BACK TO
TOP
της Πιάτσας

Εξαγριωμένοι οι αγρότες μετράνε δυνάμεις

Το ένα φάουλ µετά το άλλο κάνουν οι αρµόδιοι των πληρωµών, εξαγριώνοντας ακόµα περισσότερο τους αγρότες, που περιµένουν τις επόµενες κάλπες προκειµένου να δώσουν τη δική τους απάντηση! Τα µηνύµατα οργής κατακλύζουν το τελευταίο διάστηµα την Agrenda, µε τον αγροτικό κόσµο να µιλάει για ψίχουλα και µεγάλη κοροϊδία. Ενδεικτική είναι η ανακοίνωση των Θεσσαλών κτηνοτρόφων, στην οποία χαρακτηρίζουν γελοία την τελευταία δόση της εξισωτικής, που µοιάζει µε µαθητικό χαρτζιλίκι.

Είναι καλός ο νέος νόμος

0
0
Η πρώτη µαζική αντίδραση των αγροτών θα έρθει την 1η Νοέµβρη, µε διαµαρτυρία στο Σύνταγµα. Η κάθοδος των Θεσσαλών πυροδοτείται όχι µόνο από τις σοβαρές καθυστερήσεις των πληρωµών, αλλά και από τη φορολογία στο 13% από το πρώτο έτος, τα χαράτσια, τον ΕΝΦΙΑ, την αύξηση του κόστους παραγωγής και τις χαµηλές τιµές στα βασικά προϊόντα που µειώνουν δραστικά το αγροτικό εισόδηµα. Κι αυτό είναι µόνο η αρχή, αφού δεν αποκλείουν και κλιµάκωση του αγώνα τους.

Το χειρότερο είναι ότι τα δελτία τύπου και οι δηλώσεις που αφορούν πληρωµές βγαίνουν µε τυµπανοκρουσίες, αλλά µοιάζει να απευθύνονται σε µωρούς! «Πρωτόγνωροι σε σχέση µε άλλες εποχές οι ρυθµοί καταβολής των ενισχύσεων» δηλώνει ο υπουργός, ανακοινώνοντας ότι άρχισαν οι πληρωµές των Νέων Αγροτών που εντάχθηκαν πριν από ένα µήνα στο καινούργιο πρόγραµµα και αφορούν 24,85 εκατ. ευρώ  για τους πρώτους 2.029 δικαιούχους της προκήρυξης του 2014. Και οι εκκρεµότητες από τα περασµένα έτη τι έγιναν, αναρωτιούνται οι παλιοί! Που βρέθηκαν λεφτά για τους νέους, αλλά όχι γι’ αυτούς που ήδη έχουν κάνει επένδυση και τα έξοδά τρέχουν

Τρέχει, λέει ο αναπληρωτής και το χρήµα για τα βιολογικά! «Αρχές της επόµενης χρονιάς θα πληρωθούν οι ενισχύσεις στους καλλιεργητές για τη χρονιά του 2013, ενώ φέτος πληρώνεται η χρονιά του 2012», ξεκαθάρισε, νοµίζοντας ότι τους ικανοποίησε! Ότι πάνε για τρίτο χρόνο απλήρωτοι, το θυµάται; Θα το θυµηθεί, όµως, στην επερχόµενη κάλπη, όπου οι αγρότες θα δείξουν τη δύναµή τους!  

∆υνάµεις µετρούν και οι τευτλοπαραγωγοί, λίγο πριν το κλείσιµο της φετινής καµπάνιας. Χαρακτηριστικές οι δεύτερες σκέψεις για το αν θα πρέπει να συνεχίσουν να καλλιεργούν και την επόµενη σεζόν, καθώς την ήδη κακή χρονιά επιβαρύνουν περισσότερο οι άγνωστες προθέσεις της ΕΒΖ για το χρονοδιάγραµµα πληρωµών. Άλλο ένα λιθαράκι στις δυσκολίες του κλάδου και η καθυστέρηση στη συγκοµιδή και παράδοση τεύτλων, µε ένα εργοστάσιο µόνο εν λειτουργία. Φράκαρε το σύστηµα, υποβαθµίζεται η ποιότητα του ζαχαρικού τίτλου και µειώνεται αναπόφευκτα και το εισόδηµα των παραγωγών. Φευ!      
O ΜΠΛΟΚΑΤΖΗΣ
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία