BACK TO
TOP
της Πιάτσας

Πνέουν μένεα για το 10ευρω οι κτηνοτρόφοι

Πέντε πάνω πέντε κάτω, εκεί θα τα χαλάσουµε. Στην πλατεία παρότι περίµεναν πέντε µέρες από την ανακοίνωση της Κοµισιόν που ανέβαζε τις προς απόσυρση ποσότητες ροδακίνων και νεκταρινιών, για την Ελλάδα, την Ισπανία και την Ιταλία, ήταν φαίνεται τόση η χαρά που έκαναν ένα µικρό λάθος, προς τα κάτω στους υπολογισµούς τους. Έτσι, στους αρχικούς 5.355 τόνους βάσει της ανακοίνωσης του υπουργείου προστίθεται 10.500 τόνοι, για να…πιάσει η χώρα µας τους 16.065 τόνους, όµως η αριθµητική δείχνει 10.710 τόνους. Πάντως όπως παραδέχονται στη Βάθη το αίτηµα της ελληνικής πλευράς αφορούσε περισσότερες ποσότητες, όµως από το ολότελα…

Είναι καλός ο νέος νόμος

1
0
Βέβαια, το θέµα δεν είναι µόνο οι ακριβείς ποσότητες αλλά το γεγονός ότι τα χρήµατα για την απόσυρση θα περάσουν µέσα από τους συνεταιρισµούς (party all the time, που λέει και η Παπαρίζου) και όχι µέσω του ΟΣ∆Ε απευθείας στους ροδακινοπαραγωγούς που ήταν το πάγιο αίτηµά τους.
Ο πανηγυρικός οσονούπω, αφού το συνεργείο της πλατείας βρίσκεται σε συνεννόηση µε τους παραγωγικούς φορείς και τις Οργανώσεις Παραγωγών και θα εκδώσει σχετική Υπουργική Απόφαση όπου θα προβλέπεται και η εσωτερική κατανοµή ανά Ομάδα Παραγωγών. Μάλιστα, ο Βαγγέλης Αποστόλου έχει προγραµµατίσει ειδική σύσκεψη στη Μακεδονία εν όψει της ∆ΕΘ, κατά την οποία θα παρουσιαστούν οι αποφάσεις σχετικά και µε άλλα µέτρα στήριξης των ροδακινοπαραγωγών από ζηµιές η απώλεια εισοδήµατος.

Μιας και θα βρεθεί στο Βορρά, ο υπουργός µήπως πρέπει να βρει να πει κάτι και στους κτηνοτρόφους της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, για το 10ευρω µόνο στις αγελαίες εκτροφές. Ο κτηνοτροφικός κόσµος πνέει µένεα, µε την απόφαση αυτή που αποζηµιώνει ελάχιστους.
Στο µέτωπο τώρα της ΕΒΖ και του σίριαλ µε την πώληση των σερβικών θυγατρικών της, κάποιοι έχουν γυρίσει…κανάλι για διαφηµίσεις. Το θέµα παραπέµφθηκε σε νέα γενική συνέλευση, µπας και αλλάξει το µοµέντουµ και δεν πάει άκλαυτη η βιοµηχανία και οι τευτλοπαραγωγοί. Τώρα για το αν µπορεί να τελεσφορίσει το πλάνο αναδιάρθρωσης της ζαχαροβιοµηχανίας, στις προθέσεις λέει της κυβέρνησης και του εκκαθαριστή υπάρχει.. και αυτή η προοπτική. Το γεγονός πάντως ότι φέτος έχουν µπει περισσότερα στρέµµατα µε τεύτλα θα πρέπει αν µη τι άλλο να εντείνει τις προσπάθειες στο τρίγωνο (κυβέρνησης, πιστώτριας τράπεζας, διοίκησης) να βρεθεί κοινός τόπος και να µην βρεθεί ένα ζωηρό παραγωγικό κόµµατι της αγροτικής οικονοµίας στον αέρα.

Ο Μπλοκατζή
                                     
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία