Άκλαυτα τα χρωστούμενα της τεχνικής λύσης

 17/07/2017 - 08:58 πμ

Μικροποσά, αλλά που καλύπτουν τρύπες, δίνουν οι πληρωµές που γίνονται το τελευταίο διάστηµα. Κάτι είναι κι αυτό, λένε οι αγρότες! Τώρα περιµένουν να δουν τι θα βγάλουν τα υπόλοιπα από τις εξισωτικές, γιατί φοβούνται αν αυτή η περιβόητη τεχνική λύση θα τους δώσει τα οφειλόµενα ή θα πάνε άκλαυτα! Νάσου και η υφυπουργός Οικονοµικών δηλώνει ότι δεν υπάρχει καµία εκκρεµότητα από το υπουργείο της και το θέµα είναι καθαρά τεχνικό για τον ΕΦΚ πετρελαίου. Περιµένουν, σου λέει, τη διασταύρωση των αρχείων για να µην ξεµείνει κανείς… Βέβαια, κάπως έτσι πέρασαν τα Χριστούγεννα, το Πάσχα, φτάνει και ο ∆εκαπενταύγουστος….

Απλήρωτοι, έµειναν οι γεννηθέντες του 1950 που θεµελίωσαν φέτος συνταξιοδοτικό δικαίωµα, αλλά δεν τα πήραν την 1η Ιουλίου µαζί µε τους λοιπούς συνταξιούχους. Αυτό δεν είναι τίποτα, λέει γεννηθείσα το 1949, που δεν έχει ακόµα πληρωθεί και είναι και ένα χρόνο νωρίτερα από τους άλλους! Μάλιστα, οι πληροφορίες της λένε ότι είναι αρκετοί της ίδιας κατηγορίας! Εν τω µεταξύ, ενώ δεν δηλώνει εισόδηµα και µεταβίβασε και τα δικαιώµατα γιατί φοβήθηκε ότι θα χάσει το 60% της σύνταξης, τώρα καλείται να πληρώσει τεκµήρια και φόρο!

«Κατ’ εξαίρεση κάλυψη συγκεκριµένων µικρών οµάδων ή περιοχών, που στρέφεται ενάντια στο σύνολο των αγροτών δεν θα γίνει δεκτή από τον ΕΛΓΑ» ξεκαθαρίζει µε ανακοίνωσή του ο ΕΛΓΑ. Έξαλλος ο πρόεδρος του Οργανισµού, απαντά σε επικοινωνιακή επίθεση, που λέει ότι δέχτηκε ο Οργανισµός από «µερίδα φερόµενων ως αγρότες», διευκρινίζοντας ότι «η τήρηση του κανονισµού ασφάλισης είναι απαράβατος όρος για τη διοίκηση του Οργανισµού, όπως και η δίκαιη µεταχείριση όλων ανεξαρτήτως των αγροτών». Τέλος!

Να µην εγκρίνει τους πίνακες εκµίσθωσης βοσκοτόπων του ΟΠΕΚΕΠΕ, αποφάσισε το δηµοτικό Συµβούλιο Ικαρίας. «∆εν θα γίνουµε συνένοχοι στην καταστροφή που συντελείται στα βουνά και τα χωριά του νησιού», λέει σε ανακοίνωσή του, αφού ο Οργανισµός συνέταξε τους εν λόγω πίνακες µε στοιχεία που είχε από προηγούµενα χρόνια. Πάντως, ο υπουργός τους καθησυχάζει, γιατί λέει από Σεπτέµβριο δεν θα υπάρχει πλέον το πρόβληµα της τεχνικής λύσης, ενώ και υπουργική απόφαση µε τις προδιαγραφές των ∆ιαχειριστικών Βόσκησης φέρνει νέα κατανοµή ανά λιβαδικές µονάδες!

Μετά τον ανοιξιάτικο παγετό που έπληξε τα σταφιδάµπελα, ήρθε και ο καύσωνας να τα αποτελειώσει. Κι ενώ ο υπουργός της πλατείας Βάθη, τη στιγµή που η οργή των αγροτών φούντωνε, υποσχόταν πως οι φυσικές καταστροφές θα αποζηµιώνονται εντός πενταµήνου, οι παραγωγοί από τον Χανδρινό Μεσσηνίας περιµένουν ακόµα, 11 µήνες µετά, να γίνει η αποτίµηση της χαλαζόπτωσης της 19ης Σεπτεµβρίου 2016! Αυτό καταγγέλλει ο Αγροτικός Σύλλογος Χανδρινού και σίγουρα δεν είναι οι µόνοι αγρότες που αντιδρούν….

Ο μπλοκατζής

ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

 • ΤΙΜΕΣ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΩΝ

  Εμπόρευμα ΤΕΛ.ΤΙΜΗ ΜΕΤΑΒΟΛΗ
  Βαμβάκι 73,43   σεντς/λίμπρα 3,45%
  Καλαμπόκι 177,00   ευρώ/τόνος 0,00%
  Σκληρό σιτάρι 235,00   ευρώ/τόνος 0,00%
  Μαλακό σιτάρι 192,00   ευρώ/τόνος 0,00%
  Ρύζι 124,10   σεντς/μπούσελ 0,20%
  Ελαιόλαδο 3,58   ευρώ/κιλό 0,28%
  Γάλα αγελαδινό 14,48   σεντς/λίμπρα -6,63%
  Κρέας χοιρινό 71,40   σεντς/λίμπρα 3,36%

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ


ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΙΚΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ