BACK TO
TOP
της Πιάτσας

Σαν να μας κάνουν πλάκα στο σύσπορο

Ότι μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 2018 έχουν περιθώριο να τακτοποιήσουν τις εισφορές που αντιστοιχούν στο 2016, οι περισσότεροι αγρότες το γνωρίζουν. Ότι όμως αν εν τις καταβάλλουν, χάνουν την ασφαλιστική τους ενημερότητα, ακόμη κι αν πληρώσουν κανονικά την τρέχουσα μηνιαία εισφορά τους, αυτό είναι φρέσκο! Έτσι για να μην ξεχνιόμαστε! Οι υποχρεώσεις είναι πάντα υποχρεώσεις!

Είναι καλός ο νέος νόμος

0
0

Με φόρο 22% επί των ποσών που θα εμφανίζονται ότι άφησαν ακάλυπτα απειλούνται όσοι κατ’ επάγγελμα αγρότες εξόφλησαν μέσα στο 2017 σημαντικά ποσά καταναλωτικών δαπανών μέσω (e-banking) σε ιδιωτικές επιχειρήσεις. Κι αυτό γιατί οι δαπάνες αυτές είναι πολύ πιθανό να μη «μετρήσουν» τελικά για την κατοχύρωση του αφορολογήτου ορίου των 8.636 έως 9.545 ευρώ, με συνέπεια οι συγκεκριμένοι φορολογούμενοι να εμφανιστούν ότι δεν έχουν καλύψει τα ποσά ηλεκτρονικών πληρωμών που απαιτούνται με βάση την ισχύουσα νομοθεσία, ώστε να δικαιούνται ολόκληρου του ισχύοντος κατά περίπτωση αφορολογήτου ορίου. Άδικο μπλέξιμο!

Επικαλέστηκαν τη διεθνή τιμή και την ισοτιμία ευρώ δολαρίου που δεν βοήθησε το ελληνικό προϊόν και πήραν οι έμποροι το βαμβάκι στα 47 λεπτά! Περίμεναν μια βοήθεια από τα χρηματιστήρια και την είχαν, όμως αργά για τους παραγωγούς, αφού οι επιταγές είχαν κοπεί και ούτε λόγος για πρόσθετη πράξη. Το θέμα είναι ότι σήμερα, που δεν υπάρχουν αποθέματα στα χέρια των παραγωγών του θεσσαλικού κάμπου οι μεσίτες ανεβάζουν τις προσφορές τους ακόμα και στα 56 λεπτά! Ε, όχι, σαν να τους κάνουν πλάκα!

Λάθος κατανομή βοσκοτόπων με την τεχνική λύση εντοπίζονται στον νομό Φωκίδας για αρκετούς αγρότες και κτηνοτρόφους. Αποτέλεσμα, λέει φίλος αγρότης, αρκετοί να μην έχουν πληρωθεί την εξισωτική του 2015! Οι αρμόδιοι τους στέλνουν από τον Άννα στον Καϊάφα, κι ενώ έχουν κάνει και ενστάσεις, η απάντηση των αρμοδίων του ΟΠΕΚΕΠΕ είναι «δυστυχώς έχει αστοχία το σύστημα». Αστοχία στο μισθό σας όμως δεν υπάρχει, απαντά με αγανάκτηση ο ίδιος παραγωγός!

Δόθηκε τελικά η περιβόητη παράταση για την εξόφληση των μισθωμάτων για τους δημόσιους βοσκότοπους. Τελευταία στιγμή, στην εκπνοή της προθεσμίας, λες και με ενάμιση επιπλέον μήνα και μάλιστα μέσα στο καταχείμωνο οι κτηνοτρόφοι θα κατέβουν από τα βουνά και τις δουλειές τους για να τρέχουν από περιφέρεια σε περιφέρεια να βρουν που τους έχουν ρίξει βοσκήσιμη γη για να πληρώσουν! Ότι δηλαδή τα υπόλοιπα έχουν όλα λυθεί! Αφού το λέει και ο αναπληρωτής στην ανακοίνωσή του, η προθεσμία είναι προσωρινή, μέχρι να ολοκληρωθούν τα διαχειριστικά σχέδια βόσκησης! Δηλαδή, φτου κι από την αρχή!  

Ο μπλοκατζής

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία