BACK TO
TOP
της Πιάτσας

Αν είχε 32 μέρες ο μήνας θα αργούσε κι άλλο το πετρέλαιο

«Αν όλοι αυτοί οι αγρότες που είναι στα μπλόκα είναι ΚΚΕ, τότε ο κ. Καμμένος δεν θα ήταν υπουργός και δεν θα γινόταν συνέταιρος για να μας θάψει» απάντησε ο αγροτοσυνδικαλιστής Βαγγέλης στο σχόλιο του υπουργού Εθνικής Άμυνας πως οι αγρότες που βγαίνουν στο δρόμο είναι μόνο μια μερίδα του ΚΚΕ…

Είναι καλός ο νέος νόμος

2
0

Το σήμα δόθηκε από τη Θεσσαλία και οι κινητοποιήσεις των αγροτών ξεκίνησαν, με το «στρατηγείο» της Νίκαιας να πρωτοστατεί και τη μεραρχία του Προμαχώνα να εμφανίζεται αποφασισμένη με το καλό ή με παρατράγουδα. Οι θερμοκέφαλοι Σερραίοι αγρότες δύο μέρες επιχειρούν να κατευθυνθούν στο τελωνείο και βρίσκουν μπροστά τους στη διασταύρωση Σιδηροκάστρου, έξω από τον Λευκώνα αστυνομικές δυνάμεις, που δεν τους αφήνουν…. Όμως δεν το βάζουν κάτω!

Παίζουν με τα νεύρα των αγροτών, καθώς φαίνεται εκεί στα αρμόδια υπουργεία! Αυτό το περιβόητο πετρέλαιο που το περιμένουμε 4 σχεδόν χρόνια και ανακοίνωσαν από αρχές του έτους ότι ως το τέλος του Γενάρη θα έχει πληρωθεί, ακόμα να φανεί… Για να φανούν συνεπείς, όμως, που είπαν ως τέλος του μήνα, περιμένουν να φτάσει 31 για να το πιστώσουν… Λογικό!

Το νεότερο από την Παπανάτσιου λέει ότι το θέμα κολλάει στους συμψηφισμούς… Αυτούς  τους συμψηφισμούς τόσους μήνες τους παλεύουν, ακόμα να βγάλουν άκρη; Πάντως, οι λογιστές μιλάνε για οργασμό συμψηφισμών, σε σημείο που κλείνει το taxisnet για κάποιες ώρες, μπλοκάροντας όλες τις διαδικασίες, λόγω αυτόματου συμψηφισμού, όπως σου βγάζει μήνυμα το μηχάνημα! Για να δούμε, πόσο θα τραβήξει αυτό;     

Βγήκε και επίσημα η εγκύκλιος για τις ασφαλιστικές εισφορές των αγροτών από το 2017 και εφεξής. Όχι ότι δεν το ήξεραν, αλλά τώρα και με τη βούλα, καλούνται να πληρώσουν την πρώτη δόση της μηνιαίας εισφοράς του Ιανουαρίου μέχρι την τελευταία μέρα του επόμενου μήνα, δηλαδή ως 28 Φλεβάρη, η οποία φτάνει σε ποσοστό 14% επί του μηνιαίου εισοδήματος για τον καθένα. Τουλάχιστον, για μια οικογενειακή αγροτική εκμετάλλευση στην οποία ασχολείται και η σύζυγος ή και τα παιδιά, το ετήσιο φορολογητέο αποτέλεσμα που αντιστοιχεί στην εκμετάλλευση κατανέμεται ισόποσα στα μέλη της. Σωθήκαμε, δηλαδή!

Αυτοί που θα σωθούν σίγουρα είναι οι κτηνοτρόφοι, που τους χτύπησε ο πρόσφατος χιονιάς! Ο υπουργός διατυμπανίζει κατ’ επανάληψη τρεις δρόμους για την αποζημίωση των πληγέντων. Και εντάξει τις αποζημιώσεις για απώλεια ζωικού κεφαλαίου, με το υστέρημά του ο ΕΛΓΑ θα τις καλύψει!  Για τις ζημιές στις υποδομές πρέπει να εγκριθεί φάκελος ΠΣΕΑ, δηλαδή τρία χρόνια στο νερό και βλέπουμε! Όσο για τις απώλειες εισοδήματος μέσω de minimis ή άλλων μέτρων, θα διερευνηθούν οι δυνατότητες, σαν να λέμε καμία τύχη!     

Ο μπλοκατζής

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία