BACK TO
TOP
της Πιάτσας

Τι χαρά στη Βάθη για τη μεγάλη ανταπόκριση στα Βιολογικά!

Από κολλήµατα και τεχνικές δυσκολίες ένα σωρό! Αυτή η ηµεροµηνία πληρωµής για την περιβόητη συνδεδεµένη στο βαµβάκι εδώ και ένα σχεδόν µήνα µετατίθεται από µέρα σε µέρα. Τώρα, σου λέει, σκάλωσε το σύστηµα του Οργανισµού Πληρωµών στους δικαιούχους της άλλης συνδεδεµένης για τους σπόρους σποράς!

Είναι καλός ο νέος νόμος

1
0

Σαν να λέµε, άσχετο! Κι όµως, σου λέει ο αντιπρόεδρος, συνδέεται άµεσα και κρίµα οι άνθρωποι να µείνουν απλήρωτοι... Οπότε, λίγες ακόµα µέρες πίσω, για να βολευτούν όλοι, σιγά το πράγµα! Για να δούµε...

Το µέτρο των Βιολογικών, σου λέει ο υπουργός Βαγγέλης Αποστόλου, βρήκε µεγάλη ανταπόκριση από αγρότες, υποψήφιους βιοκαλλιεργητές. Τόσο που ο αιτούµενος προϋπολογισµός υπερβαίνει τον προϋπολογισµό του Μέτρου σχεδόν στο τριπλάσιο. Αλλά αυτή η ανταπόκριση, όπως λέει, αποτελεί µια θετική εξέλιξη…. Βέβαια, οι βιοκαλλιεργητές και κυρίως οι κτηνοτρόφοι που µένουν εκτός προγράµµατος µόνο θετικό δεν το θεωρούν…. 

Ένα µπέρδεµα µε τις τιµές των συνδεδεµένων για το 2016! Και που να περάσουν από την Κοµισιόν και οι αλλαγές για του χρόνου…. Άλλα περιµένει ο παραγωγός κι άλλα του έρχονται! Αυξηµένη η ενίσχυση σε τεύτλα και σπαράγγι, φέρνοντας χαµόγελα στους κατά γενική οµολογία ταλαίπωρους καλλιεργητές τους. Από την άλλη, µε τη χαρά για ένα µόνο χρόνο έµειναν όσοι λαµβάνουν συνδεδεµένη για σπόρους σποράς, που χάνουν το 70αρι το οποίο έλαβαν πέρυσι, αφού δελεάστηκαν και έβαλαν παραπάνω στρέµµατα και τελικά η επιλέξιµη προς πληρωµή έκταση ξεπερνά τα στρέµµατα αναφοράς.

Βάσανο φέτος όλη αυτή η διαδικασία µε την αξιολόγηση των Νέων Αγροτών. Σε αναµονή οι υποψήφιοι, που έχουν πληρώσει ήδη µελετητή και περιµένουν την πρώτη δόση, την οποία και όπως οι ίδιοι λένε, σε βάθος τετραετίας θα την έχουν επιστρέψει και µε το παραπάνω σε ΕΦΚΑ, ΕΛΓΑ, εφορία. Κι όλα αυτά σε ένα πρόγραµµα για νέους δραστήριους και δυναµικούς που θέλουν να γίνουν επαγγελµατίες!

Φίλος αγρότης και µάλιστα ακόµα νέος, πάντως, δηλώνει το παράπονό του, µέσω της Agrenda, στους αρµόδιους της πολιτικής ηγεσίας. Ανοίγουν τα προγράµµατα για τους νέους και τρέχουν κάθε χρόνο! Έτσι και φέτος, µόλις τελειώσει η αξιολόγηση αυτοί που επιλέχθηκαν θα ξεκινήσουν τη δραστηριότητά τους! Με τους νέους του 2009 ακόµα τίποτα… Μόνο γέρασαν…. 

Με µία µόνο γνωµάτευση στη ∆ιεύθυνση Ανάπτυξης ξεκινά, σου λέει, η λειτουργία µιας αγροτικής µεταποιητικής επιχείρησης! Ως εδώ καλά! Όµως, σύµφωνα µε τη νέα ΚΥΑ, στο φάκελος πρέπει να  υπάρχει η βεβαίωση χρήσης γης από την Πολεοδοµία. Φίλος αγρότης, που το παλεύει, λέει ότι οι πολεοδοµίες εκδίδουν τη βεβαίωση µετά από 6 τουλάχιστον µήνες. Άρα..     

Ο μπλοκατζής

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία