη συνέχεια των συνεταιρισµών. Σήµερα, αυτοί που κάνουν κουµάντο δεν έχουν καµιά σχέση µε τον αγροτικό χώρο, αγνοούν τις πραγµατικές ανάγκες των ανθρώπων της παραγωγής και του µόχθου, ενδιαφέρονται τυφλά για την αύξηση των κερδών και τη χειραγώγηση της εξουσίας.

Ο Σταύρος Αραχωβίτης έχει µάθει από παιδί να αγωνίζεται δίπλα στους ανθρώπους της παραγωγής και ενάντια σ’ αυτή την εκµετάλλευση. Είναι αρκετά µεγάλος για να µην ξεφεύγει από τις αρχές του και έχει αποκτήσει -µέσα από την ψήφο του λαού- και την απόφαση του πρωθυπουργού να τον ορίσει υπουργό- τόση εξουσία, όση χρειάζεται για να ξαναβάλει τα πράγµατα στη θέση τους. Το βέβαιο είναι ότι θα προσπαθήσει. Αν µάλιστα, όσοι δηλώνουν πίστη σ’ αυτές τις αρχές, σταθούν αρωγοί, τότε είναι σίγουρο ότι θα τα καταφέρει.

Βιογραφικό

O Σταύρος Αραχωβίτης γεννήθηκε στο Ξηροκάμπι Λακωνίας στις 14/12/1972, έχει σπουδάσει στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και είναι γεωπόνος στο επάγγελμα.

Είναι συντονιστής της ΕΠ.Ε.Κ.Ε Αγροτικής Ανάπτυξης, Μέλος της Ομάδας Φιλίας Αρμενίας, Μέλος του Τμήματος Αγροτικής Πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ, πρώην μέλος Δ.Σ του Παραρτήματος ΓΕΩΤ.Ε.Ε Πελοποννήσου.

Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εξελέγη για πρώτη φορά στις εκλογές του Μαΐου του 2012, επανεξελέγη τον Ιανουάριο και τον Σεπτέμβριο του 2015.

Διετέλεσε εξωτερικός συνεργάτης της Αγροτικής Τράπεζας της Ελλάδας με αντικείμενο τις εκτιμήσεις εμπορικής αξίας αγροτεμαχίων. Ασχολήθηκε με τη σύνταξη διαγνωστικών και τεχνικοοικονομικών μελετών, εργάσθηκε επίσης ως τεχνικός σύμβουλος σε γεωργικές εκμεταλλεύσεις παραγωγής βιολογικών προϊόντων καθώς και σε μονάδες που ασχολούνται με την επεξεργασία – τυποποίηση και προώθηση βιολογικών προϊόντων.

Είναι τακτικό μέλος του ΓΕΩ.ΤΕ.Ε, ενώ διετέλεσε γραμματέας του Συλλόγου Γεωπόνων (2004-2005)

Ο νέος υπουργός είναι έγγαμος και έχει τρία παιδιά.

Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου

03-09-2018 15:53ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΨΑΡΡΑΣ

σιδεροκεφαλος

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία