BACK TO
TOP
της Πιάτσας

Επίσημη παράταση δεν υπάρχει, τα πρόστιμα όμως τρέχουν για μετάταξη αγροτών

Δεν έχουν ακόμα ενημερωθεί στο υπουργείο Οικονομικών για την πληρωμή του αγροτικού πετρελαίου που αφορά τα χρωστούμενα του 2015, λένε οι ίδιοι. Ήτοι, δεν έχει δοθεί το πράσινο φως από το Γενικό Λογιστήριο για έγκριση σχετικού ποσού. Άρα, καταρχήν δεν πρόκειται να ξεκινήσει η διαδικασία τέλη Φεβρουαρίου, που έλεγαν προ μηνός, αλλά πάει στην καλύτερη για Μάρτιο, σύμφωνα με τους αρμόδιους… Κάτσε και θα φτάσει Πάσχα!

Είναι καλός ο νέος νόμος

3
0

Έφτασαν τα κακά μαντάτα από τον ΟΓΑ για κάποιους παραγωγούς, που έχουν ρύθμιση στον ΟΓΑ. Πήγε, φίλος αγρότης, πλήρωσε το Δεκέμβριο και την πρώτη δόση για να τρέξει η ρύθμιση, αλλά τώρα δεν τον αναγνωρίζει το σύστημα, όπως του είπαν από τον Οργανισμό και καλείται από την επόμενη δόση να πληρώνει το συνολικό ποσό της οφειλής, επιμερισμό κάθε μήνα, μέχρι να ισοφαριστούν τα χρωστούμενα! Συστήματα να σου πετύχουν!

Το σύστημα της εφορίας, πάντως, δουλεύει ρολόι, ειδικά όταν είναι να μαζέψει χρήματα. Η προθεσμία για την ένταξη των αγροτών στο κανονικό καθεστώς ή τη μετάταξη από το κανονικό στο ειδικό έληξε στις 30 Ιανουαρίου. Ως εδώ καλά! Οι φοροτεχνικοί έχουν σίγουρη την παράταση, η οποία ωστόσο δεν έχει ακόμα τακτοποιηθεί νομοθετικά… την ίδια ώρα, όποιος αγρότης κάνει το λάθος και πάει στην εφορία θα πληρώσει ένα κατοσταρικάκι πρόστιμο για όλες τις μεταβολές.  

Κατέφθασαν τα πρώτα ραβασάκια σε δύο αγρότες της Ιεράπετρας για τα επεισόδια που έγιναν στο λιμάνι του Ηρακλείου κατά τη διάρκεια κινητοποίησης με αίτημα των αγροτών να φύγει ένα πλοίο με κηπευτικά κατά τη διάρκεια της απεργίας της ΠΝΟ. Με το κλητήριο θέσπισμα από το Λιμεναρχείο Ιεράπετρας οι παραγωγοί καλούνται να απολογηθούν για «βίαιη εισβολή στο χώρο του λιμανιού, για βεγγαλικά που πετάχτηκαν στο πλοίο το οποίο αναγκάστηκε να αποπλεύσει χωρίς να λάβει μέτρα ασφαλείας, για παρότρυνση στο πλήθος ώστε να τελεστούν επεισόδια» καλούνται δύο αγρότες από την Ιεράπετρα.

Εθνικό συναγερμό σημαίνουν οι Περιφερειάρχες σχετικά με το θέμα της δακοκτονίας, τονίζοντας ότι η παραγωγή ελαιολάδου και ελιάς στη χώρα μας βρίσκεται στο κόκκινο. Μάλιστα, κατηγορούν την κυβέρνηση ότι επιλέγει την «ευθανασία» για το εν λόγω πρόγραμμα, αρχικά με τις συνεχείς περικοπές των πόρων και τώρα με την αρμοδιότητα να γίνεται μπαλάκι του πινγκ πονγκ ανάμεσα στα συναρμόδια υπουργεία. Ώρα ευθυνών… αλλά για όλους!

Κι άλλη «πόρτα» έφαγαν οι ελαιοκαλλιεργητές της Κρήτης από τον ΕΛΓΑ για αποζημιώσεις λόγω του περσινού καύσωνα. Έχει ξεσηκώσει το ΣΕΔΗΚ η δεύτερη αρνητική επιστολή Κουρεμπέ, με την οποία ο διοικητής του Οργανισμού επαναλαμβάνει ότι δεν δικαιούνται αποζημιώσεις ούτε από ΕΛΓΑ ούτε από ΠΣΕΑ, αφού «όταν οι ζημιές έγιναν δεν υπήρχαν θερμοκρασίες άνω των 40οC, ενώ όταν υπήρξαν τέτοιες θερμοκρασίες δεν υπήρξαν ζημιές»! Είναι τόσο έξαλλοι εκεί στοπ Σύνδεσμο που σκέφτονται να ζητήσουν την παρέμβαση βουλευτών, Περιφέρειας και όλων των φορέων για νομοθετική ρύθμιση του θέματος! Λες αυτό να είναι αρκετό;

Ο μπλοκατζής

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία