BACK TO
TOP
της Πιάτσας

Ήγγικεν η ώρα για τη βασική

Κοντοζυγώνει η πολυπόθητη µέρα για την καταβολή της προκαταβολής της ενιαίας! Παρέλαση µε λεφτά στην τσέπη θα κάνουν φέτος οι αγρότες, αλλά κατά τα γνωστά όχι όλοι! Θα ξεκινήσει µεν η διαδικασία πίστωσης των λογαριασµών, αλλά θα πάρει 3-4 µέρες για να ολοκληρωθεί… Άσε που τα χρήµατα µπαίνουν άλλη µέρα σε κάθε τράπεζα… Μην ξαφνιαστεί ο κόσµος, τα ποσά θα είναι ένα τσικ λιγότερα, λόγω περικοπής υπέρ Αποθέµατος!

Είναι καλός ο νέος νόμος

1
0

Πολύς σαµατάς για το γλαστράκι κάνναβης που πρότεινε ο οικολόγος της πλατείας. Λες και η µπίζνα εκεί θα παιχτεί. Τώρα, τα περί ιδεοληψιών και λαϊκισµού όσων αντίκειται στην απελευθέρωση της φαρµακευτικής κάνναβης, είναι κι αυτά µέσα στο παιχνίδι των γενικότερων εντυπώσεων µέχρι να αλωθεί και αυτό το πεδίο, προς όφελος βέβαια όχι της εθνικής οικονοµία ή των χρηστών…

Τις προάλλες στο Θεσσαλικό event, ρώτησε µαθαίνουµε ο πρόεδρος ∆ραγασάκης τον Νέστωρα επί των αγροτικών συνεταιριστή, να πει ένα καίριο πρόβληµα που ταλανίζει τον αγροτικό κόσµο και αυτός του είπε… «το νερό». Τώρα, άντε να βρουν άκρη οι Κτηνοτροφικοί σύλλογοι της Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης στο 20 σηµείων ψήφισµα τους µε το οποίο ζητούν άµεση ενεργοποίηση κυβέρνησης και της Περιφέρειας ΑΜΘ για τη λύση των χρόνιων προβληµάτων της κτηνοτροφίας.

Στη γαλάζια παράταξη, η κοµµατική πειθαρχία εφαρµόζεται κατά γράµµα και στα πιο χαµηλά κλιµάκια. Τι το θέλε ο Ζήσης να διαφωνήσει µέσω Fb για το θέµα της φέτας χαρακτηρίζοντας όλους ανεξαιρέτως τους πολιτικούς αρχηγούς ψεύτες; Συνοδοιπόροι του κοινοποίησαν τη συνοµιλία στα όργανα και έπεσε η εξάµηνη προσωρινή διαγραφή. Αυτό θα πει ευαισθησία! Πάντως, η απόφαση αυτή πυροδότησε αντιδράσεις και στην ΠΕΚ, µε τον Γκρίνια να λέει ότι ο συνδικαλισµός δε φιµώνεται.

Στο Οικονοµικών όπως ψάχνουν ισοδύναµα για να αρθεί ο φόρος στο κρασί κάπως έτσι… αναζητούν λύσεις, ώστε να µην καταβάλλουν τέλος επιτηδεύµατος οι κάτοικοι των χωριών µε πληθυσµό έως 500 άτοµα. Σύµφωνα µε την Παπανάτσιου, το πρόβληµα δηµιουργήθηκε επειδή ο νόµος του 2011 εξαιρεί τα χωριά από το τέλος επιτηδεύµατος - δεδοµένου όµως ότι µε την εφαρµογή του Καλλικράτη οι κοινότητες καταργήθηκαν, σήµερα η ΕΛΣΤΑΤ και οι λοιπές υπηρεσίες αδυνατούν να δώσουν τον ορισµό για τα χωριά..

Μόνο 1.800 τόνοι ήταν η φετινή παραγωγή σύκων που παρέλαβε η Συκική, λόγω των µεγάλων ζηµιών από τον καύσωνα και την ανοµβρία. Το θέµα όµως είναι, όπως λέει ο πρόεδρος της οργάνωσης, ότι άλλα τόσα σύκα να είχαν, θα έφευγαν κι αυτά για εξαγωγές». Βλέπεις το σύκο έχει βρει το δρόµο του στις διεθνείς αγορές. Όσο για τα «έσωθεν», οι παραγωγοί µιλούν για ζηµιές ως 80% και ο ΕΛΓΑ τους στέλνει στα ΠΣΕΑ, παρά το ότι ο καύσωνας αποζηµιώνεται, όπως λένε!         

Ο μπλοκατζής

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία