BACK TO
TOP
της Πιάτσας

Ντόμινο από τα Βιολογικά στα άλλα προγράμματα

Χωρίς παράπονα από τους παραγωγούς τσούλησε η πληρωμή των τριών πρώτων συνδεδεμένων, αν και τους ταλαιπώρησε λίγο μέχρι να βγουν οι σχετικές αποφάσεις, με τις οποίες άλλαξαν τα ποσά ενίσχυσης. Πάντως, για να λέμε τα σύκα σύκα, οι πιστώσεις έγιναν νωρίτερα από πέρυσι και μάλιστα οι δικαιούχοι συνδεδεμένης στο σκληρό πήραν και 2 ευρώ παραπάνω! Στα θετικά και το γεγονός ότι από τους συνολικούς προϋπολογισμούς των τριών αυτών ενισχύσεων μόνο κάτι ψιλά έμειναν «κάβα». Άντε να τρέξουν έτσι και τα υπόλοιπα…

Είναι καλός ο νέος νόμος

5
0

Από το κακό στο χειρότερο πάει η προκήρυξη των βιολογικών. Πριν την παράταση οι αιτήσεις ήταν πάνω από 50.000, έδωσαν και μια βδομάδα παραπάνω προθεσμία, θα φτάσουν…. Το θέμα είναι τι θα αποφασίσουν και πόσο κόσμο θα κόψουν! Το χειρότερο, πάντως, είναι το ενδεχόμενο να ακολουθηθεί η ίδια πρακτική και στις προκηρύξεις των άλλων προγραμμάτων, όπως Σχέδια Βελτίωσης, μεταποίηση, γεωργικοί σύμβουλοι, που αναμένεται να ανοίξουν το επόμενο διάστημα.. Αν πάνε όλα έτσι, το νέο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης θα τιναχθεί στον αέρα.

Με το κομπιουτεράκι στο χέρι ψάχνουν να βρουν πόσα θα τους δώσει η καλλιέργεια βαμβακιού για να δουν αν θα τη «στηρίξουν» και φέτος κάποιοι παραγωγοί. Η σίγουρη συνδεδεμένη πάνω από τα 70 ευρώ το στρέμμα, η νιτρορύπανση στο θεσσαλικό κάμπο που δίνει περί τα 60 ευρώ, τους μοιάζει μια καλή αφετηρία ενώ και τα διεθνή χρηματιστήρια φαίνεται να στηρίζουν το βαμβάκι! Όμως, παιδιά, δεν γίνονται έτσι οι σωστές δουλειές, δεν σκέφτονται έτσι οι επαγγελματίες παραγωγοί! Άσε που όσο πιο πολύ βαμβάκι μπει τόσο πι φθηνά θα πληρωθεί ….  

Τη δική του απάντηση όσον αφορά την παράταση της προθεσμίας παράδοσης ρυζιού στους μεταποιητές, που ζητούν οι καλλιεργητές, προκειμένου να είναι δικαιούχοι συνδεδεμένης ενίσχυσης, δίνει ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης. Όπως εξηγεί, μόλις κλείσει η ηλεκτρονική εφαρμογή των παραδόσεων χρειάζεται τουλάχιστον ένας μήνας για διοικητικούς και διασταυρωτικούς ελέγχους, για να ακολουθήσει μετά η έκδοση Υπουργικής Απόφασης με το ύψος της ενίσχυσης. Αν δοθεί όποια παράταση, η προγραμματισμένη για τον Απρίλιο πληρωμή θα πάει πίσω, ενώ ενδέχεται και η δεύτερη πίστωση του Ιουνίου να μην προλάβει να τρέξει… Σαν να τους λέει, και καλό σας κάναμε! 

Ειδοποιητήριο πληρωμής ασφαλιστικών εισφορών ύψους 86,98 ευρώ για πρόσωπο που έχει αποβιώσει εδώ και 16 χρόνια, από τον Νοέμβριο του 2001, έλαβε ο αδερφός του στην Ανδρίτσαινα από τον ΕΦΚΑ! Μάλιστα, ο αποθανών εμφάνιζε φορολογητέο εισόδημα 410,26 ευρώ. Μετά το πρώτο σοκ, ανησυχία επικράτησε στην οικογένεια μήπως το ΑΦΜ του εκλιπόντος έχει υποκλαπεί και χρησιμοποιείται παράνομα από άλλους! Αν και μάλλον θα χτύπησε απλά δαίμων του μηχανογραφικού συστήματος!

Ο μπλοκατζής

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία