BACK TO
TOP
της Πιάτσας

Η ψυχρολουσία με το τσεκ και η κολωτούμπα του υπουργού

Ωραίο τρόπο βρήκε η πολιτική ηγεσία να ενισχύσει την ελληνική κτηνοτροφία, όπως διατυμπανίζει το τελευταίο διάστημα. Άφησε χωρίς ρευστό χιλιάδες κτηνοτρόφους, την πιο κρίσιμη χρονική στιγμή για τον κλάδο που χρειάζεται τα χρήματα για να αγοραστούν οι ζωοτροφές του χειμώνα. Η ψυχρολουσία ήρθε με την προκαταβολή του τσεκ, που κάθε άλλο παρά προκαταβολή ήταν! Αυτό που φοβόντουσαν όλοι, έγινε! Τα βιβλιάρια αναγράφουν σημαντικά λιγότερα χρήματα για το μεγαλύτερο μέρος των κτηνοτρόφων… Δεν τα δίνανε καλύτερα όλα μαζί τα Χριστούγεννα, μη δημιουργούν και προσδοκίες…..

Είναι καλός ο νέος νόμος

0
0
Τη λύση, ως φαίνεται, θα τη δώσει ο ίδιος ο υπουργός και μάλιστα από πόρτα σε πόρτα. Ξεκίνησε συναντήσεις με κτηνοτρόφους ανά τη χώρα, μήπως και προλάβει να σώσει την παρτίδα και να περιορίσει το κύμα των αντιδράσεων που έφεραν τα παρατράγουδα με την πληρωμή του τσεκ. Από την Κρήτη, την Πελοπόννησο και την Ήπειρο μέχρι τη Θεσσαλονίκη θα φτάσει αντιπροσωπεία του υπουργείου, όπως ανακοίνωσε! Μοναδικός υποστηρικτής του Τσαυτάρη, η Πανελλήνια Ένωση Κτηνοτρόφων, που ανέστειλε τις κινητοποιήσεις που είχε προγραμματίσει για τις 10 Νοεμβρίου στα Τέμπη, ως «ένδειξη καλής θελήσεως», όπως λέει ο πρόεδρος! Ελπίζω να αξίζει τον κόπο η κωλοτούμπα!

Άλλη ανώμαλη προσγείωση έφερε και το λεγόμενο «ακατάσχετο» των κοινοτικών επιδοτήσεων. Καινούργιο μπαϊράκι της ελληνικής νομοθεσίας αφήνει «ανοιχτό παράθυρο» ώστε να εισπράττουν και τρίτοι χρήματα από τους λογαριασμούς των δικαιούχων επιδοτήσεων παρά την άρνηση των παραγωγών! Δεν είναι λίγοι οι παραγωγοί που τρέμουν στο ενδεχόμενο «να βάλουν χέρι» στους λογαριασμούς τους οι του Δημοσίου όταν θα καταβληθεί το υπόλοιπο 50% των επιδοτήσεων. Δεν φτάνει που «πετσόκοψαν» την προκαταβολή, αν τους πάρουν και τα υπόλοιπα, τρεχάτε ποδαράκια μου!

Ούτε σεντ για να ζεστάνουν το κοκκαλάκι τους δεν θα μείνει! Αλλά τι λέω; Χρήματα για περιττά έξοδα δεν επιτρέπονται φέτος. Εναπόθετε ο κόσμος τις ελπίδες τους στο τζάκι, αλλά πάει κι αυτό για φέτος! Αφού μοίρασαν χρήμα για πετρέλαιο θέρμανσης, το οποίο φτάνει μόνο για μερικές εντριβές, τώρα οι φωστήρες της κυβέρνησης -  που σημειωτέον φροντίζουν για την υγεία και την ευημερία των πολιτών – αποφάσισαν να βάλουν  απαγορευτικό στην καύση τζακιών και ξυλόσομπων σε περιόδους αιχμής με στόχο τη μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης. Άντε βρε παιδιά και στο γκίνες

Και τώρα που λέμε για χρήματα, άκουσον άκουσον! Μόνο το μήνα Σεπτέμβριο προστέθηκαν 343.692 επιχειρήσεις στις ήδη 182.785 που χρωστούσαν στο Δημόσιο, φθάνοντας τον αστρονομικό αριθμό των 526.477, με το ποσό που οφείλουν να αγγίζει τα 39,35 δισ. ευρώ! Αν προστεθούν και τα 22,6 δισ. ευρώ που χρωστούν 2,6 φυσικά πρόσωπα, τότε το σύνολο των ληξιπρόθεσμων χρεών προς το Δημόσιο ανέρχεται στα 62 δισ. ευρώ! Και το ΥΠΟΙΚ είχε βάλει στο μάτι τα μαντριά και τις στάνες για να εξασφαλίσει από το φόρο ακινήτων μόλις 2,9 δισ. ευρώ.. Έλεος, και μόνο που το σκέφτηκαν

Και για να φτάσω στα χειρότερα, η Ελλάδα που παραδοσιακά ανήκει στο μπλογκ των τριών μεγαλύτερων ελαιοπαραγωγικών χωρών της Ευρώπης, δεν φαίνεται να κάνει καλή «λαδιά»! Όχι μόνο δεν έχουμε λάδι, αλλά δεν πιάνει ούτε τιμή! Οι μεγαλοπαραγωγοί λένε ότι φταίνε οι έμποροι που δεν θέλουν να αγοράσουν το προϊόν που έχουν στα χέρια τους. Οι έμποροι λένε πως φταίει η Ισπανία και περιμένουν να δώσει το στίγμα της τιμής για τη φετινή σεζόν πριν βγουν στην αγορά… Το θέμα είναι ότι τα νούμερα δεν βγαίνουν. Λιγότερη παραγωγή, σημαίνει καλύτερη τιμή, ακόμα κι αν η ζήτηση παραμένει στα ίδια!

Και να μην ξεχάσω και τα άλλα νούμερα που είναι συγκλονιστικά: 6.029 αιτήσεις κατατέθηκαν για την πρόσκληση απόκτησης εργασιακής εμπειρίας στον ΟΠΕΚΕΠΕ. Το κακό είναι ότι οι θέσεις αφορούν μόλις 445 ανέργους επιστήμονες. Για να δουν κάποιοι που έχουν βιδωθεί στις καρέκλες τους, τι ανάγκη υπάρχει για δουλειά.   
ο μπλοκατζής
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία