BACK TO
TOP
της Πιάτσας

Ρυθμίσεις στο παρά πέντε

Τελειώνει το 2017 κι αυτό το «περιβόητο» µίσθωµα βοσκήσιµων γαιών ακόµα τρώει τους κτηνοτρόφους. Και µπορεί η Ένωση Περιφερειών και λοιποί φορείς να πιέζουν για παράταση της προθεσµίας, ωστόσο το ζήτηµα δεν είναι λίγες µέρες παραπάνω για να ξεµπλέξουν οι παραγωγοί µε την ταλαιπωρία της «τεχνικής λύσης». Το θέµα είναι ότι αν δεν πληρωθεί η οφειλή θα χαθούν οι ενισχύσεις το επόµενο έτος!

Είναι καλός ο νέος νόμος

2
0

Για φέτος, πάντως, η µείωση της παραγωγής στους ελαιώνες λόγω µη φυσικής καρπόδεσης οφείλεται σε αίτια µη καλυπτόµενα από τον κανονισµό ασφάλισης του ΕΛΓΑ, διευκρινίζει ο υπουργός, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή Αργολίδας Ανδριανού. Από το υποκατάστηµα της Τρίπολης έγιναν οι εκτιµήσεις και οι διαπιστώσεις, οπότε µην περιµένετε. Ναι, αλλά µην ανησυχείτε κιόλας γιατί οι ζηµιές από µειωµένη παραγωγή δύναται να ενταχθούν στο πρόγραµµα των ΠΣΕΑ.

∆εν τους απογοήτευσε ο πρόεδρος ούτε φέτος! Έτρεξε και τελευταία στιγµή, πριν τα Χριστούγεννα, πλήρωσε 11.500 τόνους σταφίδας, µε πάνω από 16 εκατ. ευρώ η Παναιγιάλειος. Έδωσε 1,40 ευρώ το κιλό για τη συµβατική και 2 ευρώ για τη βιολογική, εξού και οι δηλώσεις του περήφανου επικεφαλής για «στήριξη των µελών της οργάνωσης µε την υψηλότερη τιµή της αγοράς, όπως κάθε φορά, καθώς η εξωστρέφεια που έχει πετύχει για πώληση του προϊόντος σε 40 χώρες, δίνει τη δυνατότητα να κρατάµε ψηλά την τιµή της κορινθιακής σταφίδας».

Τους τσάκωσε και τους παραπέµπει σε δίκη ο συνεταιρισµός Τραγανού αυτούς που πωλούσαν πατάτες ως φρέσκιες, αλλά ήταν παλιάς εσοδείας. Έχουν στοιχεία στα χέρια τους που αποδεικνύουν τις αλχηµείες που γίνονται στο εµπόριο πατάτας. Σύµφωνα µε όσα λένε από το συνεταιρισµό, στα τελάρα αναγραφόταν και το σηµείο προέλευσης και συγκεκριµένα συσκευαστήριο του νοµού αλλά και όνοµα πατατοπαραγωγού από την περιοχή της Βουπρασίας. Άρα, την πάτησε!

Έτοιµες για δουλειά είναι οι Περιφέρειες, που ζητούν να επισπευστεί η εκχώρηση των µέτρων και δράσεων του νέου ΠΑΑ σε αυτές. «Στις Περιφέρειες είµαστε έτοιµοι να ανταποκριθούµε κατά τον καλύτερο τρόπο για να αξιοποιήσουµε και να στηρίξουµε τις υγιείς και εξωστρεφείς παραγωγικές δυνάµεις της πατρίδας µας», διαβεβαιώνει ο πρόεδρος Κώστας της ΕΝΠΕ.

Έδωσαν οι θεσµοί το πράσινο φως και αισίως τις πρώτες ηµέρες του 2018 θα ξεκινήσουν οι αιτήσεις για τις 120 δόσεις των οφειλών προς το ∆ηµόσιο και για τους αγρότες. Όµως αποκλείονται, σου λέει, όσοι χρωστούν πάνω από 50.000 ευρώ γιατί οι ελληνικές Αρχές δεν διαθέτουν τα αναγκαία στοιχεία που θα αποδεικνύουν τις δηµοσιονοµικές συνέπειες για την εφορία και τον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης, σύµφωνα µε το επιχείρηµα των δανειστών. Οι υπόλοιποι µπορεί το 2018 µπορεί, αλλά µπορεί και όχι! 

Ο μπλοκατζής

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία