BACK TO
TOP
της Πιάτσας

Να τηρούν τις δεσμεύσεις κι ας μην ενταχθούν οι επιλαχόντες

Όπως το γράψατε είναι, µας ενηµερώνει φίλος αγρότης! Πήρα στο υπουργείο Οικονοµικών και η αρµόδια του τµήµατος για το αγροτικό πετρέλαιο µε το ΑΦΜ µου, µου είπε τα χρήµατα που δικαιούµαι να λάβω… κάποια στιγµή, όταν γίνει η πίστωση, γιατί ακόµα δεν έχει υπογραφεί η απόφαση για την έγκριση της πληρωµής. Το ποσό, στο 1/3 περίπου των περασµένων ετών.

Είναι καλός ο νέος νόμος

0
0
Όντως, όπως τα έγραψε η Agrenda, λέει ο παραγωγός, µεταφέροντας αφενός την εµπιστοσύνη του στις ειδήσεις που διαβάζει από την εφηµερίδα, αλλά και τη δυσαρέσκειά του για την είδηση που δυστυχώς -όπως διαπίστωσε ο ίδιος-ισχύει

Συνάντηση µε τους βιοκαλλιεργητές είχε µέσα στην εβδοµάδα ο Τσιρώνης, στην οποία βέβαια αρνήθηκαν να παραστούν οι Λάκωνες παραγωγοί, γιατί όπως λέει σε επιστολή του ο πρόεδρος Καραµπάσης, είναι εργαζόµενοι σκληρά και δεν µπορούν να ανταποκριθούν στο «τώρα θέλω, τώρα στάκα». Κι ενώ οι βιοκαλλιεργητές βλέπουν τεράστιο κίνδυνο να «ξεφύγει» σε αιτήσεις το Μέτρο της Βιολογικής Γεωργίας, ο αναπληρωτής τους πέταξε την είδηση για δεύτερη πρόσκληση ύψους µόλις 100 εκατ. ευρώ κι έτσι για να τους δώσει και κάτι τους ζήτησε να υποβάλλουν τεκµηριωµένες προτάσεις, που θα συνεκτιµηθούν στις αποφάσεις της πολιτικής ηγεσίας

Να τηρούν τις δεσµεύσεις του προγράµµατος Νέων Αγροτών, για την περίπτωση που τελικά κάποια στιγµή εγκριθούν, καλούνται και οι επιλαχόντες, που ακόµα…. περιµένουν! Πρώτα, σου λέει, θα επαναπροκηρυχθεί το πρόγραµµα σε περιφέρειες που έµειναν µε αδιάθετα χρήµατα αλλά χωρίς επιλαχόντες και το επιπλέον ποσό θα µεταφερθεί σε περιφέρειες µε επιλαχόντες. Μέχρι να υποβληθούν οι φάκελοι, να γίνει η αξιολόγησή τους, να κατατεθούν ενστάσεις… µεσολαβούν και οι γιορτές… πάµε για Φεβρουάριο, στην καλύτερη! Κι ως τότε, οι επιλαχόντες στην ουρά!
  
Οι εισαγωγές βρώσιµης ελιάς τύπου Καλαµών από την Τουρκία µε σκοπό την τυποποίησή τους στην Ελλάδα φαίνεται ότι «καλά κρατούν», ιδίως τώρα που υπάρχει έλλειψη στην αγορά λόγω ξηρασίας και η τιµή παραγωγού έχει πάρει την ανιούσα. Βέβαια όταν οι αρχές ελέγχου µιας χώρας λειτουργούν, τότε υπάρχει αποτέλεσµα. Κάπως έτσι έπεσαν σε µπλόκο ελληνικού τελωνείου πριν δέκα ηµέρες τρία ακόµα φορτία επιτραπέζιας ελιάς Τουρκίας, που προορίζονταν για τυποποίηση στην Ελλάδα, αλλά δεσµεύθηκαν.   

Τετ α τετ µε τον Κυριάκο Μητσοτάκη είχε η γνωστή πρόεδρος κτηνοτρόφων Μυρτώ κατά την πρόσφατη επίσκεψη του προέδρου της Ν∆ στην Ήπειρο. Η νεαρή -κτηνοτρόφος κι αυτή- δεν έχασε την ευκαιρία να θέσει στον πρόεδρο το ζήτηµα της ορθής διαχείρισης των πληθυσµών λύκου, ζητώντας στήριξη. Σύµφωνα µε ανάρτησή της µάλιστα στο fβ ο πρόεδρος «την άκουσε µε προσοχή και µάλλον κατάλαβε ότι πραγµατικά υπάρχει πρόβληµα». 

Ο μπλοκατζής
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία