BACK TO
TOP
της Πιάτσας

Τους βγήκε μεγάλο βάσανο η βιολογική

Έτσι εξηγείται η καθυστέρηση και τα «τεχνικά» ζητήµατα που κόλλησαν δεκαπέντε µέρες την πληρωµή των πρώτων συνδεδεµένων, που από τον Οργανισµό Πληρωµών δήλωναν έτοιµοι από καιρό! Με νέες αποφάσεις αλλάζει το ύψος των ενισχύσεων και µάλιστα προς τα κάτω για ψυχανθή και όσπρια γιατί σου λέει αυξήθηκαν πολύ τα στρέµµατα τον προηγούµενο χρόνο! Τυχεροί οι παραγωγοί σκληρού σίτου που θα πάρουν 2 ευρώ το στρέµµα παραπάνω….

Είναι καλός ο νέος νόμος

2
0
Για καλό το έβγαλαν το νέο πρόγραµµα βιολογικής, αλλά σε κακό τους βγήκε εκεί στη Βάθη. Ενώ περίµεναν περί τις 20.000 αιτήσεις από επίδοξους αγρότες και κτηνοτρόφους, από τις οποίες θα «περνούσαν» γύρω στους 17.000 παραγωγούς, µέχρι την περασµένη εβδοµάδα οι ενδιαφερόµενοι είχαν φτάσει τους 50.000. Άσε, που έδωσαν και παράταση για τη βιο-κτηνοτροφία άλλη µια βδοµάδα! Με υπερδιπλάσιες αιτήσεις δεν πας πουθενά!

Κατά συνέπεια, το κονδύλι των 400 εκατ. που έχει δεσµευτεί για την πληρωµή των παραγωγών θεωρείται ήδη ανεπαρκές. Εν τω µεταξύ, από τη Βάθη έχουν δεσµευτεί ότι θα βγάλουν και νέα προκήρυξη το φθινόπωρο. Άντε να βρεις, δηλαδή κι άλλα λεφτά! Λένε να µετακινήσουν πόρους από άλλο πρόγραµµα Αγροτικής Ανάπτυξης και να κόψουν πολύ κόσµο! Για να µην αφήσουν όµως πικραµένους αγρότες, η εύκολη λύση είναι να καλύψουν τις τρύπες µε το επόµενο πρόγραµµα µετά το 2020…άσε που ως τότε δεν θα είναι κυβέρνηση, οπότε

Βρισκόµαστε σε πολύ δύσκολη θέση, καταγγέλλουν παραγωγοί από τη Βόρεια Ελλάδα στην Agrenda. ∆εν αποδίδουν οι µονοκαλλιέργειες όπως τα τεύτλα και το καλαµπόκι και την ίδια ώρα µε τα νέα µέτρα κοιτάζουν να αφανίσουν την αγροτική παραγωγή. «Αν δεν σε φάει ο λύκος θα σε φάει η αρκούδα», λέει χαρακτηριστικά φίλος αγρότης για τους συναδέρφους του που βρίσκονται ανάµεσα στις συµπληγάδες των ασφαλιστικών εισφορών του ΕΦΚΑ και της φορολογίας

Σχεδόν µε αδιαφορία αντιµετώπισαν οι Γάλλοι αγρότες τον Φρανσουά Ολάντ στο καθιερωµένο πέρασµά του από το ∆ιεθνές Σαλόνι για τη γεωργία και την κτηνοτροφία στο Παρίσι. Βέβαια, και ο ίδιος αρκέστηκε να βγάλει selfies µε τη «Fine» την αγελάδα µασκότ της έκθεσης και να κάνει εξαγγελίες εκ του ασφαλούς µιας και δεν πρόκειται να διεκδικήσει ξανά την προεδρία της Γαλλίας. Όµως, η αγροτική κρίση στη χώρα είναι πιο βαθιά και αγγίζει πιο πολλούς κλάδους... Το 50% των Γάλλων αγροτών το 2016 λάµβανε µηνιαίο εισόδηµα της τάξης των 350 ευρώ, σύµφωνα µε έρευνα του Ταµείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων της χώρας (MSA).   

ο μπλοκατζής
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία