BACK TO
TOP
της Πιάτσας

Λένε θέμα ημερών, αλλά έχει μεγάλο τράτο

Το παν µια, το παν δυο για την πληρωµή του αγροτικού πετρελαίου, να «χαρεί» και ο αγροτικός κόσµος, και τώρα στο δια ταύτα οι ηµεροµηνίες αλλάζουν! Στην αρχή έκαναν λόγο για έναρξη πιστώσεων πριν να αρχίσουν οι φετινές κινητοποιήσεις, αλλά καθώς βλέπουν ότι δεν ιδρώνει το αυτί των αγροτών και στους δρόµους θα βγουν, το πήγαν –µε τις επόµενες δεσµεύσεις-δηλώσεις τους-ως το τέλος του µήνα… Τώρα ακούγεται νέο σενάριο για την άλλη Πέµπτη…. Ίδωµεν!

Είναι καλός ο νέος νόμος

3
0

Κάπως έτσι «παίζουν» τόσο καιρό και µε την προκήρυξη για τα Βιολογικά! Αφού έστρωσαν το χαλί για τη σηµασία του νέου προγράµµατος ως στρατηγική του υπουργείου στην προσπάθεια παραγωγικής ανασυγκρότησης του αγροτικού τοµέα, η προκήρυξη ήρθε τελικά…. αφού ήταν θέµα ηµερών, όπως έλεγε ο υπουργός στις 3 του Γενάρη…. Θέµα 20 ηµερών δηλαδή!

Να µετατρέψει οικογενειακές εκµεταλλεύσεις σε αγροτικές επιχειρήσεις έχει βάλει στοίχηµα η Ν∆, στην προσπάθεια αναδιάταξης του αγροτικού τοµέα, µακριά από τη στρεβλή κουλτούρα των επιδοτήσεων, είπε ο πρόεδρος του κόµµατος, στη Βουλή. Φίλος αγρότης, όµως, λέει ότι «το έπιασε το υπονοούµενο, το να γίνει η αγροτιά επιχείρηση σηµαίνει ότι δεν θα ισχύει πλέον το αφορολόγητο των 8.500 ευρώ, θα µπουν όλοι στα βιβλία, µε συντελεστή φορολόγησης από 22% ως 45%». Ωραίες οι ιδέες, αλλά τη βάψαµε, τονίζει ο ίδιος.

Ερµηνευτική εγκύκλιο περιµένουν οι λογιστές για το εργόσηµο των αγρεργατών. Η βασική τους απορία έχει να κάνει µε το αν θα ισχύει η παρακράτηση υπέρ ΟΓΑ της τάξης του 10%, που ίσχυε µέχρι πρότινος, ή αυτή θα είναι παραπάνω, λόγω του ΕΦΚΑ....

Οργανωµένο κύκλωµα που προωθούσε στην ελληνική αγορά γαλλικές πατάτες ως εγχώριες και µάλιστα µε εικονικά τιµολόγια εξάρθρωσε η Αστυνοµία. Η δικογραφία σχηµατίστηκε σε βάρος πέντε ατόµων. Οι δύο ήταν συνέταιροι σε εταιρεία που δραστηριοποιείται στο χονδρεµπόριο αγροτικών προϊόντων και οι άλλοι τρεις, µέσω των εµπορικών επιχειρήσεών τους, εξέδιδαν εικονικά τιµολόγια για ανύπαρκτες συναλλαγές µε λήπτη την εταιρεία των πρώτων. Εύγε!

Ενδιαφέρον έχει η εξωτερική πολιτική σκηνή, η οποία µετά την εκλογή Τραµπ κάνει ακόµη και υπουργούς πριν τη λήξη της θητείας τους να παραιτούνται µε email. Ο λόγος για τον Τοµ Βίλσακ, τον υπουργό Γεωργίας που κούνησε το µαντήλι πρόωρα, µια βδοµάδα πριν ορκιστεί η νέα κυβέρνηση Τραµπ. Όµως, όπως ανακοινώθηκε λίγες µέρες µετά, ο Βίλσακ έχει ήδη βρει τη νέα του δουλειά: Πρόεδρος και ∆ιευθύνων στο Συµβούλιο Εξαγωγών Γάλακτος των ΗΠΑ. Σιγά µην έµενε άνεργος.

Ο μπλοκατζής

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία