BACK TO
TOP
της Πιάτσας

Υπογράφει φουλ αποφάσεις ο Χουλιαράκης

Μπήκε δυνατά ο Ιούνιος και πριν πιάσουν οι πολλές ζέστες, οι αρµόδιοι από τη Βάθη και τη ∆οµοκού έπεσαν µε τα µούτρα να «σπρώξουν» κάποιες πληρωµές… Όχι τίποτα υπερβολές, τα αναµενόµενα! Τις τελευταίες συνδεδεµένες, κάτι υπόλοιπα από τις άµεσες ενισχύσεις του 2016, που τους «πιέζουν» και οι κοινοτικοί κανονισµοί και τα «καθυστερηµένα» εδώ και χρόνια αγροπεριβαλλοντικά…. Ήτοι παλιά βιολογικά, νιτρικά, µέχρι και µόνιµη παύση γαιών…

Είναι καλός ο νέος νόμος

2
0
 Περίµεναν να την υπογράψει ο Χουλιαράκης, έλεγαν από την πλατεία υπουργός και αναπληρωτής, και τελικά πήρε ΦΕΚ η πολυαναµενόµενη απόφαση για ανειληµµένες υποχρεώσεις από παλιά αγρο- περιβαλλοντικά. Αυτό σηµαίνει τώρα ότι το µπαλάκι γυρνά στις κατά τόπους ∆ΑΟΚ, οι οποίες καλούνται να σπεύσουν να ετοιµάσουν και να στείλουν τις λίστες πληρωµής στον ΟΠΕΚΕΠΕ, για να τις τσεκάρει και να ακολουθήσει η πληρωµή… Το καλό είναι ότι όποια ∆ιεύθυνση είναι έτοιµη, στέλνει και πληρώνεται…

Καλά µπήκε ο Ιούνιος και για τις αποζηµιώσεις του ΕΛΓΑ, µε την πρώτη φουρνιά του µήνα να δίνει σχεδόν 18 εκατ. ευρώ! Υπολείπονται αρκετά για να κλείσουν ως τέλος Ιουνίου όλες οι ζηµιές του 2016, αλλά ποιος ξέρει… Μέχρι και για τις φετινές ζηµιές σε κεράσια και µήλα Κοζάνης δεσµεύτηκαν Κουρεµπές και Αποστόλου ότι θα εξοφληθούν πριν βγει το 2017!  

Μόνο για διακόσµηση τούρτας φτάνουν οι φετινές ποσότητες κερασιού κι αυτό δεν είναι σίγουρο καθώς η ποιότητα είναι υποβαθµισµένη, λένε οι παραγωγοί της Πέλλας, που δεν ξέρουν τι να γίνουν µε τα δύο απανωτά χτυπήµατα του καιρού! Πρώτα ο παγετός του Απριλίου, µετά οι βροχές του Μαΐου, δεν άφησαν τίποτα σχεδόν όρθιο. Άσε που φέτος οι έµποροι ψάχνουν κεράσια για να συµπληρώσουν τα φορτία τους και δεν βρίσκουν. Μια ευκαιρία είχαν οι παραγωγοί, µιας και Ισπανία και Ιταλία είχαν λειψή σοδειά λόγω καιρού, κι αυτή πήγε χαµένη

Ταξιδιάρικα έκανε τα κοπάδια η τεχνική λύση για τους βοσκότοπους, αλλά το ζητούµενο είναι ότι ως τέλος Ιουνίου θα πρέπει οι κτηνοτρόφοι να πάνε στο ∆ήµο που τους «έριξε» η κατανοµή, να υπογράψουν το απαραίτητο συµφωνητικό, να πληροφορηθούν τον λογαριασµό που έχει «ανοίξει» η οικεία Περιφέρεια, να καταβάλουν τα χρήµατα και να το γνωστοποιήσουν στην οικεία ∆ΑΟΚ για να γλιτώσουν τυχόν ποινές. Κι αυτό είναι το εύκολο, λένε οι γεωπόνοι δηµοσίου…
 
Φαντάσου, δηλαδή, κτηνοτρόφο του νοµού Κιλκίς ή της Θεσσαλονίκης, ο οποίος έχει «πάρει» βοσκοτόπους σε κάποιο ορεινό ∆ήµο της Φθιώτιδας, να πρέπει να πάει ταξίδι αναψυχής, αυτοπροσώπως στην έδρα αυτού του ∆ήµου. Να µη γίνει θέµα για όσους θα χρειαστεί να πάρουν καράβι ή αεροπλάνο! Πάντως, η ΠΟΓΕ∆Υ προτείνει παρακράτηση από το ΟΣ∆Ε του 2017 για δύο έτη, ποσά τα οποία θα αποδοθούν άµεσα στις Περιφέρειες ή τους ∆ήµους, αν υπάρχουν δηµοτικοί βοσκότοποι, προκειµένου αυτά να χρησιµοποιηθούν για την εκπόνηση των προβλεπόµενων διαχειριστικών σχεδίων.


Ο μπλοκατζής
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία